Runkst Live

In samenwerking met Ontmoetingscentrum Runkst

Tijdens Runkst Live beklimmen 13 muzikale talenten en bands van Runkst en Hasselt het podium.

Een professionele jury bestaande uit Niels Hendrix (Frence), Andy Surleraux & Ann-Katrien Van De Velde (just for the record) & Alessio Di Turi (the sore losers) beslissen een top 3.

Runkst Live is een organisatie van de cultuurdienst stad Hasselt en het ontmoetingscentrum Runkst.


Leander Kovac (18u)

Met diversiteit als hoofdthema van Tournée Locale, vormt Leander Kovac al meteen de ideale opener. Want ook al zijn hiphop, future bass en electropop dé hippe genres, hij houdt halsstarrig vast aan ‘de sounds van toen’. En dat doet hij met een instrument dat vandaag steeds verder naar de achtergrond wordt verdrongen: een accordeon. Een betere ijsbreker zouden we zelf niet kunnen bedenken.

Bekijk HIER een filmpje


Eleks (18u30)

Beeld je eens in dat drums vervangen werden door beatboxing. Dat zou niet alleen geldbesparend zijn, maar ook gewoon erg uniek. En laat dat nu net zijn wat Eleks doet. Aleksander en Elena Dragicevic, broer en zus, brengen samen covers van verschillende topnummers, maar dan helemaal gestript tot de essentie. Zij stort zich op het vocale aspect en bedient zich ook van een gitaar, terwijl hij zich ontfermt over de beats. En dat doet hij dus veelal vocaal (beatboxing, heet dat), maar even goed ook met klassieke percussie-instrumenten. Toch wel de moeite waard om er je oor eens te luisteren te leggen, lijkt ons.

Bekijk HIER een filmpje


Brønkst (19u00)

Klassiekers in een apart jasje. Dat is waar coverband Brønkst voor staat. Zij zullen een mix brengen van oude, nieuwe en vooral genre-overschrijdende nummers. Maar steeds in een leuk, eigentijds jasje. Wat wil je nog meer?


Thov (19u30)

‘Nog tot het einde van dit schooljaar is mijn studie prioritair.’ Thomas Vankriekelsvenne zit momenteel in zijn laatste jaar kinesitherapie. Maar eens hij dat diploma op zak heeft, zal hij zich volledig toespitsen op zijn muzikale carrière. Zijn stijl? ‘Pop, soul en r&b, maar dan in een nonchalant, akoestisch jasje.’ Verwacht op Runkst live een mix van Ed Sheerans nonchalance, Tom Dice’s sentimentaliteit en Newton Faulkners uitmuntende gitaarwerk. ‘Maar dan met nóg meer energie’, benadrukt hij. Dat belooft.

Bekijk HIER een filmpje


S.K.O.D.A. (20u00)

Sonic Killers on Damaged Amps. Dat is S.K.O.D.A voluit. En de naam zegt genoeg. De band bewapent zich met ruige gitaarsolo’s en rokerige zanglijnen, trouw zwerend bij legendes als Nirvana, Husker Du, Ramones en Motorhead. Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Je bent gewaarschuwd.


Staff Only (20u30)

Wie naar Runkst Live komt om helemaal uit de bol te gaan, zit bij Staff Only goed. De coverband, bestaande uit Dorien (zang), Toon (drum), Davy (gitaar) en Danny (bass) beschikt over een erg uiteenlopend repertoire. Van 80’s classics tot hedendaagse hits; zolang het over een goede dosis loeiende gitaren en pompende beats beschikt, brengen ze het allemaal.

Bekijk HIER een filmpje


NAGT (21u00)

Ook voor de betere indierock zit je goed op Runkst Live. Steven Praet en co brengen met NAGT een hutsepot van gierende rockprogressies, rammelende percussie en ingetogen keelklanken, maar dan met een hoek af. Voor de fans van Thrive en Lonely The Brave, of elke andere degelijke indierockband.

Bekijk HIER een filmpje


Lisa en Laurens (21u30)

Pure entertainment. Daarvoor kan je terecht bij Lisa en Laurens. Het duo zal vooral mikken op uw dansbenen. En dat geldt voor zowel jong als oud. Van Beatles-klassieker Here Comes The Sun tot Ed Sheeran en Bastille, ze doen het allemaal. En hoe! Vergeet vooral uw dansschoenen niet!

Bekijk HIER een filmpje


Aster Froyen (22u00)

Aster Froyen is de nieuwe Tom Waits. Gehuld in een lange jas en met een typische Tom Waits-hoed op, is hij de oprechte belichaming van een laveloze straatartiest. Met zijn unieke, aangrijpende stem zal hij het publiek ongetwijfeld weten te beroeren, verrassen én verwarmen. En dat allemaal in slechts een performance. Eentje om naar uit te kijken!

Bekijk HIER een filmpje


Morgan Abend (22u30)

Geen rozengeur en maneschijn bij deze meneer. De muziek van de 18-jarige Wannes Cuypers is, om het op zijn zachtst te zeggen, van een zwaarmoedig karakter. Zijn muziek schiet nu eens uit naar een waas van bonkende percussie en schurende noise, om dan weer terug te vallen naar een hypnotiserende compositie vol intrigerende elementen. Maar steeds weet hij het ultieme gevoel van opperste melancholie te belichamen. Wij zijn benieuwd hoe hij zijn druilerige nummers zal overbrengen op het ongetwijfeld uitgelaten publiek.

Beluister HIER


Kaleklootzak (23u00)

De naam zegt hier genoeg. Kaleklootzak is een verbond tussen drie vrienden die trouw zweren bij klassieke punk. Maar dan wel met een grote middelvinger. Hun eerste, en voorlopig nog enige nummer dat ze de wereld instuurden, draagt de naam I Don’t Care. Dat is dan ook het gevoel dat je krijgt wanneer je het luistert. Gewoon snoeiharde rock, zonder tierlantijntjes, recht in het gezicht. Meer moet dat niet zijn.

Beluister HIER


Ale and Alley (23u30)

Het duo Ale and Alley -in het echt Roeland en Patrick- is dan weer als een tijdmachine. Vanaf de eerste noot katapulteren ze de luisteraar naar ver vervlogen, maar nog steeds gouden tijden. Tot hun instrumentencatalogus behoren onder meer een mondharmonica, een banjo, een kazoo en een mandoline. Verwacht u dus maar aan een nostalgische performance vol folk, blues en alles wat daartussen ligt.

Bekijk HIER een filmpje


Tom Wolfs (00u00)

Afsluiter van dienst is de band Tom Wolfs. Het duo, dat bestaat uit zanger Tom Wolfs en percussionist Jeroen Vanloffelt, zweert trouw bij ingetogen, akoestische muziek. Geen hoogdravende arenarock voor hen, wél een interactief schouwspel met veel spielerei. Een afsluiter van formaat!

Beluister HIER

Kom Luisteren OF Meedoen!

Zaterdag 28 april • 18u tot 24u • Ontmoetingscentrum Runkst, Runkstersteenweg 149 (Runkst) • gratis •