Ubok.no

Velkommen til det som tidligere var ubok.no!

Her kan du bla i hele arkivet vårt.

Ubok.no ble dessverre lagt ned lørdag 15. september 2017. Nøyaktig seks år etter den aller første lanseringen av nettstedet måtte vi stenge Ubok.no helt, på grunn av manglende ressurser og økonomisk støtte.

Ubok.no er for kostnadskrevende til å kunne drives som en frivillig organisasjon. Etter å ha kjempet i flere år for å redde både nettside og organisasjonen må vi nå se oss nødt til å legge ned nettsiden i sin helhet.

Siden er stengt, men her i arkivet kan du bla i bokbasen og gamle blogginnlegg.

Takk til alle som har støttet oss, heiet på Ubok og bidratt til seks fantastiske år med litteraturformidling!

Hilsen Nina og Siri

Du kan lese og søke i alle tidligere blogginnlegg og bokbasen.

Spørsmål og svar:


Hvorfor stenge sida helt? Kan dere ikke bare la den stå?

Fordi vi ikke har ressurser til å vedlikeholde den. Det koster penger å betale en webutvikler for å gjøre nødvendige oppdateringer. Ubok.no er en avansert side, grunnet søkemotorer og funksjoner. Uten oppdateringer og drift vil siden snart fungere dårligere og dårligere, og derfor er det mest forsvarlige å stenge den.


Hvor blir det av alt innholdet?

Vi jobber med å lage et arkiv av siden slik den er i dag. Dette legger vi ut slik at man kan bla i gamle blogginnlegg og i bokbasen. Dette håper vi kommer på plass ganske snart.


Hva skal dere drive med nå?

Nina jobber som norsklærer på videregående og Siri jobber som forlagskonsulent og førskolelærer. Slik får vi møtt barn og unge der de er i hverdagen, og vi fortsetter å jobbe med å spre leselyst til store og små.


Hvor skal vi sende leseglad ungdom?

Gå inn på uprisen.no. Der er det masse aktivitet og anmeldelser av ungdomsbøker, skrevet av ungdom. Bruk boksok.no laget av Leser søker bok for å finne gode bøker for de som leser i motvind. Få gode lesetips på nbutipset.no, der de hver uke publiserer korte omtaler av nye bøker for barn og unge.


Har dere virkelig prøvd alt?

Vi har både søkt alle mulige offentlige midler, forsøkt å finne private midler og tilbudt formidlingstjenester for å få dette prosjektet til å gå rundt. Vi har virkelig prøvd alt, flere ganger. Vi har også jobbet frivillig i en lang tid og investert egne midler.


Er det noe jeg kan gjøre?

Hvis du har lyst, tid og midler til å ta over prosjektet, så ta kontakt med oss. Send oss en melding på Facebook.


Hva skjedde med pengene som kom inn i forbindelse med aksjon Redda Ubok, og Ubok-supporter?

Disse midlene har blitt brukt til de siste oppdateringene på nettsiden og til å få på plass arkivet slik at du kan fortsatt kan se på og søke i de gamle innleggene og bokbasen.
Foto: Jordan og Jarli