Ubok.no

Velkommen til det som tidligere var ubok.no!

Ubok.no ble dessverre lagt ned lørdag 15. september 2017. Nøyaktig seks år etter den aller første lanseringen av nettstedet må vi nå stenge Ubok.no helt.

Ubok.no er for kostnadskrevende til å kunne drives som en frivillig organisasjon. Etter å ha kjempet i flere år for å redde både nettside og organisasjonen må vi nå se oss nødt til å legge ned nettsiden i sin helhet.

Siden er stengt, men vi jobber med å få på plass en arkivfunksjon der du kan bla i bokbasen og gamle blogginnlegg.

Vi avslutter prosjekt Ubok med en stor fest, og inviterer alle venner, samarbeidspartnere og fans til gravøl for Ubok på Ugla, fredag 3. november kl. 18.00 og utover. Les mer og meld deg på her.

Takk til alle som har støttet oss, heiet på Ubok og bidratt til seks fantastiske år med litteraturformidling!

Hilsen Nina og Siri

*LENKE TIL ARKIVET KOMMER SNART*

Spørsmål og svar:


Hvorfor stenge sida helt? Kan dere ikke bare la den stå?

Fordi vi ikke har ressurser til å vedlikeholde den. Det koster penger å betale en webutvikler for å gjøre nødvendige oppdateringer. Ubok.no er en avansert side, grunnet søkemotorer og funksjoner. Uten oppdateringer og drift vil siden snart fungere dårligere og dårligere, og derfor er det mest forsvarlige å stenge den.


Hvor blir det av alt innholdet?

Vi jobber med å lage et arkiv av siden slik den er i dag. Dette legger vi ut slik at man kan bla i gamle blogginnlegg og i bokbasen. Dette håper vi kommer på plass ganske snart.


Hva skal dere drive med nå?

Nina jobber som norsklærer på videregående og Siri jobber som forlagskonsulent og førskolelærer. Slik får vi møtt barn og unge der de er i hverdagen, og vi fortsetter å jobbe med å spre leselyst til store og små.


Hvor skal vi sende leseglad ungdom?

Gå inn på uprisen.no. Der er det masse aktivitet og anmeldelser av ungdomsbøker, skrevet av ungdom. Bruk boksok.no laget av Leser søker bok for å finne gode bøker for de som leser i motvind. Få gode lesetips på nbutipset.no, der de hver uke publiserer korte omtaler av nye bøker for barn og unge.


Har dere virkelig prøvd alt?

Vi har både søkt alle mulige offentlige midler, forsøkt å finne private midler og tilbudt formidlingstjenester for å få dette prosjektet til å gå rundt. Vi har virkelig prøvd alt, flere ganger. Vi har også jobbet frivillig i en lang tid og investert egne midler.


Er det noe jeg kan gjøre?

Hvis du har lyst, tid og midler til å ta over prosjektet, så ta kontakt med oss. Send oss en melding på Facebook.


Hva skjedde med pengene som kom inn i forbindelse med aksjon Redda Ubok, og Ubok-supporter?

Disse midlene har blitt brukt til de siste oppdateringene på nettsiden og formidlingsarbeid.


Hva gjør jeg nå?

Kom på festen vår og bli med på å feire alt det Ubok har klart å få til, sammen med andre likesinnede.

Requiem for Ubok - avslutningsfest

Ugla bokbar, fredag 3. november kl 18.00 og utover.
Foto: Jordan og Jarli