A nevem Viszkok András, foglalkozásomat tekintve pedagógus vagyok. Hivatásom mellett immár 35 éve az UFO-jelenség lelkes kutatójaként tevékenykedem. Egyike vagyok azon szakembereknek, akik a rendszerváltás első éveiben letették a magyar UFO-kutatás alapjait. Kutatói munkásságom, valamint Colman von Keviczky ezredes emlékének ápolásában kifejtett tevékenységem elismeréseképpen 2013-ban Pax Galacticana Díjban részesültem. 2021-ben jelent meg a Kornétás Kiadó gondozásában az első önálló könyvem, melynek címe: A földönkívüliek nyomában. Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljam honlapomat, ahol nem csak eddigi pályafutásomról olvashatnak, hanem heti rendszerességgel friss UFO-hírekkel is találkozhatnak a Kedves Látogatók.

E-mail: kufoe1973@gmail.com

Telefon: 06 70 772 35 23

ÚJRA EGERBEN

Kedves meghívás érkezett Egerből. 2022. augusztus 13-án egy zártkörű szakmai rendezvényre kerül sor, amelyen rajtam kívül részt vesz Kalmár János, Máté Imre, Oláh András és Éles István. A programot az Egri Univerzum Klub szervezi. Köszönöm a meghívást!

ELŐKERÜLT EGY ARCHÍV CIKK...

2022. júniusának második felében ingyenes volt az Arcanum. Ránéztem az újság archívumra, és lám, találtam egy 2004-ből származó, velem (soha nem) készített riportot az Új Hínökben. :) A cikk ismerős, a Heti Délkeletből lett "átemelve"...

ELŐADÁSOM A CSEPPKŐ GYERMEKOTTHONI KÖZPONTBAN

2022. június 18-án - rendhagyó módon- a Cseppkő Gyermekotthoni Központ kedves lakóinak tartottam egy előadást az ufókról. Köszönet a megtisztelő figyelemért és szeretetért. :)


KÖSZÖNÖM A MEGHÍVÁST! :)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelt a könyvbemutatóval egybekötött előadásomon Szolnokon. Köszönöm a meghívást a Verseghy Ferenc Könyvtárnak.

CIKK AZ ÚJ NÉPLAPBAN

A szolnoki előadásom kapcsán bekerültem - nyomtatásban is- az Új Néplapba. Köszönet érte! :)

ELŐADÁSOM SZOLNOKON

Számomra is szinte hihetetlen, de másfél év után újra előadást tarthatok az ufó témáról! Abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy - a tavaly megjelent könyvem kapcsán - meghívást kaptam Szolnokra, a Verseghy Ferenc Könyvtárba egy író-olvasó találkozóra.

Időpont: 2022. március 24. 17 óra.

Mindenkit nagy szeretettel várok!

KÖNYVEM A KONDOROSI HELYTÖRTÉNETI KÜLÖNGYŰJTEMÉNYBEN :)

A napokban tagja lettem a "Kondoros Retro" Facebook csoportnak. Az oldalt böngészve bukkantam rá Ivacska Tünde bejegyzésére, aki az 1993-ban megjelent könyvemet "posztolta" ki, mint helyi retro érdekességet. A hozzászólásokat olvasva bevallom elérzékenyültem, hiszen jó volt olvasni, hogy még mindig milyen sokan kíváncsiak a kiadványomra. Sőt, mint megtudtam a kiskönyvem a kondorosi könyvtár helytörténeti különgyűjteményében is helyet kapott. Mit is mondhatnék... Talán csak annyit, hogy köszönöm! :)

ELSŐ KÖNYVKRITIKÁK

A nemrég megjelent könyvem kapcsán megérkeztek az első kritikák. :)


„Elkezdtem olvasni tegnap éjjel a könyvet. Nem tudtam letenni! Kb. feléig jutottam, aztán mentek le a szemeim.” (Gábor – Sárvár)


