Wat is Tournée Locale?

Tournée Locale is een tweejaarlijks cultuurfestival dat dit jaar tussen 20 april en 6 mei voor het eerst plaatsvindt in Runkst, de stationsomgeving en de Heilig Hartwijk. Drie diverse wijken met een rijke historie die aansluiten bij het hart van de stad.

Met Tournée Locale willen we de bewoners van die wijken uitdagen en op een creatieve manier met elkaar in contact brengen.

Samen met verschillende cultuurhuizen, organisaties én bewoners hebben we een mooi festivalprogramma in elkaar gestoken. Op deze site vind je een overzicht van het uitgebreide aanbod van grappige en ontroerende, grote en intieme culturele activiteiten. Bovendien heeft elke deelwijk een eigen feestelijke festivaldag!

Ontdek de creativiteit van jouw buurt en kom samen met je buren genieten van al het leuks dat Tournée Locale voor jullie in petto heeft.

Partners

Het project Tournée Locale is een samenwerking tussen Stad Hasselt, CCHA/cultuurcentrum Hasselt, de Stedelijke Bibliotheek, UHasselt, Vormingplus Limburg, Basiseducatie Limburg, Villa Verbeelding, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Habbekrats, Villa Basta, de stadsorganist, het Jenevermuseum, Wijkmanagement, de jeugddienst, Muziekodroom, the School, Femma, het Nieuwstedelijk, Curieus vzw en het Stadsmus.

De verenigingen, wijkbewoners, straatcomités en groeperingen die meedoen

Iedereen die zijn/haar infrastructuur openstelt; Hostel H, Huis Vanstraelen, Studio Globo, de Heilig Hart-, Heilig Kruis- & Sint-Hubertuskerk, buurtbewoners & hun livings, NMBS, Handelszaken in de Bampslaan met hun ramen, de MIOS verdeelpunten: de wijkwerkers, de Buurtbar & Café Anoniem.