TietosuojaSELOSTE

INTEGRITETSPOLICY

Tietosuojaselosteet:

Alla tietoa oppilaitoksessa syntyvän tietovarannon, opiskelusta syntyvän materiaalin, oppilastietojen ja luottamuksellisen tiedon käsittelystä ja säilyttämisestä Sipoon koulutuspalveluissa.

1) MultiPrimus:

      • Oppilasrekisteri, perustiedot, kokonaisarviointi ja tukitoimet.
      • Järjestelmässä määritetään, kenellä on oikeus katsoa oppilaan tietoja.
      • Tietojen katselusta jää merkintä lokiin.

2) Wilma:

      • Arvosanat, arviointi (opetuksen aikaisen arviointi, oppimiskeskustelut, tavoitesuunnitelmat ja oppilaan itsearviointi) ja kodin ja koulun välinen vuoropuhelu.
      • Tiedot tallentuvat MultiPrimus järjestelmään.

3) Abitti (lukiossa)

      • Abitti-järjestelmää käytetään tehtävien ja kokeiden tekemiseen lukiossa.
      • Kun järjestelmää käytetään, antaa käyttäjä henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteen kirjautuessaan.

4) Pilvipalvelu (G suite) ja muut digitaaliset oppimisympäristöt (esim. ItsLearning)

      • ovat tukemassa opiskelua ja oppimista, arviointia ja itsearviointia.
      • Opettajan antama kurssipalaute voidaan toteuttaa G Suitessa.
      • Henkilötietosuojalain alaista tietoa ei saa säilöä pilvipalveluissa. Henkilötiedot pitää säilyttää niille kuuluvissa järjestelmissä (ei pilvipalvelu, kts. yllä).
      • Henkilörekistereitä ei saa synnyttää pilvipalveluihin.

5) Oppilashuollolliset asiat säilytetään oppilashuollon omissa järjestelmissä (Mediatri).

6) Sovellustoimittajiin (esim. opetussovellukset) kohdistuvat GDPR vaatimukset. Lisäksi GDPR tietosuojan vaikutusten arviointi ja riskianalyysi järjestelmäkohtaisesti.



Henkilötietojen käsittelystä Sipoon koulutuspalveluissa.

Tietosuojavastaavana toimii erityissuunnnittelija Juhani Kärki koulutuspalveluissa (esi- ja perusopetus ja lukiokoulutus). Vastuu henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuudesta on aina rekisterinpitäjällä.

Lisätietoa:

Integritetspolicy:

Nedan information om hur läroanstalternas databaser, studiematerial, elevuppgifter samt konfidentiell information ska hanteras och förvaras inom utbildningstjänsterna i Sibbo.

1) MultiPrimus:

      • Elevregister, basuppgifter, helhetsbedömning och stödfunktioner.
      • I programmet fastställs vem som har rättighet att se elevens uppgifter.
      • Visning av data kommer att finnas kvar i systemloggen.

2) Wilma:

      • Vitsord, bedömning (bedömning under studierna, samtal kring lärande, målplaner och elevens självbedömning) samt dialog mellan hemmet och skolan.
      • Information s

3) Abitti (i gymnasium):

      • Abitti-systemet används för provskrivning och uppgifter i gymnasium.
      • Då systemet används, anger studerande sitt personnummer och sin epost vid inloggningen.

4) Molntjänsten (G Suite) och andra digitala lärmiljöer (t.ex. ItsLearning)

      • Studierna och inlärningen samt bedömningen och självbedömningen stöds av molntjänst och lärmiljöer.
      • Lärarna kan ge kurs feedback t.ex. i G Suite.
      • Uppgifter som faller inom ramen för dataskyddslagen får inte lagras i molntjänsten. Personuppgifter måste förvaras i program som är avsedda för dem (inte i molntjänsten, se ovan).
      • Register som innehåller personuppgifter får inte skapas i molntjänsten.

5) Elevvårdens uppgifter ska förvaras i elevvårdens egna program (Mediatri).

6) Tjänsteleverantörens (t.ex. utbildningstillämpning) GDPR-krav och GDPR datasäkerhetsbedömning och riskanalys systemsspecifikt.


Om behandling av personuppgifter i Sibbo utbildningstjänster.

Juhani Kärki (specialplanerare) ansvarar för dataskydd inom utbildningstjänster (för- och grundskola och gymnasieutbildning). Registerhållaren är alltid ansvarlig för lagligheten av personuppgifternas behandling.

Mer information: