Televizori Akcija Najbolja ponuda za 2021

Najbolja Ponuda Pametnih Televizora za 2021: 4K, QLED, HDR, OLED

Prije nego što kupite sljedeći televizor, provjerite razumijete li sve brojeve i akronime koji se nalaze u njegovim specifikacijama, kao i ono što vam je zapravo važno.

Tražite najbolju ponudu za novi pametni televizor po akcijskim cijenama? Na pravom ste mjestu!

Pretražili smo web kako bismo vam pronašli najbolje ponude televizora na akciji u Hrvatskoj, i samo vrhunske modele iz našeg opsežnog kataloga recenzija. Ovdje postoje sve vrste, od masivnih televizora s najnovijom tehnologijom pametnih televizora, do osnovnih modela koji su malo lakši u novčaniku. No, bez obzira na vrstu, svi se ističu u onome što rade.

Većina televizora koje ćete pronaći u nastavku su modeli 2020. koji će se vjerojatno zamijeniti u sljedećih nekoliko mjeseci, pa proizvođači nude iznimno primamljive i najpovoljnije cijene kako bi prodali zalihe. Još uvijek postoje jedan ili dva televizora 2019. koji su sada dostupni po još nižim cijenama.

Sada se pojavljuju modeli 2021, ali vjerojatno će proći dosta vremena prije nego što većina dobije zaista ozbiljne popuste. Ako tražite veliku stvar, vjerojatno ćete se odlučiti za model 2020. ili 2019. godine.

POGLEDAJ SVE PROIZVODE OVDJE >

Najbolji LG Pametni Televizori

Najbolji LG televizori s dobrim razlogom dokazuju da je LG vrhunska marka televizora, a tvrtka dominira i proizvodnjom i prodajom OLED televizora. No, ovi vrhunski modeli idu dalje s nekim od najboljih kvaliteta slike, zvuka i pametnim značajkama bilo kojeg 4K televizora koji možete kupiti. Od sjajne webOS platforme za pametnu televiziju do izvrsnosti koju nude OLED paneli, LG nudi neke od najboljih televizora koje možete kupiti.

LG nije samo istaknuti proizvođač televizora. Odabir tvrtke OLED, NanoCell i LED televizora znači da LG ima i veći izbor ponude od mnogih proizvođača. Od ultra-premium do pristupačnih i početnih, LG televizori već godinama nalaze redovan dom na našoj listi najboljih televizora, a tvrtka nudi veliki izbor za svaki proračun i potrebe.

LG C1 OLED

TEHNIČKI PODACI

Veličina zaslona: 48-inčni, 55-inčni, 65-inčni, 77-inčni Rezolucija: 4K Vrsta panela: OLED Smart TV: webOSHDR: HDR10, HLG, Dolby Vision

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Nevjerojatan kontrast i boje

 • Nova veličina 83 inča

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Teški bas

 • Malo poboljšanje

Najbolji LG televizor 2021. godine je, naravno, LG C1 OLED.

Kao nasljednik prošlogodišnjeg izvrsnog LG CX-a, to je bilo nešto poput uklapanja-čak i ako je pojačanje svjetline na pojačanom LG G1 OLED-u učinilo to bliskim pozivom. Kao i kod prošlogodišnjeg asortimana, u seriji C ćete pronaći optimalni kompromis između performansi slike (nevjerojatno) i cijene (razumno) za moderan OLED televizor.

Dobivate nokautnu OLED sliku s beskonačnim omjerom kontrasta, živim bojama i dubokim crninama. Novi AI procesor a9 Gen 4 poboljšava samo razmatranja slike poput povećavanja, čak i ako smo otkrili da bi povećana lica mogla dobiti nešto crvenkaste boje tijekom njihove transformacije

Kao i kod starijih modela, dobivate 4K rezoluciju, Dolby Atmos audio na 2.2. kanalni zvučnici i HDMI 2.1 ulazi - izvrstan izbor za igraće televizore sa vašim PS5 ili Xbox Series X.

