TSAU:n pentu- ja alkeiskurssit

TSAU järjestää säännöllisesti pentu- ja alkeiskursseja aloitteleville koirakoille. Kurssien tavoitteena on opastaa harrastajat lajin pariin oikein ja turvallisesti. Myös junioriohjaajat on huomioitu järjestämällä pelkästään junnuohjaajista koostuvia kursseja.

Ilmoittautuminen

Kursseille voit ilmoittautua Yhteystiedot ja ilmoittautuminen -välilehdeltä löytyvien ohjeiden mukaisesti. Kunkin kurssin ilmoittautumisen päätyttyä alkeiskurssivastaavat ottavat yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin. Ellei haluamallesi kurssille ole avattu ilmoittautumista, suosittelemme, että ilmoitat itsesi kurssijonoon odottamaan paikkaa tietylle kurssille. Voit ilmoittaa itsesi jonoon lähettämällä sähköpostia alkeiskurssivastaaville (alkeiskurssit@tsau.info). Kerro viestissä vähintään koirasi ikä ja rotu sekä mahdollinen aiempi agilitykokemus.

Pentukurssit

Pentukurssi sopii pikkupennuillekin, kunhan rokotukset ovat voimassa. Kurssilla harjoitellaan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä sekä käydään läpi lajinomaisia alkeisharjoituksia ja työkaluja pennun kanssa harjoitteluun sen kehityksen mukaisesti.

Seuraavat pentukurssit:

  • 11.3. alkaen sunnuntaisin klo 18:00-19:30, kouluttaja Marika Tiittanen. Kurssipäivät: 11.3. teoria (ilman koiria), 18.3., 25.3., 8.4., 15.4., 22.4. ja 29.4. TÄYNNÄ!

Pentujatkokurssi sopii nuorille koirille, joilla yhteistyö ohjaajan kanssa on jo hallussa ja lajin alkeisharjoittelua on tehty jo jonkin verran. Kurssilla tutustutaan syvemmin lajinomaisiin harjoituksiin koiran kehitysvaihe huomioiden. Hyvä kurssi esimerkiksi pentukurssin käyneille ennen vakioryhmään siirtymistä.

Seuraavat pentujatkokurssit:

  • Touko-/kesäkuussa, kouluttaja Marika Tiittanen. Lisätietoja tulossa.

Alkeiskurssit

Alkeiskurssi sopii nuorille ja aikuisille koirille, joille laji on uusi, mutta yhteistyö ohjaajan kanssa toimii. Kurssilla harjoitellaan agilityn alkeita.

Alkeiskurssille valitaan koirakot ilmoittautumisjärjestyksen lisäksi yhteistyötestin perusteella. Yhteistyötestissä arvioidaan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä, koiran hallittavuutta ja kontaktia ohjaajaan sekä ohjaajan kykyä motivoida koiraa. Yhteistyötestin vetäjä opastaa koirakkoa koko testin ajan eikä tilannetta tarvitse jännittää millään tavalla.

Seuraavat alkeiskurssit:

  • Syksyllä 2018, lisätietoja myöhemmin.

Alkeisjatkokurssi sopii koirakoille, joilla yhteistyö toimii ja lajin alkeet ovat hallussa, mutta tarvitaan vielä lisää harjoitusta ennen vakioryhmään siirtymistä. Alle 18-vuotiaille ohjaajille järjestetään erikseen “junnualkeiskurssi”.

Seuraavat alkeisjatkokurssit:

  • 9.4. alkaen maanantaisin klo 17-18:30, kouluttaja Marika Karulinna. Kurssipäivät: 9.4. teoria (ilman koiria), 16.4., 23.4., 7.5., 14.5., 21.5. sekä 28.5. TÄYNNÄ!

Hinnat

Kurssit sisältävät teoriakerran sekä kuusi harjoittelukertaa. Yksittäisen kurssin hinta on 105 € (TSAU:n jäsenille 70 €). Kurssin hinta sisältää TSAU:n jäsenmaksun eikä liittymismaksua veloiteta kurssin kautta jäseniksi tulevilta. Kurssien aikana koirakoilla on mahdollisuus omatoimiseen harjoitteluun Royal Canin Areenalla kurssikertojen välillä lunastamalla oma avain (10 €).

Liittyessäsi TSAU:hun hyväksyt myös seuran jäsenten talkoovaatimukset.

Rokotukset

Kursseille hakevilla koirilla on oltava rokotukset kunnossa - kts https://www.evira.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/rokoteneuvonta/elainlajikohtaiset-rokotteet/koirarokotteet/ lisätietoa rokotteista tai kysy käyttämältäsi klinikalta.