„Drága Kedves András! Annyira köszönöm a könyvedet, hogy azt elmondani nem is tudom. Nagyon hálás vagyok azért, hogy még a klubunkat is megemlítetted és örömmel töltöd az idődet velünk. Remek a visszaemlékezésed az elmúlt időkre, a fényképekre még én is emlékszem. Csak úgy falom a betűket lapról lapra, pedig csak délben hozta a postás…” (Évi – Eger)


„Most fejeztem be könyved olvasását. Igazán remek írás, nagy gratuláció és köszönöm, hogy megírtad. Most még friss bennem az élmény, hagyom hagy dolgozzon... sok mindenről írtál, kellett is, esetekről, beszámolókról és főleg a szervezetek létezéséről, működéséről, ezt csak Te tudtad megírni, méltó könyve ez a magyar ufókutatásnak”.” (István –Budapest)


„Elolvastam a könyvet és nagyon tetszett! Jó volt olvasni arról milyen utat jártál végig, és milyen történetekkel találkoztál. Bevallom nekem személy szerint rövid volt. Szívesen olvastam volna még dupla ennyit is tőled, szinte vártam az újabb esetet hogy elmeséld. A végére több nyitott kérdésem lett a témában, mint előtte volt, és érdekel a helyszíni nyomozások menete is. Mit keresel egy-egy helyszínen stb. A büntetés végrehajtásos részen egy kicsit elmosolyogtam magam, ugyanis jelen pillanatban én is ott dolgozom, mint körletfelügyelő. Remélem lesz folytatása a jövőben.” (Márk – Szentes)

„A könyvedet olvasva gyorsan telik az idő karácsonykor. Büszke vagyok arra, hogy együtt dolgozhattunk!” (László – Budapest)


„Elolvastam. Jó volt!” (László- Budapest)


"A könyved alapvetően olvasmányos volt, olyan élmény volt, mintha végig közvetlenül nekem mesélnél. A szakaszokon belül a kisebb váltások pedig nem keltettek káoszt, hanem inkább egy valós beszélgetés hangulatát idézték, ahol változnak a témák, altémák... mégsem voltak benne csapongások. Alapvetően jól sikerült az információkat úgy eloszlatni a mondanivalón belül, hogy nem volt egy-egy olyan szakasz, amin fennakadtam volna, mert túl száraz és unalmas, felsorolás szerű lett volna.

Az nyilvánvaló hogy ez a te főként személyes elbeszélésed így ezt a könyvet tudni kell ennek megfelelően "kézbe venni". Mindemellett pont ezért érdekes, hiszen egy élettörténet egy vonalának állomásait veszi sorra. Utólag gondoltam csak bele, illetve ahogy a könyv vége felé közelítettem, hogy ez a fajta folyamatos olvashatóság, és a rengeteg adat (időrend, események, személyek stb) felkutatása saját archívumból és ezek feldolgozása milyen hatalmas munka lehetett. Igazából a jól sikerült dolgok, mint egy finom sütemény is pont ilyen, könnyen "lecsúszik" és ki gondolná adott esetben mennyi munka volt a háttérben...

Tehát a könyvre ezt levetítve a fogyaszthatósága egyszerű, de sok munka van benne az biztos... Másrészt túl egy személyes beszámolón annak, aki nem igazán informálódott az ufológia világában, csak a tipikus média tartalmakkal találkozott, azok számára mégis bőséggel tartogat újdonságokat, ad esetleges olyan irányvonalakat, amelyeken érdemes lehet elindulni a kutakodásban, informálódásban személyes érdeklődés szerint.

Számomra nem csak sejtelmes módon, de visszatérő módon megjelenő szövegkörnyezetek erősen azt a sejtelmet generálták hogy bőséggel van még a tarsolyodban ahhoz képest amit a könyvben megosztottál - amely dolgok nem szándékosan maradtak ki titkolódzásból, szimplán a könyvnek nem az ufó esetek végtelen mélységes bejárása a célja. Ellenben erős késztetést ad arra, hogy a szerzőnél "kopogtasson" az olvasó a további érdekes, feltételezhetően még meglévő dolgok után..." (István - Veszprém)


"Azt azért hadd fűzzem még ide a személyes gondolatok mellé, hogy tényleg csak te írhatod meg ezt a könyvet! Nem csak mint hű tanúja, de egyszersmind jó tollú pártatlan újságírója az adott területnek. Nekem mindig egy kicsit az ufológia két lábon járó lelkiismerete vagy s leszel. Úgyhogy csak annyit még:Köszönöm!!!

