Kruidenhersensupplementen

Tips en oefeningen om je geest te slijpen en hersencapaciteit te vergroten

1. Eet een hersenstimulerend dieet

Net zoals het lichaam brandstof nodig heeft, zo ook het brein. Je weet waarschijnlijk al dat een dieet op basis van fruit, groenten, volle granen, "gezonde" vetten (zoals olijfolie, noten, vis) en mager eiwit veel voordelen voor de gezondheid biedt, maar een dergelijk dieet kan ook het geheugen verbeteren. Voor de gezondheid van de hersenen is het echter niet alleen wat u eet, het is ook wat u niet eet. De volgende voedingsadviezen helpen uw hersencapaciteit te vergroten en verminderen het risico op dementie:

Koop je omega-3's. Onderzoek toont aan dat omega-3-vetzuren vooral gunstig zijn voor de gezondheid van de hersenen. Vis is een bijzonder rijke bron van omega-3, met name koud water "vette vis" zoals zalm, tonijn, heilbot, forel, makreel, sardines en haring.

Kruidenhersensupplementen

2. Maak tijd voor vrienden

Wanneer je manieren bedenkt om het geheugen te verbeteren, denk je dan aan "serieuze" activiteiten zoals worstelen met de kruiswoordpuzzel van de New York Times of het beheersen van schaakstrategie, of doe meer luchtige hobby's - uitgaan met vrienden of genieten van een grappige film - kom naar geest? Als je op de meesten van ons lijkt, is het waarschijnlijk de eerste. Maar talloze onderzoeken tonen aan dat een leven vol vrienden en plezier met cognitieve voordelen komt.

Gezonde relaties: de ultieme hersenversterker

Mensen zijn zeer sociale dieren. We zijn niet bedoeld om te overleven, laat staan ​​om te gedijen, in een isolement. Relaties stimuleren onze hersenen, sterker nog, interactie met anderen is misschien wel de beste vorm van hersenoefening.

Onderzoek toont aan dat het hebben van zinvolle vriendschappen en een krachtig ondersteuningssysteem niet alleen van vitaal belang is voor de emotionele gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de hersenen. In een recente studie van de Harvard School of Public Health, ontdekten onderzoekers bijvoorbeeld dat mensen met de meest actieve sociale leven de langzaamste geheugenverlies hadden.

Er zijn veel manieren om te profiteren van de brein- en geheugenbevorderende voordelen van socialiseren. Doe vrijwilligerswerk, sluit je aan bij een club, maak er een punt van om vrienden vaker te zien of telefonisch contact op te nemen. En als een mens niet handig is, moet u de waarde van een huisdier niet over het hoofd zien - vooral de zeer sociale hond.

3. Houd stress onder controle

Stress is een van de ergste vijanden van het brein. Chronische stress vernietigt in de loop van de tijd hersencellen en beschadigt de hippocampus, het gebied van de hersenen dat betrokken is bij de vorming van nieuwe herinneringen en het terughalen van oude herinneringen. Studies hebben ook stress gekoppeld aan geheugenverlies.

Tips voor het omgaan met stress

Stel realistische verwachtingen in (en wees bereid om nee te zeggen!)

Neem pauzes gedurende de dag

Druk je gevoelens uit in plaats van ze te bottelen

Stel een gezonde balans tussen werk en vrije tijd in

Concentreer u op één taak tegelijk in plaats van te proberen te multitasken

De stressbrekende, geheugenbevorderende voordelen van meditatie

Het wetenschappelijke bewijs voor de geestelijke gezondheidsvoordelen van meditatie blijft zich opstapelen. Studies tonen aan dat meditatie helpt bij het verbeteren van veel verschillende soorten aandoeningen, waaronder depressie, angst, chronische pijn, diabetes en hoge bloeddruk. Meditatie kan ook de focus, concentratie, creativiteit, geheugen en leer- en redeneervaardigheden verbeteren.

