Strålande inledning på VM för Jimmy Cedervall

Post date: May 29, 2015 6:21:40 PM

Första dagen av det 16:e världsmästerskapet i kendo är över, och svenska herrlandslaget har under coach Terje Andersen gjort intryck med sin insats i Tokyo.

Under dagen gick herrarnas individuella tävling, där samtliga svenskar vann alla sina matcher i poolerna, en mäktig bedrift som lär ha satt Sverige på kartan. Av dem alla var det sedan Uppsalas Jimmy Cedervall som tog sig längst i turneringen. I sin första utslagsmatch mot mexikanaren Marco Polo Sanchez höll vi alla andan då Sanchez tog en tidig poäng på Cedervall, men Jimmy gjorde det otroliga och vände matchen till 1-2.

Jimmys individuella turnering slutade sedan mot regerande All Japan Kendo Championships-mästaren Yuya Takenouchi. Japanen var helt väntat svårslagen, men Jimmy visade upp sin finaste kendo och gjorde på intet vis någon läggmatch. Vi kan föreställa oss hur för en stund de flesta ögonen i Nippon Budokan, en traditionstyngd dojo med 15 000 åskådarplatser, var riktade mot den matchen.

En mycket fin avslutning på en imponerande stark tävlingsdag! Vi önskar Jimmy och det svenska kendolandslaget lycka till för resten av tävlingen!

Jimmys matcher, herrar individuellt