Gondolatok a könyv kapcsán: Miskolci László Magyar UFO Akták című kötete után vártam már egy visszapillantó kötetet a mai aktív kutatók tollából is! Amikor megtudtam, hogy András írásra adta a fejét, elmondhatatlan öröm és izgalom fogott el. András az ufókutatás halk szavú doenje, szürke eminenciása. Aki a maga kellő szerénységével a mai magyar ufókutatás egyik meghatározó és példaértékű alakja. Ha ő írásra adja a fejét, arra igenis oda kell figyelni!

Könnyed hangvételű, olvasmányos művet vehet kezébe az olvasó. A feltárt életút és az UFO témakör iránti elkötelezett megismerési vágy párosul - a közönség önzetlen naprakész és objektív tájékoztatásának igényével. Valójában az az András hitvallásának is tekinthető kijelentés hatja át az egész könyvet. A visszaemlékezések gyakori hibája, hogy felértékelődik és megszépül az ember szerepe és helyzete az élet dolgaival kapcsolatban. Bevallom kicsit féltettem ettől András könyvét is, de erről szó sincs! Sőt, hihetetlen mélységekre enged következtetni, alkalmanként láttatni ez a mű. Ez a "fiú" is akárcsak a téma (melyet egy emberöltőn át szorgalmasan kutatott), sokkal több annál mint amit a felületes szemlélő gondolni, tudni vélhet. Megtiszteltetés ismerni, életének - még ha alkalmanként is - része lenni! Nagy izgalommal és türelmetlenül várjuk a folytatást, bízva abban arra nem kell újabb évtizedeket várni! :) Bár jómagam soha nem írok kritikát de egy gondolat mindenképpen ide kívánkozik még. A könyv egyetlen, de annál szembetűnőbb hibájáról van szó - Fájdalmasan rövid volt!" (István - Nyíregyháza)


"Idáig számomra Kondoros két dologról volt ismert: innen indult világhódító útjára Balczó András és erről a községről szól a "Kondorosi csárda ki van festve" című nóta. Mostantól tudom, hogy VISZKOK ANDRÁS is itt töltötte fiatal éveit, és tulajdonképpen itt lett belőle ufókutató... és jó tollú író. Ugyanis A FÖLDÖNKÍVÜLIEK NYOMÁBAN kiváló, gördülékény stílusban megírt könyv. Tulajdonképpen: életrajz vagy inkább önéletrajz. Az epilógusban írod: "most lezárul egy korszak az életemben", de nem fejted ki, mire gondolsz. Remélem, nem hagysz fel az ufókutatással, ahogy ezt már sok éve egy ízben megtetted....annak ellenére írom ezt, hogy én továbbra is azt gondolom sok évtizedes szemlélődés" után, hogy Földünket nem látogatják "földönkívüliek". A homo sapiens egyedül lakja ezt a bolygót. A Te könyved attól (is) izgalmas, feszültséggel teli, mert még a VIII. kerületi Dankó utcában és a Békéscsaba környéki tanyavilágban, apró falvakban, sőt még Kondoroson is elég gyakran megjelennek a "földönkívüliek" a helybeliek rémületére... A Föld nagyon sok pontján ismert ez a jelenség az elmúlt évtizedekben, és ez azt jelenti, hogy a csillagközi ide-oda utazgatás nem nagy ügy nálunk fejlettebb civilizációk számára, feltéve, ha ezek a jelenségek valóságosak, ténylegesen egtörténtek vagy csak a sci-fi filmek, könyvek reakciója, visszahatása sok-sok emberre. Én soha, egyetlen esetben sem találtam minden kétséget kizáró bizonyítékot, pedig - különösen az internet megjelenése óta - sok mindent megnéztem, elolvastam, kapcsolatban voltam ufó "illetékesekkel" mint pld. Stan Friedman, Nick Pope, Victor Viggiani, Stephen Bassett, Donald Schmitt, Timothy Good és mások. Paul Hellyer, egykori kanadai hadügyminiszter még meg is említi személyemet egy 2017-es TV-interjúban Torontoban, és viszonylag hosszasan foglalkozik velem,mint "megátalkodott szkeptikussal". Találkozunk könyvedben a szokásos "magyar" betegséggel": irigység, fúrás-faragás, mások ambíciójának semmibevevése stb., de ez nem meglepő számomra. Én is itt élek már 75 éve... Számomra az egyik legizgalmasabb téma: hogyan és mikor következik be az ember halála, melyről írsz egyik fejezetben, noha ez a téma nem tartozik szorosan a földönkívüliekhez /vagy tévedek?/ Örülök, hogy megismerhettem életutadat, a sok évtizedet, melyet eltöltöttél az ufó kutatásban." (K. Gábor - Solymár)


