Alle 15-vuotiaat

Liity partioon!

Lippukuntamme toimintaan pääsevät mukaan yli 8-vuotiaat (vähintään 2. luokalla olevat) tytöt ja pojat.

Lippukunnassa on alkanut vuoden 2023 aikana perhepartiotoiminta. Perhepartioryhmämme Harakanpoikaset on toistaiseksi täynnä, mutta mikäli perhepartiotoiminta kiinnostaa, voit olla yhteydessä perhepartiovastaavaamme Virve Murtoon (virve.murto@partio.fi).

Ryhmät aloittavat toimintansa syksyllä, mutta mukaan pääsee myös kesken partiovuoden. Liittymistä kannattaa siis tiedustella vuodenajasta riippumatta, nuoremmatkin mahtuvat usein mukaan, ja aloittamisen syksyllä voi sopia jo etukäteen.

Partioon ja lippukuntaamme liittyminen on helppoa:

1) Tutustu ryhmiimme ja katso löytyykö sopiva kokousaika. (Huom! Jos sovit aloitusta tulevalle syksylle, niin ryhmiä ei välttämättä ole päivitetty nettisivuille. Ota tällöin suoraan yhteys jäsenvastaavaan ja sovi aloituksesta).

2) Ota yhteys jäsenvastaavaamme vava.jasenvastaava(a)gmail.com ja kerro että haluaisit liittyä partioon. Kerro ainakin uuden partiolaisen nimi ja syntymävuosi.

3) Kun olet sopinut liittymisestä jäsenvastaavan kanssa, niin täytä sähköinen jäsenhakemus: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999102 

4) Tervetuloa partioon! Saat lisätietoa partiotoiminnasta ryhmäsi johtajalta! Lue myös uuden partiolaisen ohje.

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää partiolaiselle taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin jättää ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.  Jäsenmaksuvapautusta voi hakea alle 18-vuotiaiden partiolaisten huoltaja tai jäsen itse. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri-Kuksaan (PartioID). Jokaisesta jäsenestä tulee tehdä oma hakemus!  

Saapuneet hakemukset käsitellään luottamuksellisesti Suomen Partiolaisten toimistolla ja hakijoita tiedotetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla. Tarkemmat ohjeet ja hakulomake: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/  

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Usein Kysytyistä Kysymyksistä löydät mm. partioon liittymisestä, toiminnasta, partion ikäkausista, maksuista ynnä muusta partioon liittyvästä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Partioon

Mitä partiossa tehdään?

8-14-vuotiaat lippukuntalaisemme kuuluvat ryhmään, joka kokoontuu kerran viikossa. Kokouksissa opitaan partiotaitoja, saadaan uusia kavereita, leikitään ja pidetään hauskaa. Ohjelma on räätälöity kunkin ikäkauden mukaiseksi.

Viikottaisen toiminnan lisäksi ryhmät tekevät yleensä kaksi viikonloppuretkeä vuodessa, yhden keväällä ja yhden syksyllä. Usein viikonloppuretki tehdään lippukuntamme kämpälle, mutta toisinaan ryhmät haluavat mennä telttailemaan. Innokkaimmat ryhmät saattavat tehdä kaksikin viikonloppuretkeä puolessa vuodessa.

Ryhmien oman toiminnan lisäksi partiossa on paljon myös isompia tapahtumia. Partiotaitokilpailuja ovat esimerkiksi syksyisin järjestettävät Pinkki (sudenpennuille) ja Espoon Punanen (seikkailijoille ja sitä vanhemmille). Vuoden tärkein ja paras tapahtuma on kesäleiri. Muita lippukunnan yhteisiä tapahtumia ovat muun muassa talviretki, Tarkkailijat-retki ja Riihitys.

Lippukuntamme jokavuotisista tapahtumista voit lukea lisää täältä. Tulevien tapahtumien aikataulun löydät tapahtumakalenterista, jossa ei kuitenkaan ole ryhmien omia tapahtumia.

Sudenpentuja

Lippukunta

Lippukuntamme Vaaran Vaeltajat toimii Espoossa, Leppävaaran ja Lintuvaaran alueella. Mukaan toimintaan voi toki tulla muualtakin, lippukuntalaisiamme asuu Leppävaaran ja Lintuvaaran lisäksi mm. Perkkaalla, Laajalahdessa, Laaksolahdessa, Otaniemessä, Niipperissä, Helsingissä, Vantaalla ja Turussa. Viikottainen toimintamme tapahtuu koloilla, jotka sijaitsevat Vallikalliossa ja Säterissä. Kämppämme sijaitsee Espoon Siikajärvellä.

Lue lisää lippukunnastamme!

Vanhemmille

Myös partiolaisten vanhemmat ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Meillä on paljon tapahtumia, joihin voi osallistua, vaikka ei olisikaan jäsen. Lippukunnan toimintaa voi edistää mm. VaVa Tuen kautta. Partiolaisten vanhemmat ovat myös tervetulleita mukaan lippukunnan toimintaan, lue lisää täältä!

Helppo tapa saada ajankohtaista tietoa on tykätä Vaaran Vaeltajien Facebook-sivusta ja liittyä vanhempien sähköpostilistalle. Vanhempia informoidaan tapahtumista toki muutenkin, yleensä lapselle annetaan kokouksessa infolappu kotiin vietäväksi.

Tietoa VaVasta ja partiosta

Lue lisää partiosta ja lippukunnastamme.

Ajankohtaista tietoa lippukuntamme toiminnasta saa näiltä sivuilta sekä Facebook-sivultamme!

Trangia