Terapia de Pareja Mollet, Granollers. Psicologos

Psicólogo Mollet del Vallès - Psicòleg a Mollet

Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha


C/ Gaietà Vinzia, 11-13

MOLLET DEL VALLES


C/ Santa Anna, 26

BARCELONA


Tel 653 811 887


conesa@gmail.com

WWW.XAVIERCONESA.COM

Psicólogo Mollet del Vallès - Psicòleg a Mollet

Xavier Conesa Lapena(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l'Institut Superior d'Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d'Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L'Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i

Centre d'Estudis Universitaris de California, Illinois

Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l'any 1.999

L'any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d'aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.


Enllaços externs


- Pàgina Oficial de Xavier Conesa Lapena

- Acta Constitucional de l'Institut Superior d'estudis Sexològics I.S.E.S.

- Col.laboració Docent del Practicum de Psicologia de la Universitat de Barcelona

- Col.laboració Docent amb la Universitat de Girona

- Col.laboració en tasques de formació amb la Universitat Ramon Llull- Acord de Col.laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya U.O.C.- Conveni de Col.laboració Acadèmica amb Centre d'Estudis Universitaris de California, Illinois

- Reconeixement de l'Ajuntament de Mollet del Centre de Psicologia Aplicada

- Referències sobre la investigació en Luminoteràpia al periòdic "El Mundo". Any 2.005

- Investigacions sobre Luminoteràpia, Referències al periòdic "Público". Any 2.007

- Coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

- Miembro de la Federacion Española de Especialistas en Sexologia


Com solucionar problemes de parella

Un bon nom d'enquestes revelen que quan una parella té d'1 a 3 anys de festeig o matrimoni tot va de meravella i podem dir que els problemes són escassos, però a mesura que passa el temps, entra l'etapa dels 4 i 7 anys i es comença a viure un ambient ple de conflictes, baralles, complicacions i incidents que tornen cada vegada més fràgil i inestable la relació.


Englobant tot això, és correcte dir que s'està vivint una crisi de parella i llavors vam decidir afrontar-la i se'ns planteja una pregunta: com arreglar els problemes de parella en la relació? Hi ha diferents vies d'actuació efectives, el millor exemple, teràpia en parella.


Hi ha diferents tipus professionals que són experts en problemes amb la parella, ja que s'ha d'analitzar tots els elements que la formen, quan una parella decideix fer front als seus problemes ha d'obrir-psicològicament per entendre la trava i trobar de la millor manera possible la solució.


Molts experts a part de les xerrades i d'altres consells porten més enllà l'ampli espectre de solucions per als problemes en la parella i promouen el canvi de vida total, és a dir la parella ha de canviar moltes coses en el seu dia a dia perquè tot es torni més serè i estable.


Causes comuns que originen les crisis


L'objectiu és oferir solucions per a la crisi i els problemes de parella i aprendre no a evadir els conflictes oa passar d'ells, sinó a saber tractar-los i intentar eliminar-los si és possible.


A la vida, així com en l'amor, el problema pot ser originat per moltes causes, analitzem les causes més comunes i les més freqüents les quals afecten a les crisis matrimonials.


La relació en passar els anys es torna monòtona: una cosa que està més que comprovat és que quan la relació posi un rang entre els 4 i 7 anys tot es torna alguna cosa comú, quotidià i monòton que destrueix la destrueix lentament fins que una onada de problemes esclaten sobtadament.


D'aquí a un matrimoni arribar a aquesta quantitat d'anys és una gran fita però la parella ha de cuidar-se de no ser afectats pel temps, hem de tractar de canviar la rutina per crear sorpresa dins de la relació, normalment s'aconsella sortir de la rutina , planejar vacances a un lloc nou o realitzar activitats noves per sortir de la monotonia.


El naixement del primer fill: sigui una relació de joves entre els 16 i 22 anys poca gent està preparada per ser pare o mare (sempre hi ha excepcions, és clar) i en moltes ocasions l'eufòria d'arribada del primer fill es combina amb situacions frustrants que originen problemes de parella.


Un nadó necessita atenció la qual restés temps als pares, comencen els desvelosde els fills els quals generen conflictes petits de família provocats per no dormir bé, molts experts recomanen en aquesta situació buscar l'ajuda d'una persona de confiança perquè ajudi amb el cura dels fills i així la parella s'alliberi una mica d'estrès pro maternal.


