HET FACILITEREN VAN PARTICIPATIEVE INNOVATIE MET, VOOR EN DOOR ZORGPROFESSIONALS ADHV MEDICAL FABLAB TECHNIEKEN.

WAT IS MAKERHEALTH


WAAROM MAKERHEALTH

Makerhealth is een participatief innovatieconcept gericht op "low tech, high impact" zorginnovaties die afkomstig zijn van zorgprofessionals op de werkvloer. Deze producten dragen bij aan de zelfredzaamheid van patiënten of dienen ter ondersteuning van zorgprofessionals zelf. Snelle technologische ontwikkelingen maken niet alleen kennis voor iedereen beschikbaar, ook het gereedschap om mee uit te vinden en te produceren komt binnen ieders bereik.

Een nieuwe generatie zorgprofessionals neemt stilaan dan ook het heft in eigen handen, en innoveert en produceert in ziekenhuizen, revalidatie -en woonzorgcentra. Ze openen de weg naar nieuwe open innovatie scenario’s waarin eindgebruikers en zorgprofessionals samen met industrieel ontwerpers instaat zijn om producten samen met de zorg te ontwikkelen, produceren en uit te testen. Door in een ‘real-life’-omgeving participatief te ontwerpen houden we rekening met alle stakeholders binnen het zorglandschap en kunnen oplossingen heel snel afgetoest worden vanuit het werkveld.

De kracht van dit design strategie zit hem in het actieveren van het creatief kapitaal binnen jouw zorgorganisatie en het opstarten van nieuwe samenwerkingsverbanden met industrieel ontwerp bureaus om zo de ideeënstroom te filteren en waardevolle oplossingen op te schalen tot nieuwe innovatie trajecten.Dit project is mogelijk gemaakt
dankzij de financiële steun van:


Dit Vlaio Tetra project liep van december 2018 t.e.m. februari 2021.
In samenwerking met volgende partners.

ZORG ORGANISATIES

PRODUCT DESIGN BUREAUS

CONTACT

Wil je graag meer weten over Makerhealth?

UPDATES

https://www.industrialdesigncenter.be/

Hogeschool West-Vlaanderen,
Marksesteenweg 58,
8500 Kortrijk