Online HÉTVÉGi magyar iskola

PRIVATTIMER AS

A Privattimer Online HÉTVÉGI Magyar Iskola célja


  • A Norvégiában élő, 10-19 éves magyar fiatalok magyar nyelvi tudásának és kulturális identitásának megőrzése és továbbfejlesztése
  • A Norvégiában szétszóródott magyar fiatalokat egy online közösséggé, sorstársakká formálni
  • A magyar, mint idegennyelvi vizsgára (språkeksamen i ungarsk som privatist Nivå I-II-III) felkészítés
  • Magyarországra visszaköltözni szándékozó ill. ott magántanulói státuszban lévő diákok különbözeti vizsgáira és féléves vizsgáira való anyanyelvi felkészítés,

Mindezeket hétvégi, online szombati iskolai formában, a Privattimer AS virtuális tantermeiben, ahol a diákok jó minőségben látják és hallják egymást illetve a tanárukat. A közös tantermi táblán megosztva látják a virtuális tananyagot és hallják a hanganyagot.

A jelentkezőknek előzetesen, ingyenes demó alkalmat tartunk, ahol a rendszer működését megmutatjuk és a tanuláshoz használatos számítógép és az internet alkalmasságát leellenőrizzük.

Milyen korú fiataloknak ajánljuk?


Az előzetes közvélemény-kutatás alapján 10-19 éves fiatalok alkotnak 2 külön fókuszú illetve hátterű korcsoportot.

10-14 évesek és 15-19 évesek

Reményeink szerint a jelentkezők száma lehetővé teszi, hogy két korcsoportot alkossunk a fiatalokból (ehhez csoportonként minimum 4 fő jelentkezését tűztük ki célnak). Ennél kevesebb gyermek esetén is elindul az Online Szombati Magyar Iskola, azonban egy korcsoport alkotásával.