Vavakka

Vavakka on oman lippukuntamme ahkerassa käytössä, mutta vapaita vuoroja löytyy yleensä myös ulkopuolisille.

Kämppämme sijaitsee Espoon Siikajärvellä, Nuuksion kansallispuiston rajalla osoitteessa Suopursuntie 11. Kämpän koordinaatit ovat N: 60.29783, E: 24.52489.

Vavakka nauttii suosiota myös muiden lippukuntien ja partioryhmien joukossa, joten oma vuoro kannattaa varata hyvissä ajoin.

Viimeisen neljän vuoden aikana Vavakalla on oman lippukuntamme ryhmien lisäksi majoittunut mm. yli 20 eri lippukuntaa, EPT:n hallitus sekä SP:n ja PäPan toimikuntia. Myös Salatut elämät -tv-sarja on kuvannut kohtauksia sarjaansa kämpällämme.

Esittely

Tutustumiskierros esittelee Vavakan kattavasti kuvien kera.

Vavakka on varustelultaan partiokämppien parhaimmistoa. Vavakka pähkinänkuoressa:

Sähköt, lämmitys ja vesi

Vavakalla on sähköt ja sähkölämmitys. Oleskeluhuonetta voi lämmittää myös takalla. Vettä saa pumppukaivosta, joka on noin 10 metrin päässä kämpästä.

Nukkumapaikat

Vavakalla nukkuu 20 henkilöä leveästi ja Vavakalla on myös 20 patjaa. Hieman tiivistämällä Vavakalla voi majoittua noin 30 henkeä.

Sauna

Saunassa on puulämmiteinen kiuas ja pata.

Keittiö

Vavakalla on runsaasti keittiötarvikkeita ja astioita eikä omia tarvitse tuoda. Astiasto on noin 30 hengelle. Keittiössä on jääkaappi-pakastin, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, uuni ja liesi. Tarkan listan keittiötarvikkeista ja astioista löydät täältä.

Wi-Fi, valkokangas, videotykki ja stereot

Vavakalla on 4G WiFi-yhteys. Oleskeluhuoneessa on valkokangas ja videotykki (HDMI- ja VGA-liittimillä) sekä stereot AUX-liittimellä.

Pihapiiri

Kämpän pihassa on hyvin tilaa toiminnalle ja nuotiopaikka. Kämpällä on myös lipputanko ja Suomen lippu. Kämpän pihassa voi myös yöpyä teltassa tai laavussa siihen varatulla alueella (katso kämppäohjeesta tarkemmin tai kysy kämppävastaavalta).

Vessat

Kämpällä on kaksi ulkovessaa.

Muuta

Vavakka sijaitsee Nuuksion kansallispuiston rajalla ja ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät. Mustalammelle on matkaa reilu kilometri.

Kämpän käyttö ja varustus

Vavakan käyttöohjeet (pdf) (päivitetty 19.1.2020)

Vavakan pelastussuunnitelma (pdf)

Keittiön varustus (pdf) (päivitetty 3.1.2018)

- Listaan on eritelty tarkasti keittiön varustus. Lyhyesti: Keittiötarvikkeita on runsaasti ja astiasto noin 30 hengelle.

Ajo- ja parkkeerausohjeet ja bussilla saapuminen

Katso tarkemmat ajo- ja parkkeerausohjeet!

Vavakalle pääsee bussilla 238 ja 238K (Leppävaarasta, vain ma-pe) sekä 244 (Espoon keskuksesta).

Pysäkiltä kävelymatkaa kämpälle on reilu kilometri. Hyväkuntoista hiekkatietä pitkin pääsee autolla noin sadan metrin päähän kämpästä ja hieman huonokuntoisempi tie vie aivan kämpän viereen.

Parkkeeraustilaa tontilla on ainakin 7 autolle. Ethän tuki Vavakalle johtavaa 100 metrin tienpätkää, vaan ajathan tontille asti!

Talvisin Vavakalle johtavaa tienpätkää ei aurata, joten lumen ollessa maassa on 100 metrin tienpätkä ja parkkipaikat kolattava itse (Vavakalla on kola) tai auto jätettävä noin 100 metrin päähän kämpästä.

Kämppävuoron varaaminen

HUOM! KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET VUOROJEN PERUUTTAMISEEN:

   • Tammi-helmikuun 2022 varatut vuorot voi perua maksutta vielä 14 päivää ennen vuoron alkua.

