Artist Swap

In samenwerking met het CCHA/cultuurcentrum Hasselt

Twee kunstenaars in Runkst en twee in de Heilig Hartwijk worden figuurlijk over de brug en de spoorweg gegooid. Ze bereiden elk een performance/concert voor en spelen dit op een intieme locatie in hun gastwijk.

Wartaal

popmuziek in de moedertaal, bitterzoet en tegendraads

Wartaal alias van Ward Van de Velde is singer-songwriter en inwoner van de Heilig Hartwijk.

Na enkele omzwervingen in het Oostelijk halfrond keerde hij terug naar zijn roots en vond hier de muziekband waar hij op zoek naar was. Scherp en fris fileert hij in zijn songs menselijk lief en leed in een taal die iedereen verstaat. Zijn EP De reizende ster verscheen in 2017 en is een muzikale ode aan de quaterlife crisis.

De single Het Nieuwe Nu werd opgepikt door Radio 2 en werd geselecteerd voor De Nieuwe lichting van Studio Brussel. Wartaal behaalde de halve finale op de Nekka-wedstrijd. Verwacht je aan popmuziek in de moedertaal. Bitterzoet en tegendraads.

Yentl De Werdt

Dans Le Salon

Dance like nobody is watching! Je stiekem laten gaan op je favoriete plaat. In een intieme sfeer van een huiskamer, impulsiviteit, ongerijmdheid, openheid en verwondering weer een plek geven. Als toeschouwer ervaren om onbevangen waar te nemen en te experimenteren met manieren van kijken naar een dansend lichaam in een specifieke setting.

Yentl de Werdt is choreografe en danseres en woont in Runkst. Ze studeerde aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en P.A.R.T.S. onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker. Internationaal danste ze voor verschillende choreografen o.a. Randi De Vlieghe/ fABULEUS, Anurekha Ghosh, Benjamin Vandewalle en Akram Khan. In haar eigen werk stelt ze de band tussen dans en muziek centraal en het verbinden van mensen via beweging.

Choreografie Yentl de Werdt in samenwerking met dansers: Goele Michaux & Freegreenwanderer (Roehn Brind), Eva-Luna Geebelen, Maurice Bammens en Kane François.

Kom Luisteren!

Dond 26 april • 20u • Runkst € 5 • tickets via kaartverkoop@ccha.be, 011/22 99 33 of www.ccha.be (plaatsen beperkt)

Kom Kijken!

Za 28 april • 19u30 & 20u30 (30 min) • Heilig Hart • € 3 • tickets via kaartverkoop@ccha.be, 011/22 99 33 of www.ccha.be (plaatsen beperkt)


Koen Buyse

Koen Buyse werd geboren in Zonhoven en trok daarna voor enkele jaren naar Hasselt, waar hij onder meer de inspiratie vond voor zijn hits Scared Of Yourself en Goodbye. Als frontman en songwriter van Zornik tourde Koen Buyse met zijn band door heel Europa (o.a. met Muse), stond hij drie keer op de Main Stage van Rock Werchter, vijf maal op Pukkelpop, en verscheidene keren op Marktrock, Suikerrock, Lokerse Feesten en vele andere festivals. Koen Buyse is auteur van zeven full albums, waaronder de albums van Zornik waarmee hij maar liefst tien keer (!) een nr.1 positie van De Afrekening op Studio Brussel scoorde. Daarnaast schreef hij ook songs voor andere artiesten en projecten, zoals de soundtrack voor de bejubelde Eén-serie Wolven. Na tien jaar als producer van het befaamde meisjeskoor Scala, startte hij onlangs een nieuw project Brides Of Lucifer. Een ode aan de metalmuziek, gezongen door een koor in een indrukwekkende rockshow. Vorig jaar al twee keer als headliner op Graspop Metal Meeting en begin dit jaar in een uitverkochte AB.

Voor Tournée Locale speelt Koen Buyse volledig akoestisch voor een beperkt publiek in een huiskamer in Runkst.

Lies Serdons

Voor Tournee Locale slaan Hasseltse choreografe Lies Serdons en danseres Sabine Molenaar de handen in elkaar. In een alledaagse huiskamer gaan ze op zoek naar het bizarre van hun nieuwe omgeving. Meeslepende dans, bewegingen doorspekt met transformaties, die de illusie wekken van een wereld die ons geheel vreemd is. Lies Serdons combineert Butoh met hedendaagse en klassieke dans. Ze werkte eerder onder meer samen met Franck Chartier (Peeping Tom) voor de creatie van En Haute a Gauche dat in Théätre National in première ging. Momenteel resideert ze in Workspace Brussels.

Kom Luisteren!

Vrij 20 april • 20u • € 5 • Runkst • tickets via kaartverkoop@ccha.be, 011/22 99 33 of www.ccha.be (plaatsen beperkt)

Kom Kijken!

Zo 29 april • 16u, 17u, 18u (20 min) • Heilig Hart • € 3 • tickets via kaartverkoop@ccha.be, 011/22 99 33 of www.ccha.be (plaatsen beperkt)