Import fra professionshøjskole eller universitet

Filformatet RIS kan anvendes til at importere og eksportere skriftlige produktioner til og fra UC Viden. RIS vil eksempelvis være relevant, hvis man har publikationer, der er produceret på et universitet eller en anden uddannelsesinstitution, som man ønsker at overføre til UC Viden.

Hvis du vil have overført dine skriftlige produktioner fra eksempelvis et universitet, skal du bede en bibliotekar fra universitetet eller en UC Viden superbruger om at oprette en RIS-fil til dig. Filen er typisk ikke større end den kan sendes over e-mail, men filen kan også gemmes på en USB-nøgle eller et andet medie. Hvis du stadig har adgang til UC Viden fra den institution, du ønsker at importere fra, kan du selv oprette en RIS-fil - følg nedenstående guide fra punkt 1. Hvis du allerede har en RIS-fil fra tidligere institution, som du selv eller en bibliotekar har oprettet, kan du springe til punkt 2.

1. Opret RIS-fil

Under den personlige oversigt i UC Viden eller en anden PURE-løsning vælges 'Skriftlige produktioner” i menuen til venstre (kaldes 'Publikationer' på universiteterne). Nu vil der fremgå en liste over dine skriftlige produktioner.

1.1 Der skal nu oprettes en RIS-fil. Klik på 'RIS' ud for 'Download liste' i bunden af UC Viden.

1.2 Gem nu RIS-filen et sted på computeren, hvor den let kan findes igen - eksempelvis på skrivebordet.

2. Importér RIS-fil til UC Viden

2.1 For at importere RIS-fil klik på knappen 'Tilføj indberetning'.

2.2 Klik på 'Skriftlig produktion', 'Importér fra fil' og 'RIS'.

2.3 Klik på 'gennemse' under 'Hent fil'.

2.4 Naviger frem til den RIS-fil, du ønsker at importere og klik på 'Åbn'.

RIS-filen vil nu blive importeret, og UC Viden vil vise en liste over skriftlige produktioner, der er fundet i filen. De skriftlige produktioner kan nu importeres én ad gangen

2.5 Klik på den 'Importer' ud for den skriftlige produktion, du ønsker at importere til UC Viden

UC Viden åbner nu den valgte skriftlige produktion. UC Viden laver et match mellem forfattere og organisationer fundet i RIS-filen. Hvis UC Viden foreslår flere forfattere, til en skriftlige produktion, skal de rigtige vælges. Ved intet match vil en forfatter blive oprettet som “ekstern forfatter”.

2.6 Vælg de korrekte forfattere, organisationer og klik på ‘Importér og gennemgå’ i bunden af skærmbilledet. Hvis de rigtige forfattere ikke fremgår på listen, har du mulighed for at redigere dette efter, du har klikket Importér og gennemgå’.

Nu vi alt data fra den importerede skriftlige produktion blive overført til skabelonen i UC Viden

2.7 Gennemgå og udfyld de felter, der eventuelt mangler at blive udfyldt. De felter der typisk mangler vil være 'Peer review' samt 'Målgruppe'. Forsknings- og innovationsstyrelsens officielle definition på fagfællebedømmelse findes her: Definition på fagfællesbedømmelse

2.8 Klik på 'Gem' i bunden skærmen, når skabelonen er udfyldt

Nu vil den skriftlige produktion være importeret til UC Viden, og et grønt vindue med beskeden ‘Din import er nu gennemført’ vil blive vist.