Atur, malalties, problemes aliens: tocant conflictes més aliens a la relació combinem el cas d'un atur o una malaltia la qual causa estrès i ira entro de la relació, per la qual cosa és aconsellable assistir a un psicòleg professional especialitzat en aquest tipus de crisi per reduir i contrarestar aquests problemes.


Consells per a resoldre les problemàtiques de parelles

A continuació t'assenyalo alguns trucs senzills que pots portar a terme per intentar resoldre els teus problemes de parella. Són bastant concrets i fàcils, però hauràs seure amb la teva parella per parlar sobre si realment voleu posar-los en pràctica o no:


Trencar la monotonia: El primer dels consells per resoldre problemes de parella és, per descomptat, trencar amb la monotonia. Ja que la monotonia és un dels majors problemes als quals s'enfronten les relacions de parella, ser capaç de canviar la rutina diària contribueix al fet que la relació torni a guanyar una mica de la màgia que va perdre amb el temps.

Introduir jocs de parella: Els jocs de parella contribueixen, d'una banda, al fet que us adoneu de la bona relació que teniu (encara que hagueu deixat de donar-vos compte amb el temps), i, d'altra banda, ajudarà a potenciar els llaços que teniu. A més, també resulten positius per trencar amb la rutina i introduir noves formes de relacionar-vos.

Prendre un temps: De vegades, la millor manera de superar una crisi en una relació, és consensuant un temps per a cada un. No és una ruptura com a tal, sinó un temps en stand by, perquè cadascú pugui pensar si realment està bé amb la seva parella o no. Això pot semblar dolorós, i, de fet, pot arribar a ser-ho, però els resultats solen ser molt positius.

Mudar-se: Tot i que no està a l'abast de tothom, mudar-se a viure a un altre lloc durant un temps també és una molt bona forma de resoldre problemes de parella. No hi ha major canvi de rutina de començar a viure en un altre lloc, i, per tant, és la forma més efectiva de trencar amb la monotonia.

Sorprendre: Al fil de la monotonia i la rutina, les sorpreses també poden ajudar molt positivament a solucionar aquest problema. Potser no puguis mudar-te o que no puguis canviar les rutines habituals que teniu, però sempre queda buit per oferir sorpreses de molt diferent tipus. Tingues en compte aquesta opció, perquè, encara que no és la millor, sempre serà una bona ajuda.

No siguis ni 100% emocional, ni 100% racional: En moltes ocasions, els problemes de parella ve perquè no s'està discutint o afrontant un problema des del mateix pla. La noia, en general, tendeix a afrontar-los des l'emocional, mentre que el noi tendeix a fer-ho des del racional. Per resoldre aquest tipus de problemes, el més recomanable és aconseguir que cada un cedeixi una mica, perquè tots dos aspectes són importants en una relació.

Apartar les exigències: També és habitual que els conflictes de parella provinguin que una de les parts és molt exigent amb l'altra. És important no ser tan exigent, ja que, en teoria, et vas enamorar de la persona tal com era, i no és just tractar de fer-la canviar (i més quan, de vegades, ni tan sols tu estàs aportant a la relació el que estàs exigint a l'altra persona).

Millora la comunicació: Una tècnica que pot semblar estúpida però que té una efectivitat comprovada científicament, és utilitzar mitja hora al dia de forma obligatòria a parlar. Qui estigui llegint dirà: "però si jo parlo molt més que mitja hora al dia amb la meva parella". Sí, però estem parlant que hi hagi mitja hora que sigui exclusivament per parlar, sense fer cap altra cosa. Et sorprendries de tot el que pot arribar a sortir en una conversa d'aquest tipus.

Adonar-se que ja no hi ha amor: Evidentment, aquest ha de ser l'últim punt, ja que sempre que es pugui salvar la relació és convenient fer-ho. No obstant això, en ocasions, els problemàtiques en parella apareixen perquè, senzillament, s'ha acabat l'amor. En aquests casos, la millor solució és trencar la relació de bones maneres, de manera que no segueixi dañándoos a tots dos. El major problema estarà a reconèixer el fracàs, però, un cop s'assumeixi, tots dos estareu més feliços.

Com veus, els problemes de parella són normals i tenen una gran quantitat de causes possibles. No obstant això, també poden resoldre amb relativa facilitat. Et recomano que, si vols mantenir la salut de la vostra relació, posis en pràctica els consells que t'he donat. Terapia de pareja Mollet