Njegova najmanja OLED veličina od 48 inča pomaže i u snižavanju troškova-dok će nova opcija za 2021. godinu od 83 inča ponuditi veći utjecaj za one koji si to mogu priuštiti. LG C1 OLED možda neće imati svaki novi trik u LG -jevom rukavu (uglavnom OLED evo), ali fleksibilno dimenzioniranje, razumna cijena i mnoštvo modernih tehnologija čine ga očitim izborom

LG TV najbolje cijene: LG BX OLED

TEHNIČKI PODACI

Veličina ekrana: 55 inča, 65 inča Rezolucija: 4K Vrsta panela: OLED Smart TV: webOSHDR: HDR10, HLG, Dolby Vision

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • LG -ov najjeftiniji OLED

 • Nevjerojatan kontrast boja

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Neki video šum u mračnim prizorima

 • Manje napredne obrade

Ne možete si priuštiti CX ili ne mislite da vam je potrebna najnovija obrada kako biste zadovoljili svoje cinefilske potrebe? LG BX OLED možda je pravi za vas.

BX je možda lansiran tek krajem 2020., ali odmah je postao obavezna kupovina za one nakon jeftinijeg OLED-a u odnosu na CX ili Gallery Series. Pakiranjem u jeftiniji (ako je manje sposoban) procesor a7 Gen 3 uspio je sniziti pristojan iznos od tražene cijene za OLED televizor, a nudi i izvrsne performanse i veliku vrijednost.

Dobivate gotovo sve pogodnosti vrhunskog LG televizora, s platformom za pametnu televiziju webOS, individualnom kontrolom piksela, dubokom crnom bojom i slično.

Jedino gdje nedostaje je u obradi, koja je morala uzeti hit kako bi smanjila troškove. U tamnim prizorima postoji blagi video šum, kao i povremeno (ako ne i redovito) zamućenje pokreta. To neće biti veliki problemi za sve, iako će biti uočljiviji ako gledate puno mračne, ćudljive televizije i filmova.

Stvari se mijenjaju za 2021. godinu, s novim početnim A1 OLED-om koji će izgleda potkopati cijenu serije B, iako će žrtvovati HDMI 2.1 portove i dio audio izlaza (20W umjesto 40W). Za sada je ovo najjeftiniji OLED koji možete kupiti od tvrtke LG Electronics.

Najbolja LCD opcija: LG Nano90

LG napokon dobiva svoju LCD igru ​​s Nano 90

TEHNIČKI PODACI

Veličina zaslona: 55-inčni, 65-inčni, 75-inčni, 86-inčni Rezolucija: 4K Vrsta panela: LED-LCD Smart TV: webOSHDR: HDR10, HLG, Dolby Vision

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Podrška širokog kuta gledanja

 • Mnogo poboljšane razine crne boje

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Treperenje pozadinskog svjetla

 • Nema HDR10 + podrške

LG -jevi LCD televizori to mogu teško podnijeti, s obzirom na to koliko se LG trudi uložiti svoje zahtjeve za OLED superiornost. Ako tražite LCD televizor, Nano90 je sposoban televizor za 2020. godinu koji neće koštati toliko kao vodeći CX OLED na vrhu ovog popisa. Zapravo, dobit ćete 65 inča ekrana na Nano90 za manje od 48 inča CX - tako da zasigurno još postoji slučaj za LCD.

Dolazak HDR -a bio je posebno izazovan za IPS zaslone, što dodatno opterećuje IPS -ove inherentne kontrole kontrasta. Novi sustav upravljanja napajanjem pozadinskog osvjetljenja Nano90 doista transformira bogatstvo LG HDR LCD -a - unatoč blagom treperenju pozadinskog osvjetljenja.

I kontrast je uvelike poboljšan u odnosu na prethodne LCD modele - a razine crne boje su, ako ne ravnopravne s OLED -om, zasigurno još sposobne.

Zamišljamo da ćete, ako tražite LED set u ovom cjenovnom razredu, vjerojatno skočiti na QLED na ovom popisu najboljih Samsungovih televizora. Za ljubitelje LG -a, Nano90 je i dalje solidan izbor za vaš dom.

Najbolja ponuda LG televizora: LG CX OLED

Još uvijek znameniti LG televizor

TEHNIČKI PODACI

Veličina zaslona: 48-inčni, 55-inčni, 65-inčni, 77-inčni Rezolucija: 4K Vrsta panela: OLED Smart TV: webOSHDR: HDR10, HLG, Dolby Vision

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Nevjerojatan kontrast i boje

 • Nova veličina 48 inča

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Teški bas

 • Nema HDR10 +

LG CX OLED bio je na vrhu ovog vodiča za kupnju prošle godine, ali iako su ga zamijenili novi nasljednici C1 i G1, CX i dalje zauzima posebno mjesto u našim srcima - i našim novčanicima.

