Skoleprosjektet

Tawanda betaler skolegang for ca. 900 barn og unge fordelt på Chawanda Primary School, Nyamuti Primary School, Chibara Primary School, Chimumvuri Primary School, Chimumvuri Secondary School og Tsengurwe Secondary School

Ved Nyachuru secondary school startet vi i 2006 et matprogram hvor alle skolens elever og lærere får lunsj hver skoledag. Vi fikk tilbakemeldinger fra skolen om at dette bidro både til bedre karakterer og mindre fravær. Dette programmet ble avsluttet i 2018.

I landsbyen Mufuka, som ligger i nærheten av Howard hospital, har Tawanda bygget en forskole. Denne ble offisielt åpnet i april 2011 da Annlaug, Marit og May fra styret var tilstede. På forskolen går der mellom 50 og 70 barn. Forskolen er innredet med bord og benker til barna og enkelt kontorutstyr til lærerne; 2 forskolelærere og en hjelpelærer. Inventaret er hovedsakelig laget på det lokale snekkerverkstedet.

I 2018 gav Tawanda penger til en skolebygning med to klasserom til Kambamura Primary School. Skolebygningen er ferdig og tatt i bruk.


Tawanda ønsker gjennom skoleprosjektet å kunne gi barn og ungdom i Zimbabwe håp om en bedre fremtid.