MA4

4e master. Het jaar dat verdwijnt.

4e master. Het jaar waarin men gekozen werd, mocht uitbollen en afstuderen.

Verloop

Opgelet: dit is het jaarverloop zonder op overzeese stage te gaan. Onderaan deze pagina vinden jullie een voorbeeld van het jaarverloop zonder en mét overzeese stage van 4e master academiejaar 2016-2017.

Na het beruchte GKE overleefd te hebben, is er slechts een vrij beperkte adempauze eer jullie aan het coassistentschap beginnen. Het ziekenhuistraject start vroeger dan het gemengde en het huisartsentraject, maar zij krijgen hun overige weken vakantie later. Bij het opnieuw inschrijven dienen jullie steeds te kiezen tussen een major 'kliniek/praktijk' of een major 'wetenschap'. (Meer informatie bij de desbetreffende pagina). Mensen van het gemengde traject mogen kiezen in welke afstudeerrichting ze zich inschrijven. Wanneer blijkt dat je zal afstuderen in een andere afstudeerrichting, kan je dit laten aanpassen.

Het coassistentschap bestaat uit twee periodes, één van 11-12 weken en één van 8-9 weken. In de eerste periode lopen enkel mensen van het ziekenhuistraject stage ikv een kandidatuurstelling. Het gemengde en ziekenhuistraject hebben dan een andere tijdsinvulling (zie pagina over coassistentschap). In de tweede periode lopen zowel het ziekenhuistraject als het gemengde traject een stage ikv een kandidatuurstelling. Het huisartsentraject werkt enkele gewone ziekenhuisstages af.

Eind november loopt deze slopende periode af. Vooraleer jullie twee welverdiende weken vakantie krijgen, doorlopen jullie nog één periode van 'gewone' ziekenhuisstage (al dan niet voor een externe kandidatuur). In deze periode kiest iedereen zijn/haar definitief traject en verdwijnt het gemengde traject.

Meer informatie over het tweede semester vinden jullie onder de pagina's per afstudeerrichting.

En uiteraard niet te vergeten, de ultieme kers op de taart: AFSTUDEREN !