Budući da je u ovom trenutku star godinu dana, CX je daleko jeftiniji od svoje početne lansirne cijene, odnosno cijene nove C1 iteracije. Nema previše razlike među njima ni u pogledu specifikacija - stariji model još uvijek dolazi s OLED panelom, 4K rezolucijom, Dolby Atmos audio i HDMI 2.1 ulazima - pa bi se možda isplatilo kupiti CX dok je još na lageru trgovaca u vašim regijama.

CX nudi vrhunsku kvalitetu slike, zahvaljujući procesoru a9 Gen 3 i beskonačnom OLED panelu. Također dobivate 2,2 -kanalne zvučnike, što osigurava da uz te bogate slike možete dobiti i kvalitetan zvuk - pa čak i ako je povremeno malo težak na bas frekvencijama, to nije dovoljno da naruši cjelokupni doživljaj ovog seta.

Njegova najmanja 48 -inčna OLED veličina također smanjuje troškove - a zahvaljujući rasponu veličina fleksibilan je izbor za niz domova i proračuna.

Zašto biste trebali kupiti LG televizor?

Odlično pitanje. S toliko izvanrednih TV marki, zašto biste odabrali LG umjesto ostalih?

Proizvođač ploča LG Display (za razliku od LG Electronics-a, koji sastavlja i prodaje televizore s markom LG) postao je dijete postera za današnje OLED televizore, kao glavni dobavljač svojim konkurentima poput Panasonica, Sonya ili Hisensa. Iako će vam se možda svidjeti specifičan osjećaj ili značajke drugih OLED raspona - Panasonic ima utemeljeniju paletu boja, dok Sonyjeva tehnologija Acoustic Surface Audio + emitira zvuk sa same ploče - i dalje kupujete od LG -a.

LG -jevi OLED setovi imaju tendenciju imati nešto toplije "pop" boje od nekih konkurenata, ali razlika je prilično mala, osim ako je ne tražite. No ono što ga zaista ističe je to što nudi najjeftiniji OLED model na tržištu, LG BX - s izuzetkom Vizio OLED -a tijekom nekih prilično primamljivih prodajnih razdoblja.

OLED može dosegnuti dublje razine crne boje i ponuditi precizniju kontrolu svjetla čak i od najboljih LCD ili QLED televizora, zahvaljujući samo emitirajućim pločama i mogućnosti potpunog isključivanja piksela. Televizori se brže razgrađuju od LCD -a i ne mogu biti tako sjajni kao neki novi Samsungovi televizori. (Svoju želju možete procijeniti u našem vodiču za usporedbu OLED -a i QLED -a.)

WebOS Smart TV platforma na LG televizorima također je fantastična, s elegantnim i dotjeranim sučeljem uz dobru podršku za aplikacije - i glasovnim naredbama putem Magic Remotea za sve nove OLED setove. Imajte na umu da LG ne podržava HDR10 +, čak i ako općenito ima široku podršku za HDR10, Dolby Vision i HLG formate. Gledatelji iz Hrvatske neće pronaći Freeview Play ni na svojim najnovijim televizijama.

POGLEDAJ LG TELEVIZORE OVDJE >

LG TV Oznake

Ne možete napraviti glavu ili rep od svih tih brojeva i slova koji imenuju te LG televizore? Ne krivimo vas - struktura naziva može biti zbunjujuća, ako je potrebno za razlikovanje ogromnog broja starih, novih i dolaznih setova koje LG objavljuje na tržištu. Ne pomaže ni to što svaki proizvođač televizora nastoji koristiti različite identifikatore za svoje setove.

Za LG -jeve OLED televizore struktura je nešto lakša. Nešto poput LG C9 OLED bit će navedeno kao "LG OLED55C9PUA" - pri čemu se "LG" očito odnosi na proizvođača, "OLED" se odnosi na tehnologiju panela, a "55" je veličina modela koju gledate (55- inča). Većina setova dolazi u nekoliko veličina, iako je 55-inčni ovih dana vodeća veličina za većinu novih televizora.

Ovdje je "C" za televizore srednje klase "C serije", koji svake godine vide novi model, pored proračunske "B serije", elegantne "E serije", tanke ploče "W serije" i naprednija "Z serija".

