Virtualna knjižnica Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Sutra obilježavamo Majčin dan (10.svibnja) - druga nedjelja u svibnju

Druga je nedjelja u svibnju već tradicionalno posvećena majkama. Majčin dan kroz povijest se u različitim se oblicima obilježavao u mnogim zemljama diljem svijeta, ali je status blagdana prvi puta dobio u Sjedinjenim Američkim državama. Danas se slavi u više od pedeset zemalja u svijetu.

Luka Sorkočević (1734-1789)

prvi hrvatski skladatelj simfonija

Dobrodošli u virtualnu knjižnicu Umjetničke škole

#ostanidoma...uzmi knjigu-čitaj :)

Za sva pitanja, komentare ili prijedloge u vezi naše nove virtualne knjižnice kontaktirajte knjižničarku Marinu na Edmodu ili na mail knjiznica_usls@yahoo.com

Besplatne elektroničke knjige

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima pokrenulo je ovaj portal i sadrži 219 izdanja suvremenih višestruko nagrađivanih hrvatskih književnika. Djela se mogu direktno online čitati ili ih se može preuzeti na svoje računalo u PDF ili ePUB formatu.

Najčitaniji prozni roman u 2018. godini bio je roman "Ljubav je sve "Krešimira Pintarića, a nakon njega slijede roman "Sloboština Barbie" Maše Kolanović i prozni zapisi Henryja Davida Thoreaua "Walden". Sloboština Barbie je na popisu lektire za učenike srednjih škola po novom programu škole za život.


Poveznica na kazalo naslova klikom na svaki pojedini naslov otvara se mogućnost preuzimanja književnog djela ili čitanja online.


U ovom vremenu bez "pravih" knjiga imate link za mnoga književna djela s popisa lekitra, e-lektire koje možete pročitati. Elektroničke knjige možete čitati na tabletu, mobitelu, e-čitaču ili računalu. Neke knjige imaju imaju i audio i video zapise pa ih možete slušati i gledati.. Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@Edu.HR elektroničkim identitetom.

lektire.skole.hr/

Ovdje možete besplatno izabrati preuzeti djelo na svoje računalo. (Nakladnici su dali suglasnost).Portal sadrži 500 digitalnih knjiga a podijeljene su u tematske cjeline:

Klasici hrvatske književnosti , "Mala virtualna antologija hrvatske ljubavne lirike" ,Poezija na internetu ,Povijest hrvatskog naroda, Digitalne slikovnice , crtice i pripovijetke, Popularna matematika , Likovna umjetnost, Kozmologija Kazalište , Putopisi ,Duhovnost ,Neobične knjige.