Ο προσωπικός

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ

του φαρμακοποιού σου Μπιρλιράκη Β.

… ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ είναι προσωπικός αλλά ταυτόχρονα απευθύνεται σε όσους από εσάς έχετε πειστεί για την ανάγκη αλλαγής του προσανατολισμού του επαγγέλματος μας, εμβαπτίζοντας το στην κολυμβήθρα της κλινικής επιστήμης και στρέφοντας την ματιά και το ενδιαφέρον από το προϊόν στον ασθενή. Είναι η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ηθικό πλαίσιο στο εγχείρημα μας…

1. Πάρε την απόφαση και ξεκίνα

Εάν πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος, έχεις δίκιο. Εάν πάλι πιστεύεις ότι δεν είσαι, επίσης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα μπροστά.

2. Η εφαρμογή της εξαρτάται από εσένα

Δεν εξαρτάται από πολιτικούς, δεν εξαρτάται από συνδικαλιστές, ούτε από ακαδημαϊκούς.

3. Μην ψάχνεις εύκολους δρόμους

Η φαρμακευτική φροντίδα θα πρέπει να εφαρμοστεί ακέραια, όχι σε τμήματα όχι με την μορφή υποκατάστατων. Ο λόγος ύπαρξης της δεν είναι ο φαρμακοποιός, είναι ο ασθενής. Ο φαρμακοποιός μπορεί να την ενσαρκώσει.

4. Μην χάνεις την υπομονή σου

Η δυσκολία του εγχειρήματος είναι πολύ μεγάλη. Η σημασία του επίσης. Το μονοπάτι θα το διασχίσεις όσα βήματα και εάν χρειαστεί να κάνεις όσο χρόνο και εάν χρειαστεί να ξοδέψεις.

5. Κατανόησε όσους δυσπιστούν

Μπορούν να σου φανερώσουν τις αδυναμίες σου και τα όρια του εγχειρήματος.

6. Δείξε δυσπιστία σε όσους σου χτυπούν την πλάτη

Το νέο είναι άγνωστο και προκαλεί φόβο στο παλαιό, το οποίο θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σχεδιασμούς.

7. Βοήθησε όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο

Πρόσφερε ανιδιοτελώς την γνώση και ότι άλλο σου ζητηθεί σε όσους βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι. Η αλλαγή δεν θα έρθει μόνη της.

8. Να είσαι ανεκτικός

Ο καθένας προοδεύει με τον δικό του ρυθμό. Η αλλαγή είναι μεγάλη και τα ερωτηματικά επίσης.

9. Διδάξου και δίδαξε αλλά ταυτόχρονα κάνε πρακτική

Η μύηση σε μια κλινική επιστήμη είναι περισσότερο θέμα πρακτικής άσκησης, παρά, διδασκαλία από αίθουσα.

10. Μελέτα, αλλά άκου και τους ασθενείς σου

Ο ασθενής είναι η κύρια πηγή γνώσεων. Άκουσε τον ασθενή σου για να μπορέσεις να τον βοηθήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάθε ασθενής είναι μια ανθρώπινη ύπαρξη μοναδική και ανεπανάληπτη