"9" u "LG OLED55C9" odnosi se na godinu objavljivanja televizora: 2019. Zato su se LG televizori koji su izašli 2018. zvali "C8", "E8" itd. Na kraju broja modela nalaze se tri slova koja označavaju teritorij na kojem se televizor prodaje: "PUA" je za Sjevernu Ameriku, dok je "PLA" za UK.

LED setovi rade malo drugačije. LG -jeve LED diode sada su označene pod "NanoCell", a ne "Super UHD", iako su to još uvijek LED ploče koje LG proizvodi godinama.

LG NanoCell 9 serija - ta "9" koja se ponovno odnosi na njegovo izdanje 2019., pa znate da je ažurirana - navedena je kao "LG 65SM9500PUA", ovaj put vodeća po veličini modela (65 inča). Nakon toga slijedi oznaka "S" za Super UHD / NanoCell televizore, u usporedbi s "U" za jednostavnije UHD televizore, "L" za LED televizore koji nisu 4K. LG je također koristio "E" za OLED i "P" ili plazma televizore (sada u prodaji), iako ove oznake nećete pronaći na novim setovima.

Drugo slovo razlikuje svake godine novi asortiman proizvoda. Dakle, dok LG -eve 4K LED -e za 2019. u sebi imaju "SM", 2018 -ovi su umjesto toga imali "SK". 2020. će bez sumnje koristiti "SN" za održavanje ove logike.

Najbolji Samsung televizori: naši najbolji QLED izbori za 2021

Ovdje su najbolji Samsungovi televizori za 2021., QLED i ostalo

Samsung je jedan od najvećih svjetskih proizvođača televizora. Sama razmjera tvrtke znači da svake godine izbaci mnogo novih ekrana. Ovo je sjajna vijest za one koji žele potpuno novi televizor i one koji žele ostvariti dobar popust na stariji zaslon.

Samsung je već izdao mnogo fantastičnih novih televizora 2021. Nova serija 8K televizora je stigla, a marka je uvela i Neo QLED remont kako bi odražavala nadogradnju Mini LED -a koju su neki od ovih novih Samsung televizora dobili.

Tvrtka je također ažurirala niz svojih najpopularnijih modela. Na primjer, Samsungov televizor The Frame sada uključuje stalak za tronožni televizor za one koji ne žele montirati televizore na zid ili dopustiti da njihov sjajni novi ekran lebdi na radnom stolu - kao i obnovljeni ulazak u mikro LED zaslone, s veličinama dostupno u veličinama od 76 inča, 88 inča, 99 inča i 110 inča.

Svi ti novi televizori i tehnologije uzbudljivi su, ali ima i puno za uzeti u obzir. Zato smo stvorili ovaj vodič prepun naših najboljih Samsung TV odabira za 2021.

Naš cilj je pomoći vam da pronađete koji od najboljih Samsungovih ekrana odgovara vašim željama i unutar vašeg je proračuna. Mnogi dolje navedeni top modeli su iz prošlogodišnjeg asortimana, dok čekamo da stignu svi novi dodaci i pregledamo ih, ali možete biti sigurni da će se zamijeniti s izlaskom još 2021 Samsungovih setova.

U nastavku ćete pronaći naš izbor najboljih dostupnih Samsungovih televizora, zajedno s opisom marke Samsung i načinom razlikovanja naziva njihovih TV proizvoda - to nije tako jednostavno kao što zvuči.

Imajte na umu da će samo nekoliko modela sadržavati okvir Samsung One Connect, pa vrijedi provjeriti je li uključeno rješenje za kabliranje ako želite nešto.

Najbolji Samsung 4K televizor: Samsung QN95A Neo QLED

Dolazak Mini LED -a podiže Samsung na nove visine

TEHNIČKI PODACI

Veličina ekrana: 55 inča, 65 inča, 75 inča Rezolucija: 4KPanel tehnologija: Neo QLEDSmart TV: TizenHDR: HDR10, HLG, HDR10 +

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Zvjezdana kvaliteta slike

 • Impresivan zvučni sustav

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Ne Dolby Vision ili Atmos

 • Freeview Play bi bilo lijepo

Samsung QN95A novi je vodeći Neo QLED 4K televizor tvrtke za 2021. godinu i prvi koji je prihvatio mini LED pozadinsko osvjetljenje. Ne treba se miješati s Micro LED, potpuno drugačijom tehnologijom samo emitirajućeg zaslona, ​​Mini LED koristi novorazvijeno pozadinsko osvjetljenje koje je mnogo manje i učinkovitije, što rezultira značajnim povećanjem zona koje se mogu zatamniti i tanjih ploča.

