Kom naar onze volgende voorstelling


Reserveer zo snel mogelijk je plaatsen

WAT:

Op het verkeerde been!

Een komedie van Pol Anrys

door

Toneelvereniging Willen is Kunnen


WAAR:

Parochiezaal Wortel

Poeleinde 2

2323 Wortel

WANNEER:

do 26/1, vrij 27/1, zat 28/1

woe 1/2, vrij 3/2 en zat 4/2

om 20u00

zon 29/1

om 14u30

Deuren open 30 min. vooraf

Maak je klaar voor een heerlijk avondje volks amusement!

We nodigen je graag uit voor onze jaarlijkse toneelvoorstelling.

We trekken dit jaar een avond naar het mooie Zwitserland.

Korte inhoud:

Angelique is 40 jaar en wanhopig op zoek naar de liefde. Ze woont op een oude boerderij in de Zwitserse alpen samen met haar dementerende vader waar ze voor zorgt. Op een namiddag maakt ze zich klaar om samen met haar boezemvriend Angelo naar het jaarlijks grote carnavalsbal in het dorp te gaan. En dit jaar heeft Angelique zich verkleed als man en Angelo als vrouw en gaan ze als verkleed koppel voor de hoofdprijs.

Vlak voor ze naar het bal willen vertrekken belt er echter iemand aan de deur en als Angelique, verkleed als man de deur gaat open doen blijkt daar haar internetdate voor de deur te staan … tevens de baas van Angelo die zich ongewettigd ziek heeft laten verklaren om naar het bal te kunnen gaan.

Noodgedwongen moet de als vrouw verklede Angelo voor Angelique doorgaan en de avances van zijn baas ondergaan en Angelique zelf wordt zo in de rol van Angelo gedwongen. Een aantal onverwachte bezoekers, de boerderij die een fortuin waard blijkt te zijn en heel veel liefdesperikelen waarbij iedereen wel eens op het verkeerde been wordt gezet zorgen voor vaak hilarische situaties en maken daardoor van “Op het verkeerde been” een heerlijke komedie.

Personages:

▪ Angus Müller – Rik Braspenning: Hij is de dementerende vader van Angelique en is verknocht aan zijn trompet waarop hij te pas en te onpas blaast. Hij is een gestructureerd leven gewoon, maar als hij zijn dochter plots niet meer ziet maar wel af en toe nog hoort als ze verkleed is als man en zijn huis overspoeld wordt door heel wat onverwachte bezoekers raakt hij steeds meer in de war.

▪ Angelique Müller – Anouk Snoeijs: Zij is de enige dochter van Angus en is al lang wanhopig op zoek naar een man, maar om een of andere reden wil het nooit lukken. Angelique is nochtans een aantrekkelijke sympathieke vrouw die het steeds goed voor heeft met iedereen. Angelo is van jongs af aan haar boezemvriend en ten einde raad vraagt ze hem om liefdesadvies.

▪ Angelo Müller – Chris Elst: Hij is de boezemvriend van Angelique en draagt zelfs dezelfde familienaam alhoewel hij geen familie is. Hij is een joviale aantrekkelijke man die makkelijk de ene vrouw na de andere versiert, maar hij kan zich nooit lang aan iemand binden.

▪ Angèle Müller – Hild Jansen: Zij is de enige zus van Angus en dus de tante van Angelique. Angèle is een hardvochtige, egoïstische vrouw. Toen hun vader stierf greep zij naast de erfenis, maar nu ruikt ze haar kans als ze er maar in slaagt om Angus geplaatst te krijgen in een instelling en hiervoor gaat ze desnoods over lijken.

▪ Helga Meier – Tinne Van Opstal: Helga is een leuke zelfstandige vrouw die werkt als verzorgende. Angelique heeft haar ingeschakeld om op haar vader te passen terwijl zij met Angelo naar het carnavalsbal gaat.

Lorenzo Schläppi – Wim Strijbos: Hij is een egoïstische en ambitieuze man, eigenaar van de bouwfirma waar ook Angelo blijkt voor te werken. Via internet heeft hij een date geregeld met Angelique. Zijn motieven blijken echter al snel niet amoureus, maar financieel te zijn.

▪ Carl Wölffi – Patrick Verheyden: Hij is een immo-makelaar die zich in het dagelijkse leven tot de mannen aangetrokken voelt en een echt carrièrebeest. Door een tip van de burgemeester weet hij dat de boerderij en bijhorende gronden een fortuin waard zijn omdat daar een skioord gepland wordt en die probeert hij te kopen voor dat nieuw bekend raakt. Hij werpt al zijn “charmes” in de strijd om zijn doel te bereiken.

▪ Jacob Weber – Benny Goetschalckx: Hij is een strenge maar rechtvaardige huisdokter die ook werkt als controledokter. Hij komt langs om Angelo, zogezegd ziek, te controleren op vraag van zijn baas, Lorenzo. Angèle probeert hem in te schakelen om haar slag thuis te halen.

▪ Veronica Zellweger – Inge Van den Heuvel: Zij is een dominante praatgrage vrouw en ex-lief van Angelo, maar dat wil ze nog niet aanvaarden. Ze probeert er alles aan te doen om Angelo van gedachten te doen veranderen.

Reserveer zo snel mogelijk je plaatsen