Matz Andersson ny yondan i Hokushinkan

Post date: Apr 29, 2014 1:00:06 PM

I helgen besökte Uppsala KFUM Kendo Hokushinkan Malmö för att gradera och tävla i Sugo & Etsuko Cup, som årligen arrangeras av GAK Enighet. Det var ett synnerligen väl ordnat arrangemang, som visar på att Sugo & Etsuko Cup är en tävling som efter snart 30 år fortsätter att utvecklas och vågar pröva nya saker. Ett exempel på detta i år var att lagtävlingen bestod av tremannalag som lottades offentligt på lördag eftermiddag.

För Uppsalas del har vi flera goda nyheter. På söndagen visade Matz Andersson med lyckad gradering till fjärde dan att hårt och målmedvetet arbete ger resultat. Många grattis till din nya grad Matz!

Många grattis även till Ryan Chul Heo för sin lyckade gradering till nidan, och tack för demonstrationen av hur en men-kiri-kaeshi ska se ut på gradering.

Vi gratulerar även Hjalte Sveidqvist till silver! I juniortävlingen låg Hjalte på topp. Han blåste igenom poolspelet med två vunna matcher av tre, och körde en rafflande nio minuter lång final, där avgörande poäng till slut gick till motståndaren. Finalen finns att beskåda nedan.