Rezultati govore sami za sebe, uz vrhunske SDR i HDR slike koje imaju koristi od duboke crne boje i svjetlijih tonova, a sve se to postiže bez cvjetanja ili gubitka detalja u sjeni. Uključivanje tehnologije kvantnih točaka također daje zasićene i nijansirane boje.

Za razliku od prošle godine, Samsung ne mijenja svoju 4K liniju u nastojanju da potakne prodaju 8K asortimana. Dakle, QN95A se može pohvaliti impresivnim skupom značajki, koji je naslovljen dobro osmišljenom i sveobuhvatnom pametnom platformom koja uključuje svaku važnu streaming aplikaciju. Tu je i niz vrhunskih značajki igara koje će se svidjeti vlasnicima konzola nove generacije.

QN95A ne samo da izgleda dobro, već i zvuči fantastično zahvaljujući Object Tracking Sound Plus (OTS +), koji nekako uspijeva ugurati snažan 4.2,2-kanalni zvučni sustav u ultra tanko kućište televizora. Ovo je još jedan trijumf industrijskog dizajna od Samsunga, s minimalističkim, ali elegantnim oblikom, čvrstim metalnim postoljem i zaslonom gotovo bez okvira.

Najbolji Samsung televizor sa stilom: Samsung The Frame

Modno prvi QLED televizor

TEHNIČKI PODACI

Veličina zaslona: 32-inčni, 40-inčni, 50-inčni, 55-inčni, 65-inčni, 75-inčni Rezolucija: 4KPanel tehnologija: QLED Smart TV: TizenHDR: HDR10, HLG, HDR10 +

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Lijepo izrađeno

 • Način umjetnosti

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Problemi s bojom

 • Niska svjetlina

Samsung The Frame (2020) je najuspješnija iteracija Samsungove televizije inspirirane slikarstvom koju smo dosad vidjeli. S podebljanim metalnim kućištem, prilagodljivim okvirima i funkcijom Art Mode koja prikazuje klasična umjetnička djela i fotografije, ovo je najbliže bilo kojoj televiziji da izgleda kao stvarna slika - a kad se montira na zid, vaši gosti doista neće primijetiti razliku.

S ambijentalnim načinom rada koji nudi dinamičnije čuvare zaslona, ​​brojčanike sata i ažuriranje vremena ili vijesti, postoji mnogo mogućnosti prilagođavanja koliko želite da vaš Frame TV dobiva pozornost kada se ne koristi. Nadogradnja QLED ploče i Quantum Processor 4K nadogradnje također nije loša, s predvidivo većim povećavanjem i impresivnom slikom - čak i ako je svjetlina Frame -a iznenađujuće slaba za QLED televizor, a tonovi kože povremeno mogu djelovati pomalo nejasno.

No, ako želite televizor kojem je izgled zaista na prvom mjestu i koji će se bez problema uklopiti s dekorom tijekom cijelog dana - s OneConnect box kabelskim rješenjem za održavanje stvari urednim - Samsung The Frame (2020) izvrstan je odabir za vaš dom.

Najbolji Samsung televizori sa ograničenim budžetom: Samsung TU8000

TU8000 izgleda dobro i izvrstan je izbor za igrače

TEHNIČKI PODACI

Veličina zaslona: 43-inčni, 50-inčni, 55-inčni, 65-inčni, 75-inčni, 85-inčni Rezolucija: 4KPanel tehnologija: QLED Smart TV: TizenHDR: HDR10, HLG, HDR10 +

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Nisko ulazno zaostajanje!

 • Rukovanje čvrstim pokretima

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Uski kutovi gledanja

 • Nedostaje svjetlina

Ako vaš dnevni boravak - i proračun - ne može podnijeti jedan od najboljih 65 -inčnih televizora, pogledajte doista spektakularnu seriju TU8000. Dobit ćete nevjerojatno niski zaostatak unosa (samo 9,7 ms), kao i tehnologiju upravljanja pokretom kako bi radnja izgledala dosljedno glatko. Što biste drugo mogli tražiti?

Ne dobivate sve tehnologije igara nekih drugih skupova na ovom popisu, kao što su HDMI 2.1, VRR (promjenjiva brzina osvježavanja) ili ploča od 120Hz - ali za svakodnevne igrače ovo je skup koji vrlo dobro shvaća osnove .

