Tervetuloa Lohjan Valtaväylien aluetoimikuntaan

Toiminta

Valvomme Valtaväylien alueen asukkaiden etuja, tartumme epäkohtiin, viemme tietoa eteenpäin päättäjille ja päättäjiltä asukkaille sekä edistämme alueemme hyvinvointia. Laita pienistäkin "epäkohdista" ja mieltäsi askarruttavista asioista viestiä osoitteeseen: valtavaylat.lohja@gmail.com, niin lisäämme sen kokouksemme esityslistalle. Kokouksistamme ilmoitetaan myös julkisesti Facebook-sivuillamme tai täällä Ajanhkohtaistaosiossa. Tervetuloa mukaan kokoukseen ja vaikuttamaan!

Lohjan kuntalaisten osallisuutta edistävä kahdeksan alueen lähidemokratia-malli on käynnistetty Lohjalla keväällä 2013.

Lohjan lähidemokratian tavoitteena on edistää asukkaiden mahdollisuuksia kehittää kunnan toimintaa ja palveluita, vahvistaa kotiseutuhenkeä ja identiteettiä, edistää kunnan eri osien asukkaiden edunvalvontaa ja mahdollisuuksia tuoda esiin tärkeitä asioita, edistää yhdistystoimintaa ja alueellista toimeliaisuutta.

Lähidemokratian muodostuminen

Alueiden kylä- tai asukasyhdistykset, järjestöt tai vastaavat muodostavat omalta alueeltaan aluetoimikunnan, joka on toimikaudeltaan valtuustokauden mittainen.

Aluetoimikunnat järjestävät kokouksia ja asukasiltoja, jotka on tarkoitettu myös kesäasukkaille.

Aluetoimikunnat ovat vapaata kansalaistoimintaa, ne eivät kuulu Lohjan kaupungin viralliseen organisaatioon.

Aluetoimikuntien yläpuolella toimii alueiden johtokunta. Aluetoimikunnat nimeävät aina kukin kaksi edustajaa alueiden johtokuntaan. Johtokunta kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa, ottaen kantaa mm. talousarvion valmisteluun. Alueiden johtokunta on osa Lohjan virallista organisaatiota ja sen tarkoituksena on edistää aluetoimikuntien esille ottamien asioiden eteenpäin viemistä Lohjan organisaatiossa.

Kuva yllä, Markku Levula

Lohjan aluetoimikuntien kartta

Klikkaa karttaa, niin saat sen auki omalle sivulle isompana, ja voit tarkastalle eri alueita.