   • Maaliskuulle 2022 ja sitä myöhempiin vuoroihin sovelletaan normaaleja peruutusehtoja (kts. peruutusehdot alla)

  • Pidämme oikeuden perua vuoroja, jos koronaviruksen aiheuttama tilanne pahenee siten, ettei kämpällä voi järjestää tapahtumia. Seuraamme tässä Suomen Partiolaisten ja Suomen hallituksen ohjeita. Jos vuoronne perutaan koronaviruksen vuoksi, niin mahdollisesti jo maksettu kämppämaksu palautetaan, mutta peruutuksesta mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja ei korvata.

--------

Kämppävuoron varaaminen:

1) Katso vuorolistasta sopiva vapaa vuoro.

  • Vuorolistaan on merkitty vain viikonloput, mutta myös arkipäiviä voi varata.

  • Puolikasta viikonloppua (vain pe-la tai la-su) ei voi varata, ellei jotain tiettyä viikonloppua olla vuorolistaan jo valmiiksi puolitettu.

2) Ole yhteydessä kämppävuorovastaavaan (yhteystiedot sivun lopussa) mieluiten sähköpostilla ja kerro ainakin seuraavat tiedot:

  • Minkä vuoron haluat varata.

  • Minkä tahon puolesta varaat kämppää (esim. lippukunta, piirin toimikunta jne.)

  • Mihin tarkoitukseen vuoro varataan (esim. tarpojaryhmän retki, johtajiston suunnitteluviikonloppu jne.)

  • Omat yhteystietosi (puhelinnumero ja sähköposti)

3) Sovi maksun suuruus kämppävastaavan kanssa


Vuokran suuruus

Vuokran suuruus sovitaan kämppävastaavan kanssa varauksen yhteydessä.

Partiolaisille kämppäviikonlopun (pe-su) vuokra on syyskuusta toukokuuhun pääsääntöisesti 220 euroa. Arkipäivien, kesäviikonloppujen (kesäkuusta elokuuhun) ja erikoisviikonloppujen (esim. juhannus ja uusivuosi) hinta sovitaan erikseen kämppävastaavan kanssa. Myös ei-partiolaisten hinnat sovitaan erikseen.

Huom! Vuokraan sisältyvät normaaliin kämpän käyttämiseen tarvittavat polttopuut (saunominen, takan lämmitys, nuotio nuotiopaikalla). Jos tarvitset polttopuuta muuhun (esimerkiksi kamiinatelttojen lämmitykseen), niin sovithan lisämaksusta kämppävastaavan kanssa tai tuothan ylimääräiset polttopuut itse kämpälle!

Oleskeluhuone
Keittiö
Johtajahuone
Sauna
Nuotiopaikka
Vavakka
Valkokangas

Maksaminen

 • Sovi maksun suuruus kämppävastaavan kanssa

 • Lippukuntamme ei lähetä laskua, vaan maksu tulee maksaa oma-aloitteisesti alla olevan ohjeen mukaan:

 • Maksa Vaaran Vaeltajien tilille:

  • Saaja: Partiolippukunta Vaaran Vaeltajat

  • Tilinumero: FI47 1478 3000 1020 17

  • Viestikenttään: LPK/ryhmä, ajankohta, henkilömäärä

 • Huom! Esitä kuitti noutaessasi avainta, maksu täytyy siis maksaa etukäteen

Avaimen noutaminen ja palauttaminen

 • Avaimen voi hakea kämppävastaavalta retkeä edeltävällä viikolla (sovi kämppävastaavan kanssa).

 • Avain noudetaan Espoosta Lintuvaarasta.

 • Avainta noudettaessa on on esitettävä maksukuitti vuokrasta.

 • Avainta noutaessa saat kämppävastaavalta Vavakan käyttöohjeet sekä palautelomakkeen. Tutustuthan käyttöohjeisiin.

 • Huom! Avain on palautettava kämppävastaavalle viimeistään retken jälkeisenä tiistai-iltana. Palautathan kämppäohjeen samalla.

 • Ilmoitathan mahdollisesti havaitsemistasi puutteista kämppävastaavalle avainta palautettaessa.

Peruutus- ja varausehdot

HUOM! KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET VUOROJEN PERUMISEEN:

   • Tammi-helmikuulle 2022 varatut vuorot voi perua maksutta vielä 14 päivää ennen vuoron alkua.

