Wij(k)smaken

In samenwerking met Vormingplus Limburg

Tijdens de workshops van Wij(k)smaken nam iedere deelnemer een eigen recept mee, een recept met een herinnering en een verhaal aan vast. Iets dat hun oma vroeger altijd klaar maakte, een recept van hun thuisland, iets dat in hun familie bij elk feest op tafel staat… Samen maakten ze die recepten klaar.

Maar het bleef niet bij koken en praten alleen, want de deelnemers maakten van al die verhalen en gerechten een eigen receptenboekje. Loopt het water je nu al in de mond? Kom dan zeker proeven van al dat lekkers in het ‘Hubertus Fooddorp’ tijdens RUNKST FEEST!

Zoveel recepten, zoveel verhalen - verslag

Verslag van Anne Peeters, studente journalistiek van PXL

Elke dinsdagavond heerst er drukte in het Klavertje Vier in Hasselt. Dan vindt Wij(k)smaken plaats, een initiatief van Vormingplus Limburg en Tourneé Locale. Een groep Hasselaren van verschillende achtergronden en afkomst verzamelt er om samen te koken. Iedere week brengt iemand een recept mee waar een verhaal achter zit.

Vandaag voert Francine het bevel in de keuken. Zij koos een typisch Belgische maaltijd: stoofvlees met frietjes en appelmoes. Tijdens het koken praat ze honderduit. ‘Ik maak elke zaterdag frietjes,’ vertelt ze. ‘Vroeger, toen mijn vier kinderen nog thuis woonden, was dat ... Lees meer

Kom Proeven!

Zaterdag 21 april • 16u tot 20u • Sint Hubertusplein (Runkst)