VR I VGS

Hvorfor?

HVORDAN?

Eksempler på VR-briller

Følg instruksjonen på brillene.

Undervisningstips

STALU ved UiA om VR i undervisning:

Erfaringer fra UV i ulike fag

Historie: 

Her har vi sett på spillet Anne Frank's house hvor man får et interaktivt innsyn i miljøet Anne Frank skriver sine dagbøker i. Spillet kan fungere godt som supplement til undervisning om Anne Frank og jødeforfølgelsen under andre verdenskrig, og kan være nyttig som utgangspunkt for studentene om spill i historieundervisning.

Religion: 

Jamfør STALU og Martin Smith-Gahrsens prosjekt har vi tidligere brukt VR for å utforske religiøse rom og ritualer. Her kan man både bruke 360-foto og video til å få et mer helhetlig inntrykk av hvordan andre utøver sin tro. Som regel har man jo en kirke eller moské i nærheten av skolen man kan dra på ekskursjon til, men andre bygg som synagoger eller buddhisttempler er det ofte ganske langt til. Her kan derfor VR fungere som et godt alternativ for å la elevene bli kjent med hvordan gudstjenester, seremonier eller høytider feires av andre tro- og livssyn.


VR kan også brukes for å sette seg inn i situasjoner man kan diskutere etikken rundt i ettertid. Dette gjelder både for elever på skolen, men også for studenter for å komme seg ut i et spesifikt yrke hvor man møter på særegne etiske dilemmaer man kanskje ikke møter ellers. Her kan derfor VR være en god forberedelse på arbeidslivet, enten det er for lærerstudenter eller yrkesfagelever.

Escape room:

Her har vi brukt 360-foto og video for å lage oppgaver elevene må løse for å få tak på en kode. Her kan man både ha en "Finn Willy"-løsning hvor man skal lete etter noen små hint i et stort bilde, eller at man skal telle hvor mange ganger noe dukker opp eller skjer i løpet av en video.