MAKE IT SESSIES (15:45 - 17:00)

Wanneer hebben jouw acties impact gehad en vind je de verandering geslaagd? Hoe meet en communiceer je jouw impact? We duiken in het thema tijdens verschillende interactieve keuzeworkshops, gesprekstafels, lezingen en cases.

Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven voor de sessies. Dat gebeurt de dag zelf.

MAKE IT
SESSIE 1

Open Mic
Vrij podium

Heb jij een prangende vraag? Broed je op een idee of project? Ben je op zoek naar een die gouden tip? Spring op het podium en grab that mike! Een publiek van gelijkgestemden deelt zijn ervaringen en netwerk met jou. De Open wordt Mic gehost door Karen Hiergens (Sociale InnovatieFabriek).

MAKE IT
SESSIE 2

The only way is up?
Schalingsstrategieën die je impact laten groeien

In deze interactieve sessie loodst Kaat Peeters - directeur van de Sociale InnovatieFabriek en auteur van het boek Leaving a legacy - je door verschillende schalingsstrategieën. Want wellicht is groeien niet de enige/beste piste om je impact te boosten.

MAKE IT
SESSIE
3

Founders sharing circle
Wissel ervaringen uit met andere oprichters

Wat leeft er voor jou als oprichter van een beweging of organisatie? Wat is jouw plek als founder, wanneer die organisatie beweegt en groeit? Stem je jouw persoonlijke noden af op die van je organisatie? Werk en/of leven? Een co-founder, een team? Het 'founder syndroom' 😉 krijgt alle plaats tijdens deze interactieve sessie. Daarin nemen we samen verschillende stellingen onder de loep, onder begeleiding van Soraya Wancour van Studio AMA. Luister, deel, inspireer.

MAKE IT
SESSIE
4

Impact Track
Meet je impact op een eenvoudige manier

Impact meten is een belangrijke vaardigheid om de positieve effecten die je creëert te beheren en communiceren. Toch kan het veel tijd innemen. Impact Track en de Sociale InnovatieFabriek verbonden hun kennis rond impactmeting en technologie. Samen creëerden ze een nieuw pragmatisch meetsysteem. In deze sessie ontdek je hoe Stefan Goemare (Papillon, SAAMO), Jeroen Ackerman (Lokale Helden, Vi.be) en Marie Vanwingh (Notenkrakken, Cera) hun impact in kaart brengen met Impact Track. Ricardo Scacchetti, founder van Impact Track vertelt het verhaal achter deze tool. (Deze sessie is in het Engels)

MAKE IT
SESSIE
5

Focus of afwisseling?
Genieten van variatie zonder je doelen uit het oog te verliezen

Focussen is belangrijk als ondernemer. Maar sommige mensen hebben gewoonweg veel behoefte aan afwisseling en nieuwe dingen. Hoe verzoen je dat, op een manier dat zowel jij als je onderneming er wel bij varen? In deze workshop van Silvia Derom leer je jouw behoefte aan variatie beter doorgronden. Silvia vertelt hoe je behoeftes kan invullen zonder je doelen uit het oog te verliezen. Hoe je beter anticipeert op het moment waarop die eerste 'itch' optreedt en je jezelf afvraagt of 'je nog wel voldoende uitgedaagd wordt?'

Foto: Frank Toussaint