Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни

В ПРЕГРЪДКАТА НА ТАНГОЛИТА

град Нова Загора

Facebook

Очакваме ви!

В сърцето на равно Загоре се е скътала китната Нова Загора – град с модерен европейски облик, съхранил в себе си аристократичния темперамент от времето на срещите на бяло сладко под старите лозници. Тук традициите са живи, а местните жители ги пресъздават и им вдъхват красота и любов. Песните звучат по празници и вливат духа си в градския пейзаж.

Пазител на този дух е и НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ – с множество постижения в музикалното песенно изкуство. Сред неговите състави е и вокална група „Танголита“ с художествен ръководител Петко Танев. След дълги години, през които талантливите изпълнителки обикалят сцените и печелят престижни отличия, дойде и техният ред да посрещнат гости от цяла България. Да им се усмихнат с финес, да ги разведат по своите улици и зелени кътчета, а новозагорската публика да чуе изпълненията им в първия Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“, гр. Нова Загора.

От 2023 г. Фестивалът посреща своите участници в сърцето на града, пред живата памет на този древен и богат край – Историческия музей. 

Очакваме Ви и тази година в дните, посветени на празника на Нова Загора, за да възкресим романтиката и копнежите от епохата на старите градски песни.