Bridgetafelcommunicatie

Over een onderzoek naar ongewenst gedrag en wat je daaraan kunt doen.

Niets menselijks is ook bridgers vreemd. De meeste bridgers hopen bepaalde personen heel graag wel, of juist niet, als tegenstanders te ontmoeten. Wat meer enthousiasme voor de een dan voor de ander is vrij normaal. Met de een klikt het nu eenmaal beter of gemakkelijker dan met de ander. Maar het echt vervelend vinden om bepaalde personen aan tafel te krijgen, is een gevoel dat zo weinig mogelijk moet voorkomen.

Aan het terugdringen/opheffen van bepaalde ergernissoorten kan je zelf veel doen. Vooral omdat de oorzaak van ergernis per definitie bij jouzelf ligt… Inderdaad, de oorzaak. Degene waarmee alle ellende volgens jou begint, geven we hoogstens de eer van de ‘aanleiding’. Sommige mensen hebben niet altijd in de gaten dat hun gedrag, hun houding weerstand oproept. Daar kan je dus wat aan doen.

Vormen van ongewenst gedrag

Hieronder inzendingen over ongewenst gedrag

Arbritage


Bieden


Dominant


Hygiëne


Negeren


Overig


Partner


Traag


Tegenstander


Vals spelen


Reacties van bridgers die zich NIET ergeren

De reacties van spelers die zich NIET irriteren en die hun geheim daarvan prijsgeven.


Stoppen van ongewenst gedrag


Omgaan met negeren en arrogant gedrag

Dat is echt heel vervelend. De irritatie die hierdoor ontstaat is echter vrij gemakkelijk op te heffen! 

Voel je alsjeblieft niet beledigd omdat ´mevrouw´ of ´meneer´ jou geen blik waardig keurt! Ga daar ook niet op zitten wachten. Neem initiatief. Door mevrouw of meneer aan te spreken. Geef een compliment, vraag naar hun laatste briljante actie, of grootste ramp. Als dat niet lijkt te helpen kun je een stapje verder gaan, met een vraag als: ´Wie van jullie maakt de meeste fouten?´, of: ´Wie van jullie is de baas?´, vooral aardig als je tegen levenspartners speelt. Je zult verbaast staan van het positieve effect! Want van irritatie aan jouw kant zal snel geen sprake meer zijn.

Sluit trouwens niet uit dat spelers die arrogant/afstandelijk overkomen, misschien hetzelfde van jou vinden. Omdat je nooit wat aan ze vraagt of tegen ze zegt, alleen maar heel kritisch kijkt…


Bron: https://www.bridgeservice.nl/publicaties/Ongewenst%20Bridgetafelgenoten%20Gehalte.doc