   • Maaliskuulle 2022 ja sitä myöhempiin vuoroihin sovelletaan normaaleja peruutusehtoja (kts. peruutusehdot kämppä-sivulla)

  • Pidämme oikeuden perua vuoroja, jos koronaviruksen aiheuttama tilanne pahenee siten, ettei kämpällä voi järjestää tapahtumia. Seuraamme tässä Suomen Partiolaisten ja Suomen hallituksen ohjeita. Jos vuoronne perutaan koronaviruksen vuoksi, niin mahdollisesti jo maksettu kämppämaksu palautetaan, mutta peruutuksesta mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja ei korvata.

-------

Varaajan oikeus peruuttaa vuoro

1) Kämppävuoron varaus on sitova ja kämppävastaavan kanssa sovittu kämppämaksu on maksettava vaikka vuoroa ei käyttäisi. Varaaja voi perua vuoron ainoastaan näiden ehtojen kohdan 2 mukaisesti. Vuoroa ei voi perua jättämällä kämppämaksun maksamatta tai vuoron käyttämättä.

2) Vuoron perumisesta on ilmoitettava Vaaran Vaeltajien kämppävastaavalle sähköpostilla. Perutusta vuorosta peritään maksu seuraavasti:

   • Peruutus yli 2 kuukautta ennen vuoron alkua: Ei maksua.

   • Peruutus 2 kuukautta - 14 päivää ennen vuoron alkua: 50 % maksusta.

   • Peruutus alle 14 päivää ennen vuoron alkua: 100 % maksusta.

3) Vaaran Vaeltajat voi varata peruutetun vuoron kolmannelle taholle. Tämä ei vaikuta kohdan 2 mukaisiin maksuihin.

Vaaran Vaeltajien oikeus peruuttaa vuoro

4) Vaaran Vaeltajat voi peruuttaa vuoron, jos kämppämaksua ei ole maksettu ennen vuoron alkua tai avaimen sovittua noutoa. Perutusta vuorosta peritään tällöin jälkikäteen koko kämppävastaavan kanssa sovittu maksu.

5) Vaaran Vaeltajat voi peruuttaa vuoron myös, jos ilmenee, että varausta tehtäessä on annettu väärää tietoa esimerkiksi kämppävuoron todellisesta varaajasta tai varaajan järjestämästä tapahtumasta. Perutusta vuorosta peritään tällöin jälkikäteen koko kämppävastaavan kanssa sovittu maksu.

6) Vaaran Vaeltajilla on oikeus peruuttaa kämppävuoro välittömästi, jos vuoron aikana aiheutetaan häiriöitä tai vaaraa samalla tai naapurikiinteistöillä oleville eikä tilanne suullisesti tai kirjallisesti annetusta huomautuksesta huolimatta korjaudu. Varaajan on tällöin poistuttava kiinteistöltä välittömästi eikä kämppämaksua palauteta.

7) Vaaran Vaeltajat voi peruuttaa vuoron myös ylivoimaisen esteen sattuessa. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan muun muassa kämpällä suoritettava ja kämpän käytön estävä korjaustyö, jota ei voida vahinkoa aiheuttamatta siirtää. Tällaisessa tilanteessa kämppämaksu palautetaan varaajalle. Vaaran Vaeltajat ei kuitenkaan korvaa varaajalle peruutuksesta mahdollisesti aiheutuvaa vahinkoa.

Muut ehdot

8) Varaajan on tutustuttava kämppäohjeisiin ja noudatettava myös muita kämppävastaavan antamia ohjeita. Varaajan on korvattava Vaaran Vaeltajille vahinko, joka aiheutuu ohjeiden vastaisesta toiminnasta.

9) Vaaran Vaeltajat voi periä varaajalta 100 euron sopimussakon, jos kämppää ei ole siivottu kämppäohjeiden mukaisella tavalla. Jos kämpän siivoamisesta aiheutuu Vaaran Vaeltajille yli 100 euron kulut, on varaajan korvattava siivouskulut kokonaisuudessaan.

10) Varaaja on velvollinen korvaamaan vuoron aikana Vavakalle tai sen irtaimistolle aiheutuneet vahingot. Aiheutuneesta vahingosta on ilmoitettava kämppävastaavalle välittömästi.

Kämppävastaavien yhteystiedot

Pyydämme olemaan kämppävastaaviin yhteydessä sähköpostitse, jos mahdollista!

VaVan ryhmät

Tia Pullen

tiapullen2006(a)gmail.com

p. 044 2353059

Muiden partiolaisten ja ei-partiolaisten kämppävuorokyselyt

Joni Virtanen

joni.virtanen(a)iki.fi

p. 0400 720 385