Mintun ja Horation pentue 2019

Pennut syntyvät loka-marraskuun vaihteessa

Kesällä Euroopan reissullamme törmäsimme Tiinaan ja Horatioon Ruotsissa. Selvisi, että tämä komea italiano on Ruotsissa astutuslainassa alku syksyn. Kutsuin Tinan ja Horation Suomeen näyttelyyn ja harmittelin, ettei meillä ollut tähän ajankohtaan sopivaa narttua, jonka voisin Horatiolla astuttaa. Tällä kertaa kohtalo oli päättänyt, että saamme joka tapauksessa Horation pentuja Suomeen ja sain Niinalta luvan käyttää sympaattista ja herttaista Minttua jalostukseen.

Jännityksellä odotimme Mintun juoksujen alkua ja teimme jo monta varasuunnitelmaa, jos juoksut eivät osuisikaan Horation Ruotsin vierailun ajalle. Mintun juoksut alkoivat ja lemmenreissu Ruotsiin onnistui odotetusti. Nyt odotamme jo malttamattomasti pentujen syntymää loka-marraskuun vaihteessa.

Minttu on laajasti tereystytkittu: lonkat a/a indeksi 112, kyynärät 0/0, sydän terveeksi todettu kahteen kertaan ja silmät puhtaat. Myös Mintun geenitestitulokset ovat kaikki normaalit (BFJE, SD, HUU, NAD). Minttu on käynyt näyttelyissä muutaman kerran ja saanut erittäin hyvää ja erinomaista. Minttu on reipas ja ystävällinen kotikoira.

Myös Horatio on hyvin terveystutkittu, lonkat a/a, kyynärät borderline, silmät ok, geenitesteissä BFJE kantaja, muut normaali (SD, HUU, NAD). Horatio on monen maan muotovalio ja kansainvälinen muotovalio ja käy myös säännöllisesti tryffelissä.


Mintun matka treffeille Tukholmaan

Minttu pakkasi matkalaukkunsa ja jätti kotiväkensä Espooseen ja lähti Sadun kanssa laivalla yö Tukholmassa -lomalle.

Tukholmassa odotti komea, tumma ja määrätietoinen italiano, joka hurmasi Mintun ensi silmäyksellä.

Lemmenloman toivotut seuraukset näyttäytyvät ensikerran ultraäänessä 30.9.2019