Träningen

Har du tränat kendo tidigare är du välkommen till vår ordinarie träning. Kontakta info@uppsalakendo.se eller kom och hälsa på i samband med ett träningspass.

Har du aldrig tränat tidigare får du gärna kika under Nybörjarträning om du är 15 år eller äldre, och Juniorträning om du är 15 år eller yngre. Du är även välkommen att kontakta oss på mail eller prata med oss på plats.

Allmänt om kendoträning på klubben?

Vi tränar traditionell kendoträning för nybörjare och avancerade, gamla och unga, män och kvinnor. Uppsala Kendo Hokushinkan välkomnar alla att träna med oss. [Träningen sker i nyrenoverad dojo med trägolv och lokalerna har dessutom förvaringsmöjligheter, uppehållsrum, gym, pentry och omklädningsrum med bastu.]

Vår kendoträning följer traditionellt japanskt mönster. På avancerade passen tränar alla tillsammans oavsett grad eller erfarenhet. [fylls på]

Aktiva på tävlingar, landslaget, läger etc.

Juniorträning

På Uppsala Kendo Hokushinkan finns för barn i åldern 10-14 år en juniorgrupp för nybörjare och en för fortsättare. Nybörjarträningen startar i början av höstterminen varje år och vem som helst är välkommen att prova på. Till en början koncentrerar sig nybörjarna helt på att lära sig korrekt hållning, svärdsföring och kroppsrörelser.

Avancerade träningen för juniorer liknar i stort träningen för vuxna. Vi använder full rustning under passen och tränar fri sparring. Vi uppmuntrar alla juniorer att delta på läger och tävlingar runt om i landet och försöker ordna aktiviteter även på hemmaplan.

Nybörjarintag för hösten 2018 startar 4/9!

4 september startar nybörjarträningen för barn från 10 år och uppåt. Barn och ungdomar som redan tränat en termin är välkomna på samtliga pass.

Träningskalender med alla pass på Hokushinkan hittar ni här.

Vuxna avancerade


Nybörjarträningen

Nybörjarträningen startar i början av höstterminen och övergår under vårterminen till avancerad träning. Under höstterminen tränas i huvudsak kendons grunder utan rustning med fokus på korrekt hållning, svärdsföring och kroppsrörelser. Mot slutet av första terminen övergår sedan träningen till fullkontaktsattacker mot rustad mottagare. Träningen är gemensam för kvinnor och män.

Två valfria pass får man prova gratis, och ingen föranmälan är nödvändig. Det gör inget om man missar de allra första passen, träningen i början av terminen är anpassad så att man kommer ikapp. Ta med vanliga gympakläder, men inga skor behövs - vi tränar barfota. Det finns omklädningsrum med dusch.

Instruktörer Vuxna: Magdalena Cederblad (2 dan), Magnus Tyrland (2 dan)

Instruktörer Juniorer: Jessica Fröberg (3 dan)

» Juniorträning för barn under 15 år

» Mer om kendo

» Avgifter och Bankgironummer

Seiza
Träning

Klubbtävling

I slutet av vårterminen varje år ordnas Hokushinkan Taikai. Det är en klubbtävling för alla medlemmar på alla nivåer och där vi ibland också bjudit in juniorer från andra klubbar i Sverige till Hokushinkan Junior Taikai.

Klubbläger


Tidigare arrangemang

Under klubbens historia har många olika arrangemang ordnats. Uppsala är bland annat återkommande värd för SB&K's kendosektions nationella läger i kendo, och har flera år hållit Sumi-Sensei Kendo Seminar. Klubben har också anordnat Hokushinkan juniortaikai, som är ett regionalt mästerskap för juniorer.