Най-успешните диети


Най-добрите диети като цяло

Средиземноморска диета

# 1 Най-добрите диети като цяло

Обща оценка 4.2 / 5

Отслабване 3/5

Здравословно 4.8/5

Общоприето е, че хората в страни, граничещи със Средиземно море, живеят по-дълго и страдат по-малко от повечето от рак и сърдечно-съдови заболявания. Не толкова изненадващата тайна е активния начин на живот, контрол на теглото и диета с ниско съдържание на червено месо, захар и наситени мазнини и високо съдържание на продукти, ядки и други здравословни храни. Средиземноморската диета може да предложи множество ползи за здравето, включително загуба на тегло, здраве на сърцето и мозъка, профилактика на рака и профилактика и контрол на диабета. Следвайки Средиземноморската диета, можете също така да отслабнете, като същевременно избягвате хронични заболявания.DASH диета

# 2 Най-добрите диети като цяло

Обща оценка 4.1 / 5

Отслабване 3.1/5

Здравословно 4.8/5

Диетата DASH, която означава "диетични подходи за спиране на хипертонията", се насърчава от Националния институт за сърце, бял дроб и кръв, за да направи точно това: да спре (или да предотврати) хипертония, известна още като високо кръвно налягане Тя препоръчва храните, които винаги са ви казвали да ядете(плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, постни протеини и нискомаслени млечни продукти), които са с високо съдържание на хранителни вещества, дефлиращи кръвното налягане като калий, калций, протеини и фибри.


Флекситарианска диета

# 3 Най-добрите диети като цяло

Обща оценка 4.1 / 5

Отслабване 3.4/5

Здравословно 4.7/5

Флекситарианската диета е комбинация от две думи: гъвкав и вегетариански. Терминът е измислен преди повече от десетилетие и в книгата от 2009г. „Флекситарианската диета: предимно вегетарианският начин да отслабнете, бъдете по-здрави, предотвратяване на заболявания и добавете години към живота си“, регистрираният диетолог Dawn Jackson Blatner казва, че не не трябва да премахвате месото изцяло, за да се възползвате от ползите за здравето, свързани с вегетарианството - през повечето време можете да бъдете вегетарианец , но въпреки това да си хапнете на бургер или пържола, когато желанието ви натисне.


Най-добрите диети за бързо отслабване

Програмата HMR

Програмата за управление на здравето е система за отслабване, предназначена да намали калориите чрез заместване на храненето с добавени плодове и зеленчуци. Чрез тази програма целта е да се научат стратегии за здравословен начин на живот, да се увеличи физическата активност и личната отчетност.

Диета Optavia

Екипът зад Medifast пусна нова линия продукти под марката OPTAVIA, с идентичен профил на макроелементи като оригиналните си продукти Medifast. Компанията заявява, че като работите с треньорите си и спазвате диета, включваща продуктите на OPTAVIA, ще постигнете „трансформация през целия живот, един здравословен навик в даден момент“.

Диета на Аткинс

Диетата на Аткинс е създадена от д-р Робърт Аткинс, кардиолог, чийто интерес към ползите за здравето от диетите с ниско съдържание на въглехидрати кулминира за първи път в книгата „Dr. Atkins Diet Revolution, ”. Диетата включва четири фази, като се започне с много малко въглехидрати и се яде постепенно повече, докато достигнете желаното тегло.

Диета на Джени Крейг

Отслабването е толкова просто, колкото управлението на калории, мазнини и порции на Джени Крейг. Опакованите ястия и рецепти на Джени правят и трите, плюс подчертават здравословното хранене, активния начин на живот и модификацията на поведението. Личните консултанти водят членовете през пътуванията им от първия ден.

Кето диета

Кето диетата набляга на отслабването чрез изгаряне на мазнини. Целта е бързо да отслабнете и в крайна сметка да се почувствате по-сити с по-малко апетита, като същевременно повишите настроението, умствената си концентрация и енергия. Научи Повече

Други диети

Военна диета

Безвъглехидратна диета

Протеинова диета