KÖNYVEM A LIBRI KÖNYVESBOLTJAIBAN

Amikor legutóbb a kiadómnál jártam, rákérdeztem, melyik könyvterjesztő könyvesboltjaiban lehet majd megvásárolni a könyvemet? Akkor azt a választ kaptam, hogy szinte minden nagyobb könyvkereskedőnél elérhető lesz, de csak a webshopjukban. Szerencsére nem így lett, hála a Librinek, immár számos könyvesboltjában kapható a kötetem. A napokban erről személyesen meggyőződhettem, volt még egy darab... :)

KÖNYVAJÁNLÓ AZ UFÓMAGAZINBAN

Az Ufómagazin 2021/6. számában Éles István barátom könyve mellett "A földönkívüliek nyomában" címmel megjelent kötetem is bemutatásra került. Köszönöm! :)

KÖSZÖNÖM A MEGHÍVÁST!

2021. november 23-án - a nemrég megjelent könyvem kapcsán - a Fáklya Rádió vendége voltam. Köszönöm a meghívást Hajósi Péternek és Miskolci Lászlónak. Mindig örömmel szerepelek a Paranormálistól a spiritualitásig műsorban. :)

MÁR KAPHATÓ!

2021. november 10-én jelent meg a Kornétás Kiadó gondozásában Viszkok András: A földönkívüliek nyomában, valamint Éles István: Lélekvándorlás és földönkívüliek című könyve. Mindkét tanulmány a földönkívüli élet lehetőségével foglalkozik, de más-más megközelítésben. Szeretettel ajánlom minden Kedves Érdeklődő figyelmébe. Megvásárolható a Stúdió Könyvesboltban (1138 Budapest, Népfürdő u. 15/d.), valamint megtalálhatóak a legismertebb könyvesboltok internetes kínálatában (Líra, Libri, Booking, 7Books, Magyar Menedék Könyvesház, Antikvárium, stb.).

A szerző azon szakemberek közé tartozik, akik a kilencvenes évek elején lerakták a magyar ufókutatás alapjait. Szakterülete a gyermekeltérítések, valamint a Föld légkörében élő ismeretlen életformák kutatása. Harminc éve jelennek meg cikkei a témában, és ez idő alatt számos hazai és nemzetközi szakmai konferencián tartott előadást az idegenek földi tevékenységéről. Ez a különleges, életrajzi ihletésű kötet az ő visszaemlékezéseit tartalmazza.

Kiadó: KORNÉTÁS KIADÓ ÉS KER.KFT.

Oldalak száma: 256

Borító: KARTONÁLT

ISBN: 9786155937361

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2021

A saját magam és a vállalkozó szellemű "időutazóink" által feltártak remélhetőleg kapcsolódnak mások kutatási eredményeihez, továbbá bízom benne, hogy szolgálhatok olyan információkkal, amelyekkel hozzájárulok, hogy teljesebb képet kapjunk a még ismeretlen világok létezéséről. Éles István legújabb könyve múltunk, jelenünk és jövőnk kutatásáról szól, amelyben nagy szerepet játszanak a földönkívüliek.