Meditatie werkt zijn "magie" door het eigenlijke brein te veranderen. Hersenen beelden tonen aan dat reguliere mediteerders meer activiteit hebben in de linker prefrontale cortex, een deel van de hersenen geassocieerd met gevoelens van vreugde en gelijkmoedigheid. Meditatie verhoogt ook de dikte van de hersenschors en stimuleert meer verbindingen tussen hersencellen - dit alles verhoogt de mentale scherpte en het geheugenvermogen ...

4. Identificeer en behandel gezondheidsproblemen

Heb je het gevoel dat je geheugen een onverklaarbare dip heeft genomen? Als dat zo is, kan er een gezondheidsprobleem of een levensstijlprobleem zijn.

Het is niet alleen dementie of de ziekte van Alzheimer die geheugenverlies veroorzaakt. Er zijn veel ziekten, psychische stoornissen en medicijnen die het geheugen kunnen beïnvloeden:

Hart-en vaatziekten en de risicofactoren. Hart- en vaatziekten en de risicofactoren, waaronder hoge cholesterol en hoge bloeddruk, zijn in verband gebracht met milde cognitieve stoornissen.

Diabetes. Studies tonen aan dat mensen met diabetes een veel grotere cognitieve achteruitgang ervaren dan mensen die geen last hebben van de ziekte.

Hormoon onbalans. Vrouwen die door de menopauze gaan, ervaren vaak geheugenproblemen wanneer hun oestrogeen daalt. Bij mannen kan laag testosteron problemen veroorzaken. Schildklieronevenwichtigheden kunnen ook vergeetachtigheid, traag denken of verwarring veroorzaken.

Hoe u uw geheugen kunt verbeteren

5. Neem praktische stappen om leren en geheugen te ondersteunen

Let op. Je kunt je niets herinneren als je het nooit hebt geleerd, en je kunt niets leren, dat wil zeggen, het in je brein coderen, als je er niet genoeg aandacht aan schenkt. Het kost ongeveer acht seconden van intense focus om een ​​stukje informatie in je geheugen te verwerken. Als je snel afgeleid bent, kies dan een rustige plek waar je niet gestoord zult worden.

Betrek zoveel mogelijk zintuigen. Probeer informatie te relateren aan kleuren, texturen, geuren en smaken. De fysieke handeling van het herschrijven van informatie kan helpen het in je hersenen te drukken. Zelfs als je een visuele leerling bent, lees dan hardop wat je wilt onthouden. Als je het ritmisch kunt reciteren, nog beter.

Relateer informatie met wat je al weet. Koppel nieuwe gegevens aan informatie die u al hebt onthouden, of het nu nieuw materiaal is dat voortbouwt op eerdere kennis, of iets eenvoudigs als een adres van iemand die op een straat woont waar u iemand al kent.

Voor meer complex materiaal, focus je op het begrijpen van basisideeën in plaats van het onthouden van geïsoleerde details. Oefen met het uitleggen van de ideeën aan iemand anders in uw eigen woorden.

Externe links:

Hersenenreparatiesupplementen

Hersensupplementen werken

Hersenen slimme supplementen

Werkt hersen-supplementen?

Hersenen supplementen Nootropics

Hersensupplementen bij Walmart

Hersenen Balance supplementen

Hersenen supplementen Vk

Hersenen Supplementen Filippijnen

Brain Clarity-supplementen

Hersensupplementen Walmart

Brainmd-supplementen

Beste Hersenen Vitaminesupplementen

Kruidenhersensupplementen

Hersenkruidensupplementen

Hersensupplementen die werken

Hersensupplementen Australië

Jeugdige hersenensupplementen

Hersenletsel supplementen

Hersenen energiesupplementen

Supplementen van Brainchild

3 hersenensupplementen

Hersenen zuurstofsupplementen

Neurovance Hersenen supplementen

Hersenen supplementen voor honden

Hersenenversterker supplementen Filippijnen

Brain Supplements Dischem

Hersenenupplementen Vitamine Shoppe

Hersenen Supplementen Canada