Juniorträning

Vill du träna med oss?

På Uppsala Kendo Hokushinkan finns för barn i åldern 10-14 år en juniorgrupp för nybörjare och en för fortsättare. Nybörjarträningen startar i början av höstterminen varje år och vem som helst är välkommen att prova på. Till en början koncentrerar sig nybörjarna helt på att lära sig korrekt hållning, svärdsföring och kroppsrörelser.

Nybörjarträningen går en gång i veckan och efter en avslutad termin kan barnen börja i fortsättningsgruppen som har träning två gånger i veckan.

Nybörjarintag för hösten 2018 startar 4/9!

4 september startar nybörjarträningen för barn från 10 år och uppåt. Barn och ungdomar som redan tränat en termin är välkomna på samtliga pass.

Träningskalender med alla pass på Hokushinkan hittar ni här.

Utrustning

Den speciella dräkt och rustning som används i kendo behöver man inte köpa direkt. Rustningen används från andra terminen och går att låna från klubben. För nybörjare ingår ett bambusvärd (shinai) i första terminsavgiften. Alla övriga inköp av utrustning hjälper instruktörerna till med om det behövs.

Kendo för unga

I japan börjar många barn träna kendo redan vid 4 års ålder och många tränar kendo i grundskolan. I Sverige tränar vi kendo för att ha kul och utöva en spännande fritidssysselsättning.

Kendoträning kan vara nyttig träning för hela livet eftersom en bra hållning är så viktig. Vi tränar också mycket nyttiga muskelgrupper som bålen, benen och ryggen. Framförallt fokuserar också kendo på att utveckla framåtanda, bra energi och koncentration. Kendoträning är därför väldigt utvecklande för barn samtidigt som det är fantastiskt roligt!

Föräldrar som oroar sig över att låta sitt barn träna kampsport kan vara lugna. Skaderisken inom kendo är väldigt låg, mycket lägre än inom t.ex. fotboll och hockey. Våra instruktörer är alla erfarna utövare och har alltid full kontroll över träningen.

Kendo Kidz är för dig mellan tio och fjorton år. Alla intresserade är välkomna att prova på! De två första passen får man prova gratis, och ingen föranmälan är nödvändig. Det gör inget om man missar de allra första passen, träningen i början av terminen är anpassad så att man kommer ikapp! Ta med vanliga gympakläder, men inga skor behövs - vi tränar barfota. Det finns omklädningsrum med dusch. Om du har frågor som du inte får svar på här kan du mejla oss de på info@uppsalakendo.se så återkommer vi med svar.

» Mer om kendo

» Avgifter och Bankgironummer


Intresseanmälan

Alla barn som är intresserade att börja träna med oss får en plats hos oss och vi har inget kösystem. Det är bara att komma till ett pass under perioden för vårt nybörjarintag så får du på plats fylla i en anmälningsblankett.

Du kan lämna en intresseanmälan till oss för att få ett meddelande med information från ansvarig tränare strax innan nästa terminen startar. Maila info@uppsalakendo.se.

Juniorer tränar kendo kata på Uppsala kendoklubb
Ungdomar tränar kendo på Uppsala kendoklubb

Så här kan en juniorträning se ut

Här är en kort titt på ett vanligt träningspass med de av våra juniorer som tränat med oss ett tag. Vi kan lova att träningen tar massor av energi. Både rustningar och svärd är tunga, och hos oss är skrika ett måste!