Köszönti a Pusztamérges Községi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület!

VONULÓ RAJ

A Pusztamérges községi önkéntes tűzoltók jelenleg 24 fővel vesznek részt a tűz elleni védekezésben már több mint 90 éve! A Tűzoltóság egyesületi formában működik és ellátja a településen a kisebb tűzoltási, katasztrófavédelmi feladatokat.

A SZERTÁR

A felszereléseknek helyet adó épületet, annak helyiségeit rendszeresen korszerűsítjük, karbantartjuk. Egy pályázatnak köszönhetően a nyílászárókat néhány éve műanyagra cseréltük, az energiahatékonyság jegyében pedig LED lámpákat használunk.

A GÉPJÁRMŰ

Az egyesület munkáját egy Észak-Rajna-Wesztfália tartománytól kapott Magirus Deutz gépjármű fecskendő segítette. Karbantartását, műszaki állapot megőrzését szintén az egyesület látta el. 2022-ben az autót korszerűbbre cseréltük.

KAPCSOLATTARTÁS

Kiemelt feladatunk a lakosság tűzoltási ismereteinek gyarapítása és az egyesület tevékenységének megismertetése. Ennek érdekében rendszeresen nyílt napokat szervezünk - az autó és a csapatzászló szentelése igazi közösségi esemény volt.

VERSENYEK

Csapatunk felkészültségét rendszeresen fejlesztjük, szinten tartjuk. Ennek biztosítása képpen  a havi összejöveteleken is versenyszerűen gyakoroljuk a szakmai fogásokat, amelyeket meg is osztunk egymással.

KÖZÖSSÉGI ÉLET

Fontos mérföldkövek, ha a tagjaink közül kiemelkedő munkát vagy huzamosabb ideig jelentős feladatok ellátását vállalja valaki. A jubiláló tagok köszöntése hagyományosan az éves közgyűlés napirendi pontjai között szerepel.

Tisztelt Látogatónk!

Honlapunk böngészése közben kérjük, vessen egy pillantást erre a térképre, amely az éppen hatályos - naponta frissülő adatbázisból - tűzgyújtási tilalomról nyújt felvilágosítást. Az adatok az erdotuz.hu oldalról származnak, ahol tűzvédelemről, tűzmegelőzésről szóló tanácsok is találhatók!

Az egyesületünkről szóló híreinket, tudósításainkat ITT OLVASHATJA el

Köszönjük megtisztelő figyelmét! Megújuló tartalomért látogasson el oldalunkra a közeljövőben is!

Pusztamérges Községi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Rövid név: Pusztamérges ÖTE
Cím: 6785 Pusztamérges, Szent István u. 4.
Adószám: 18457555-1-06

Főbb tevékenységeink:
tűzmegelőzés
tűzoltás
katasztrófavédelem
műszaki mentés
ifjűságnevelés
eltűnt személy keresés
környezetvédelem