Tapahtumat

Tällä sivulla kuvaillaan yleisesti Vaaran Vaeltajien vuosittain järjestämiä tapahtumia ja tapahtumia, joihin Vaaran Vaeltajat vuosittain osallistuu. Tarkempaa tietoa tulevista tapahtumista löydät tapahtumakalenterista.

Koko lippukunnan vuosittaisten tapahtumien lisäksi ryhmät järjestävät omia retkiään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi partiossa on useita tapahtumia, joita ei järjestetä vuosittain.

Talviretki (tammi-maaliskuu)

Katso kuvia vuoden vuoden 2020 Kolina-talviretkestä

Vuosi alkaa talviretkellä, joka on yleensä pidetty joko tammikuussa tai helmikuussa. Talviretki järjestetään viikonloppuna eli se kestää kaksi yötä. Perinteisesti olemme nukkuneet ainakin toisen yön sisätiloissa ja mahdollisesti toisen yön kamiinateltassa. Talviretkelle osallistuu koko lippukunta, joskaan aina sudenpentuja ei voida tilanpuutteen vuoksi ottaa mukaan. Talviretki järjestetään joko oman lippukunnan kesken tai yhdessä toisen lippukunnan kanssa.

Talviretki

Viimeisimpiä talviretkiä:

Nahkalilja (huhtikuu)

Nahkalilja on joka toinen vuosi VaVan johtajille järjestettävä vaellus, jossa kävellään joko 40, 50 tai 60 kilometriä 24 tunnin aikana. Vaelluksen aikana rinkan painon tulee olla vähintään kahdeksan kiloa, johon ei lasketa vesiä ja ruokia. Lippukunnassamme on ollut tapana, että matkat kävellään järjestyksessä: 60 kilometrin vaellusta yritetään vasta, kun 40 ja 50 kilometrin vaellukset on kävelty.

Nahkalilja-vaellus päättyy lippukunnan kämpälle Vavakalle, jossa nääntyneitä vaeltajia odottaa herkullinen makaronimössö ja lämmin sauna.


Talviretki

Partioviikko (huhtikuu)

Katso kuvia vuoden 2017 partioviikosta!

Partioviikko järjestetään vuosittain sillä viikolla, jolla Pyhän Yrjön päivä eli 23.4. on - siis huhtikuun loppupuoliskolla. Partioviikkoon kuuluu monenmoista tapahtumaa, näkyvimpinä partiomessu, Törmä sekä Kohtaaminen.

Partiomessu

Partiomessu on partiolaisille tarkoitettu messu. Useimmiten lippukuntamme on osallistunut Leppävaaran kirkossa järjestettävään partiomessuun.

Kohtaaminen

Törmä

Törmä on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämä seikkailija- ja tarpojaikäisten päiväkilpailu, jossa mitellään piirin mestaruudesta.

Kohtaaminen

Kohtaamisessa pääkaupunkiseudun ja uudenmaan partiolaiset kohtaavat. Aiemmin Kohtaaminen tunnettiin partioparaatina, jonka ohjelmaan nimensä mukaisesti kuului partioparaati. Nykyään ohjelma vaihtuu vuosittain. Viime vuosien ohjelmana on ollut mm. huvittelua Linnanmäellä, suurjuhla olympiastadionilla ja vierailu Korkeasaaren.

Riihitys (toukokuu)

Katso kuvia vuoden 2018 riihityksestä!

Riihitys on VaVan seikkailijoiden ja tarpojien (aikaisemmin vartiolaisten) partiovuoden päätöstapahtuma, joka järjestetään toukokuussa.

Nykyään Riihityksessä kilpaillaan lippukunnan mestaruudesta kolmessa sarjassa: seikkailijat baby bluessa, nuoret tarpojat viherpippurissa ja viimeisen vuoden tarpojat verenpunaisessa. Baby blue ja viherpippuri kestävät yhden yön ja verenpunainen kaksi yötä.

Johtajien kesäurheilu (kesä-elokuu)

Kaikkien lippukuntien johtajille avointa, Vaaran Vaeltajien järjestämää kesäurheilua pidetään koko kesän ajan. Kesäurheilussa pelataan yleensä ultimatea, mutta myös muita lajeja kokeillaan kesän mittaan. Kesäurheilua pidetään vuodesta riippuen 1-2 kertaa viikossa. Kesäurheilua on järjestetty jo vuodesta 2005.

Kohtaaminen
Riihitys

Kesäleiri (kesä-elokuu)

Katso kuvia vuoden 2017 Vilske-kesäleiristä!

Kesäleiri on vuoden tärkein tapahtuma, joka järjestetään yleensä kesäkuun alussa tai heinä-elokuun vaihteessa. Kesäleiri on koko lippukunnan leiri, tosin joinain vuosina sudareille on järjestetty oma kesäleirinsä. Kesäleiri kestää yleensä sudenpennuilla 3-5 yötä ja muilla 7-10 yötä. Kesäleirillä uidaan, rentoudutaan, opitaan uutta ja yleisesti pidetään hauskaa. Kesäleirillä nukutaan teltoissa.

Lippukuntamme on yleensä osallistunut Väiski-leireille (Espoon partiolaiset), piirileireille (Pääkaupunkiseudun partiolaiset) sekä finnjamboreille (Suomen partiolaiset), kun niitä on järjestetty, jolloin pääsee tutustumaan myös muiden lippukuntien partiolaisiin. Silloin kun isompaa leiriä ei järjestetä, olemme järjestäneet leirin yhdessä yhden tai useamman lippukunnan kanssa.

