Importér fra online kilde

En skriftlig produktion kan muligvis være tilgængelig i de online kilder UC Viden har adgang til. Import fra online kilder er derfor tidsbesparende i forhold til manuel inddatering. Fordelen er, at skriftlige produktioner kan importeres direkte fra en online kilde ind i en skabelon i UC Viden, som automatisk udfyldes med de informationer, der hentes fra kilden. For at importere en skriftlig produktion fra en online kilde skal du gøre følgende:

1. Klik på knappen ‘Tilføj indberetning’ i UC Viden.

2. Klik på ‘Skriftlige produktioner’ og vælg underpunktet ‘Importér fra online kilde’. Nu vil de forskellige online kilder fremgå på skærmbilledet. Vælg den ønskede kilde.

Importér fra online kilde

3. Nu kan man søge på skriftlige produktioner i den valgte online kilde. Der vil i UC Viden fremgå forklaringer på, hvordan de enkelte søgefelter anvendes. Indtast søgeord og klik på ‘Søg’.

4. Klik på knappen ‘Importer’ under den artikel, du ønsker at importere.

5. Vælg de korrekte forfattere, organisationer og klik på ‘Importér og gennemgå’ i bunden af skærmbilledet. Hvis de rigtige forfattere ikke fremgår på listen, har du mulighed for at redigere dette efter, du har klikket ‘Importér og gennemgå’.

6. Udfyld de felter, der mangler. De felter, der typisk mangler, vil være ‘Peer-review’ samt ‘Målgruppe’. Feltet ‘Inddateringsår’ skal ikke ændres. Det er ikke alle online kilder, der indeholder abstracts. PubMed er én af de kilder, der ofte overfører engelske abstracts til UC Viden. Du kan klikke på ‘oversættelse’ i menuen til venstre for at se om et engelsk abstract er overført til UC Viden. Hvis abstract stadig mangler, kan du muligvis finde en kopi på tidsskriftets hjemmeside.

7. Klik på ‘Gem’