Taizéreis Enschede 2024

van 21 t/m 28 juli

Het Studenten Pastoraat Enschede organiseert een reis naar Taizé

Voor wie het niet kent:
Taizé is een klooster, gericht op: ontmoeting, stilte en spiritualiteit.
De oecumenische kloostergemeenschap van Taizé (in de Franse Bourgogne) is een van de populairste religieuze trekpleisters van Europa.
Vooral voor jongeren.
Jaarlijks bezoeken vele duizenden jongeren de gemeenschap. 

 

Taizé geeft richting aan je leven

Een reis naar Taizé betekent dus, al of niet begeleid door ‘de broeders van Taizé’: heel veel jongeren ontmoeten uit vele landen, en samen het gesprek zoeken, over het leven, over vertrouwen, of wat echt van waarde is, wat leven zin geeft… en wat niet. Een Taizéreis betekent echt verdieping. Taizé geeft richting aan je leven. 

Taizé betekent ook zingen, veel zingen, samen zingen, heerlijk zingen. Want weinig dingen zijn zo verbindend als komend vanuit allerlei talen, samen, in allerlei talen, Taizéliederen zingen. Eénvoudige liederen, net zo lang herhaald totdat het zingen helemaal vanzelf gaat, en het lied jóu gaat dragen.

En Taizé betekent rust, echte rust, veel tijd voor gebed, voor stilte. De stilte van Taizé doet een mens zo goed, in de drukte van onze tijd. 


De Reis

Voor jongeren van 18 tot 35 jaar organiseert het Studenten Pastoraat Enschede van 21 t/m 28 juli een reis naar Taizé. Afhankelijk van het aantal deelnemers reizen we met busjes of, bij grotere deelname, met één bus. Je eigen tent is in principe je verblijfplaats. Verder zijn in Taizé je natje en droogje goed geregeld, net als het dagprogramma. De kosten zullen eveneens afhangen van het aantal deelnemers, maar het zal in de buurt van de €250 liggen. 


Inspiratie- en informatieavond op 9 april

Op 9 april, vanaf 19.30 uur, vindt in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel een eerste informatieavond plaats. Daar zullen we meer vertellen over Taizé, en over de reis. Onze Taizé-expert, Daniël Overzet, zal al je vragen beantwoorden, en vertellen van zijn eigen ervaringen. 

Om ook echt een beetje kennis te maken met Taizé zullen we de avond besluiten met een kleine Taizéviering. Die zal plaatsvinden in de daarvoor uiterst geschikte, en speciaal voor deze viering ingerichte kerkzaal van de Ontmoetingskerk. Zo kan je, geheel vrijblijvend, ook al een beetje proeven van de sfeer die je in Taizé te wachten staat. Contact

Stel je vragen op: 

info@studentenpastoraatenschede.nl 


Of kijk eens verder op: 

https://www.taize.fr/nl 

Heb je vragen?

Neem contact op via [e-mail]  voor meer informatie over het project