Kesäleiri

Viimeisimpiä kesäleirejä:

  • 2001 Väiski

  • 2002 Kerkkä (piirileiri)

  • 2003 Jippo (yhdessä Kontutyttöjen ja Helsingin Kotkien kanssa)

  • 2004 Tarus (Finnjamboree); sudareilla oma leiri

  • 2005 Väiski

  • 2006 Rääsy (yhdessä Kontutyttöjen ja Suvelan Samoojien kanssa)

  • 2007 Viidacco (yhdessä Laajalahden Eräveikkojen ja Olarin Eräkotkien kanssa)

  • 2008 Aihki (piirileiri)

  • 2009 Väiski

  • 2010 Kilke (Finnjamboree); sudenpnnuilla ja seikkailijoilla oma leiri Välke

  • 2011 Amazon (yhdessä Espoon Metsänkävijöiden kanssa)

  • 2012 Saraste (piirileiri)

  • 2013 Madventure (yhdessä Niipperin Nuolihaukkojen ja Pohjois-Espoon Kalahaukkojen kanssa)

  • 2014 Väiski; sudareille oma leiri Kansallispuiston mysteeri

  • 2015 Kepeli (Vespan eli Vanha-Espoon lippukuntaryhmittymän kesäleiri)

  • 2016 Roihu (Finnjamboree); sudenpennuilla ja seikkailijoilla oma leiri

  • 2017 Vilske-kesäleiri koko lippukunnalle; johtajisto Tanskan jamboreella

  • 2018 Kliffa (piirileiri)

  • 2019 Kepeli (Vespan eli Vanha-Espoon lippukuntaryhmittymän kesäleiri)

  • 2020 Aikamatka (VaVan kesäleiri Vavakalla)

Kesäleiri

Kämppätalkoot (kesä-elokuu)

Kämppätalkoot on johtajille tarkoitettu kesäinen tapahtuma, jossa siivotaan ja korjataan lippukunnan kämppää Vavakkaa. Viime vuosina kämpällä on talkoiltu ahkerasti ja talkoita on pidetty kesän aikana useampi. Joka kesä pidetään kuitenkin vähintäänkin yhdet talkoot, jolloin Vavakka siivotaan perusteellisesti.

Johtajapäivä (elokuu)

Elokuussa VaVan johtajat kerääntyvät suunnittelemaan ryhmien toimintaa tulevana vuonna.

Syksyn avaustapahtuma (elokuu)

Katso kuvia vuoden 2017 syksyn avauksesta!

Syksyn avaustapahtuma pidetään ryhmien toiminnan käynnistyessä elokuun lopulla. Syksyn avaustapahtumassa jaetaan ryhmät sekä ryhmien johtajat esittäytyvät partiolaisille ja vanhemmille. Syksyn avaustapahtumassa perinteisesti lippukunnanjohtaja kertoo vanhemmille ja partiolaisille Vaaran Vaeltajista ja partiotoiminnasta.

Syksyn avaustapahtumaan ovat tervetulleita kaikki lippukuntalaiset ja lippukuntalaisten huoltajat, mutta erityisesti tapahtumaan toivotaan uusia partiolaisia vanhempineen.

Espoon Punanen (syyskuu)

Espoon Punanen eli Punkku on Espoon Partiotuen järjestämä yli 12-vuotiaille tarkoitettu partiotaitokilpailu, joka järjestetään perinteisesti syyskuussa. Espoon Punanen pidetään lauantaista sunnuntaihin. Espoon Punasessa on useita sarjoja, jotta kaikenikäisille löytyy omaa tasoa vastaavaa kilpailua.

Vaaran Vaeltajien edellinen voitto on vuodelta 2008, jolloin lohkesi punaisen sarjan voitto.

Vaaran Vaeltajat on 60-luvulla järjestänyt ensimmäisen Punkun, mutta nykyään Espoon Punasen järjestelyvastuu kiertää espoolaisten partiolaisten keskuudessa.

Pinkki (lokakuu)

Pinkki on Espoon Partiotuen järjestämä päiväkilpailu sudenpennuille ja seikkailijoille. Pinkki on leikkimielinen päiväkilpailu, joka järjestetään jonain sunnuntaina lokakuussa.

Kämppätalkoot

Tarkkailijat-retki (syys-lokakuu)

Katso kuvia vuoden 2019 Tarkkailijat-retkestä!

Tarkkailijat-retki on vuodesta 2006 järjestetty Vaaran Vaeltajien seikkailijoiden ja tarpojien retki, joka järjestetään syyskuussa tai lokakuussa. Tarkkailijat-retki kestää viikonlopun yli eli kaksi yötä. Retkellä tarpojat antavat partiolupauksensa.

Tarkkailijat-retkellä pääsee tutustumaan myös lippukunnan muihin kuin oman ryhmän seikkailijoihin ja tarpojiin.

Tarkkailijat

Itsenäisyyspäivän lupauksenanto ja joulujuhla (joulukuu)

Katso kuvia vuoden 2019 itsenäisyyspäivän kirkosta ja joulujuhlasta!

Itsenäisyyspäiväkirkko ja joulujuhla ovat koko perheen tapahtumia. Itsenäisyyspäiväkirkossa sudenpennut ja seikkailijat antavat partiolupauksensa. Joulujuhla on kahvittelutilaisuus, joka järjestetään lupauksenannon jälkeen. Itsenäisyyspäiväkirkko ja joulujuhla ollaan jo pitkään järjestetty Leppävaaran kirkossa.

Lue tarkemmin partiolupauksesta. Partiolupauksen voi antaa myös muualla kuin itsenäisyyspäivän messun yhteydessä.

Johtajien pikkujoulut (joulukuu)

Johtajien pikkujoulut on yleensä vuoden viimeinen tapahtuma, jossa VaVan johtajat kokoontuvat hengähtämään ja juhlistamaan päättyvää partiovuotta. Pikkujoulujen ohjelma vaihtelee vuosittain.

Lupauksenanto