Morat ćete paziti na uske kutove gledanja: sadržaj izgleda najbolje ravno, s bojama koje se istiskuju sa strana, pa možda nije najbolji izbor za sesije Switch igre za četiri strane. Sve u svemu, ovo je solidan izbor.

Najbolji Samsung televizor za gejmere: Samsung Q80T QLED 4K TV

Zapanjivač niske latencije

TEHNIČKI PODACI

Veličina zaslona: 49-inčni, 55-inčni, 65-inčni, 75-inčni, 85-inčni Rezolucija: 4KPanel tehnologija: QLEDSmart TV: TizenHDR: HDR10, HLG, HDR10 +

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Izuzetno nisko zaostajanje slike

 • Vrhunski OTS zvuk

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Nije najljepši QLED

 • Nema Dolby Vision

Samsung Q80T QLED je 4K televizor 2020. godine koji puno pridonosi igračima obitelji Samsung. S iznimno niskim ulaznim zakašnjenjem od 8,7 ms, vidjet ćete malo kašnjenja u konkurentnim igrama, a uređaj podržava 4K na 120 Hz i na priključku HDMI 2.1.

Dodajte tome VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Low Latency Mode) i FreeSync za PC igrače AMD -a, a imate i mnoštvo tehnologija koje ovo čine doista solidnim izborom za TV za igre.

Žrtvujete određenu kvalitetu slike za ovo najniže kašnjenje u ulazu, ali u Game Motion Plus-u postoji i pametna polovica kuće koja zadržava zaostatak ispod 20 ms, ali zadržava izglađivanje pokreta radi jasnije slike. Za HD igre ne trebaju vam oštri refleksi. Standardna postavka također bi vam trebala dobro doći.

Ove godine izlazi novi Q80A QLED, pa ćemo pokušati vidjeti može li Samsung poboljšati ovdje navedeni model.

Najbolji Samsung 8K televizor: Samsung QN900A Neo QLED

Samsungov vodeći model 2021. doista sja

TEHNIČKI PODACI

Veličina zaslona: 65-inčni, 75-inčni, 85-inčni Rezolucija: 8KPanel tehnologija: Neo QLED Smart TV: TizenHDR: HDR10, HLG, HDR10 +

POGLEDAJTE OVDJE >

RAZLOZI KUPNJE

 • Izuzetna svjetlina

 • Razine crne poput OLED-a

RAZLOGI IZBJEGAVANJA

 • Visoka cijena

 • Reflektirajući zaslon

Otvarajući novu eru u televizijskoj tehnologiji, Samsungov mini LED televizor QN900A Neo QLED 8K sa LED LED -om nudi zapanjujuću kvalitetu slike, izuzetne boje i svjetlinu, izvanredan zvuk i izvanrednu crnu boju - sve u dizajnu bez premca.

Samsungove 'Quantum' Mini LED diode su 1/40 debljine obične diode koja emitira svjetlost, što znači da se tisuće manjih LED dioda mogu skupiti na mnogo čvršći način, omogućujući daleko preciznije zone zatamnjenja i razine crne boje koje se praktički ne razlikuju od OLED za oči ovog recenzenta.

Izvan svoje nove tehnologije osvjetljenja, QN900A briljira u pogledu kvalitete slike, sa zadivljujućim zaslonom rezolucije 8K koji izvrsno poboljšava veličinu 1080p i 4K sadržaja zahvaljujući Neo kvantnom procesoru 8K temeljenom na AI-u.

Samsung QN900A skupocjen je televizor, što se i očekivalo od ovogodišnjeg vodećeg modela, ali tri veličine po 65, 75 i 85 inča omogućuju određenu varijaciju proračuna-počevši od 4999 USD / 5999 £ za najmanji veličina.

To je korak više od prošlogodišnjeg vodećeg modela Samsung Q950TS, iako bi taj skup mogao provjeriti želite li uštedjeti nešto gotovine, budući da je bio znatno snižen prije predstavljanja njegovog nasljednika.

Zašto Kupiti Samsung tv?

S obzirom da ste se našli na ovoj stranici, pretpostavljamo da ste imali na umu Samsung - zašto inače kupovati najbolji Samsung televizor? No, možda ste još uvijek u fazi istraživanja u kojoj niste sasvim sigurni u Samsung i htjeli biste znati zašto se toliko drugih ljudi - i recenzenata i entuzijasta - vozi Samsungovim hype vlakom.