Kiadó: KORNÉTÁS KIADÓ ÉS KER.KFT.

Oldalak száma: 192

Borító: KARTONÁLT

ISBN: 9786155937354

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve: 2021

ÜNNEPÉLYES KÖNYVÁTADÁS

2021. november 10-én a Kornétás Kiadó igazgatója, Pusztay Sándor átadta részemre a könyvem első példányát!

Köszönöm a megtisztelő bizalmát, bár bestseller biztos nem lesz, de bízom abban, hogy mindenki akkora szeretettel fogja olvasni, mint amekkora szeretettel írtam ezt a könyvet.

A FÁKLYA RÁDIÓ VENDÉGE VOLTAM

Hajósi Péter és Miskolci László barátaim meghívásának eleget téve 2020. augusztus 10-én a Fáklya Rádió vendégeként a gyermekeltérítésekről beszélgetünk. Köszönöm a meghívást,nagyon jól éreztem magam. :)

30 ÉVES AZ UFÓMAGAZIN

Az Exopolitikai Konferencián a rendezvény előadói és résztvevői emléklappal köszöntötték a 30 éves Ufómagazin főszerkesztőjét, Pusztay Sándort.

"VESZÉLYBEN A FÖLD" EXOPOLITIKAI KONFERENCIA - 2019. NOVEMBER 02.

Az utóbbi évek legjobb Exopolitikai Konferenciáján vagyunk túl. Teljesen megtelt a színház -és konferencia terem, ahol nagyszerű előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.

Köszöntöttük a 30 éves (!!!) Ufómagazint is.

Remek nap volt, hatalmas köszönet a mindig csodás közönségünknek! :)

FINNORSZÁGBAN JÁRTUNK - BESZÁMOLÓ AZ UFÓSZEMINÁRIUMRÓL

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

A finn FUFORA kutatószervezet 2018. szeptember 8-9-én Tampere-Lautsiában tartotta meg a szokásos évi ufó szemináriumát, amelyre idén három magyar kutató is meghívást kapott. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Ufó Kutató Szövetséget Kalmár János elnök képviselte, rajta kívül Éles István és Viszkok András kutató tartott előadást.

A jelentős médiaérdeklődés mellett zajló kétnapos rendezvényen a magyar delegáción kívül több mint száz finn, svéd és észt érdeklődő vett részt, és ismerkedett meg az ufó kutatás legújabb eredményeivel.

A magyar kutatók előadásait kiemelt figyelem kísérte. Kalmár János az intelligens tervezésről, Éles István a meditációk során feltárt lélekvándorlásról és a földönkívüliek tevékenységéről beszélt, Viszkok András pedig a magyar ufókutatás történetéről, valamint a gyermekeltérítésekről számolt be a közönségnek.

A rendezvény egyik érdekessége volt, hogy külön teremben a közeli találkozást átélt személyek vitathatták meg az eltérítések során megtapasztalt élményeiket.

A meghívás a szakmai kapcsolatok ápolását is szolgálta. A finn szervezet vezetőségével folytatott megbeszélés során mindkét fél jelezte az együttműködési szándékát. Ennek első állomásaként Heikki Kulju elnök, valamint Jaakko Narva és Strausz József elnökségi tagok novemberben Budapestre érkeznek, hogy előadóként részt vegyenek az Ufómagazin által rendezendő Exopolitika Konferencián. A szemináriumon részt vett Kiss Dominik és nagymamája, akik kizárólag a rendezvény miatt utaztak ki Finnországba. Kiitos :)

MEGTISZTELŐ FIGYELMESSÉG

Kutatótársaimmal egyetemben külön oldalon mutatták be eddigi kutatói pályafutásomat finn Yhteys (Kapcsolat) szaklapban. Köszönet érte! :)

A FINN UFÓSZEMINÁRIUM BEHARANGOZÓJA - 2018. SZEPTEMBER 8-9.