Samsung ima veliki utjecaj na te ljude jer su njegovi televizori općenito šareniji i mnogo svjetliji od konkurencije, posebno u QLED asortimanu.

Također važno za raspravu: Samsungov Tizen OS jedna je od najboljih platformi pametnih televizora, a njezini procesori obično odlično rade s povećavanjem (pretvaranjem HD -a u 4K) i obično rade bolje od LG setova pri rukovanju scenama s brzim pokretom.

Samsungovi QLED -ovi također sadrže tehnologiju pod nazivom HDR10 + koja čini da boje izgledaju super živo, a ulazni zaostatak općenito je i prilično nizak, što je odlično za igrače koji žele koristiti televizor sa PS5 ili Xbox Series X.

S druge strane, Samsungovi televizori općenito su skuplji od onih koje su izradili njihovi rivali i nisu uvijek nevjerojatno dugovječni. Nisam siguran znate li ovo, ali Samsung ima reputaciju za stvaranje ... eksplozivnih proizvoda.

Drugi problem sa Samsungovim televizorima je taj što ne podržavaju Dolby Vision - HDR format koji pruža veću svjetlinu i bolje boje od HDR10.

Sve u svemu, dobro često nadmašuje loše, a ovdje na TechRadaru preporučujemo Samsungove zaslone ljudima koji imaju malo više za potrošiti i traže najslikovitije televizore (iako postoje dobre mogućnosti proračuna i srednje klase). također, kao što ćete vidjeti u ovom vodiču).

POGLEDAJTE SAMSUNG TELEVIZORE OVDJE >

Samsung TV oznake

Još uvijek zbunjeni? Odvojimo trenutak odvajajući Samsungovu konvenciju o imenovanju. Kad shvatite kako to funkcionira, moći ćete čitati zatamnjene naljepnice jednako dobro kao i svi zaposlenici u elektronici - što je velika prednost ako krenete na Crni petak ili Cyber ​​ponedjeljak u potrazi za nekim ponudama.

Uzmimo kao primjer Samsung UN55MU7000FXZA.

UN znači da govorite o američkom modelu televizora. Ako ste u Velikoj Britaniji, možda vam je poznatije da vidite "UE" prije svih ostalih brojeva, dok su australski ili azijski čitatelji možda već vidjeli prefiks UA.

Naravno, ako kupujete novi QLED televizor od Samsunga, umjesto toga ćete pronaći QN, QE ili QA.

Ako kupite televizor u jednoj regiji i pređete u drugu, to bi moglo predstavljati neke probleme, ali sve dok kupujete televizor za svoju regiju bit ćete u redu.

Broj iza UN / UE pr QN / QE prefiksa je veličina zaslona. '55' znači da je televizor dijagonale 55 inča. Samsung UN49MU6500 je američki 49-inčni televizor, dok je Samsung UN65MU6300FXZA američki 65-inčni televizor.

Nakon MU i prva dva broja dolazi drugi par slova. Ovo uparivanje pomaže odrediti iz koje godine dolazi TV. M- ili MU- znači da je televizor iz 2017 .; ako u naslovu vidite KS ili KU, televizor je napravljen 2016. Televizori JU i JS napravljeni su 2015. itd. Ova slova zamjenjuju se s 'QN' za Neo QLED televizor i jednim 'Q' za obični QLED televizor.

Posljednja četiri broja su nizovi. U 2017. godini Samsung proizvodi televizore u pet glavnih serija: 5, 6, 7, 8, 9 i 9 serija, uz QLED televizore i televizore Frame i Serif koji su više orijentirani na životni stil.

Što je serija viša, to ima više funkcionalnosti. Prilično ga je teško raščlaniti po serijama, jer neke veće veličine zaslona imaju različite skupove značajki od manjih veličina zaslona, ​​ali televizori više serije imaju značajke kao što su HDR, 4K, veće postavke svjetline, bolje rukovanje pokretima i bolji operacijski sustavi.

Tipično opće pravilo je da je bolje bolje, ali i općenito skuplje.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, imate FXZA - kombinaciju slova koja označava regiju (A znači Amerika) i, iz nekog čudnog razloga, praćenje inventara. Ovaj posljednji dio može se u velikoj mjeri zanemariti ako televizore ne unosite u bazu podataka.