SwingO Hop 2019

3.-5.5. Oulu, FinlandSWINGO HOP 2019

Osallistu jo kuudetta kertaa järjestettävälle SwingO Hop -tanssileirille. Lindy hop, steppi ja soolo jazz -tunteja pitävät korkeatasoiset kansalliset tanssinopettajat. Tänä vuonna saamme nauttia myös kahtena iltana peräkkäin live-musiikista iltabileissä. Tarjolla on lauantaina Mix & Match - tanssikisa sekä loistavat Swing-DJ:t.

Ilmoittautuminen osoitteessa: http://bit.ly/swingohop2019

Luethan ennen ilmoittautumista oheiset peruutusehdot

Pyrimme lindy hop -tunneilla tasapareihin, joten ilmoittautumalla parin kanssa varmistat paikkasi. Vahvistamme ilmoittautumisesi mahdollisimman pian, mutta olethan kärsivällinen jos vahvistus viipyy paritasapainon vuoksi. Huomaathan, että Step & Solo Jazz Track -tunneille voit ilmoittautua ilman paria.

Opettajat

Tanja Wingerter & Karri Rasinmäki (lindy hop)

Anni Heikkinen (lindy hop) & Saku Päivärinta (lindy hop, step)


Rosa Mört (lindy hop alkeet)

Minna Marttila (solo jazz)

Tunnit

Opetusta tarjotaan neljässä ryhmässä - voit ilmoittautua vain yhteen ryhmään:

  • Lindy hop – alkeet (8 h)
  • Lindy hop – keskitaso (8 h)
  • Lindy hop – edistyneet (8 h)
    • kaikki lindy hop tasot sisältävät 2 h Collegiate Shag -tunteja


  • Step & Solo Jazz Track - 1 taso (6 h)

Kaikki tunnit pidetään Oulun ammattikorkeakoulun tiloissa (Kotkantie 1).


HINNAT

  • Lindy hop alkeet 70 €
  • Lindy hop keskitaso ja edistyneet 100 €
  • Step & Solo Jazz Track 50 €

+ kaikkiin hintoihin lisätään SwingOn jäsenmaksu 10 €, mikäli et ole sitä tälle kaudelle (08/2018-08/2019) vielä maksanut. Hinnat sisältävät iltabileet.

Edistyneiden ryhmään ei voi ilmoittautua suoraan, vaan tasojako keskitason ja edistyneiden osalta tehdään leirin alussa.


TASOJEN KUVAUKSET

Lindy hop - alkeet

Lindy Hop on 1930-luvun New Yorkin Harlemista lähtöisin oleva paritanssi. Tätä vauhdikasta ja improvisoivaa tanssia tanssitaan pääasiassa swing-musiikin tahtiin. Lindy Hop on mukaansatempaava rento laji, joka on vahvassa kasvussa ympäri maailmaa. Alkeiskurssilla sinun ei tarvitse osata Lindy Hoppia, eikä mitään muutakaan tanssia osallistuaksesi näille tunneille. Leiri pakettiin kuuluu myös Collegiate Shag -tunnit, jotka alkavat aivan perusteista. Collegiate shag on peräisin 1930-luvulta ja kuuluu samaan perheeseen Lindy Hopin, Charlestonin ja Balboan kanssa. Laji tunnetaan energisestä jalkatyöstä ja ”hypähtävästä” perusaskeleesta, sekä iloisesta ja hassuttelevasta meiningistä.

Lindy hop - keskitaso & edistyneet

Lindy hop keski- ja edistyneet tasolle ilmoittautuessasi sinun tulee olla tanssinut lajia vähintään vuoden. Sinulla on hallussa perusaskeleet ja peruskuviot kuten swing out, lindy circle ja side by side charleston. Lisäksi sinulla on käsitys parin kanssa tanssimisen periaatteista ja uskallat hakeutua Lindy Hop tansseihin ja tapahtumiin. Leirin alussa opettajat pitävät tasojaon, jossa taitotason mukaan osallistujat jaetaan keskitason sekä edistyneiden ryhmiin. Leiri pakettiin kuuluu myös Collegiate Shag -tunnit.Collegiate shag on peräisin 1930-luvulta ja kuuluu samaan perheeseen Lindy Hopin, Charlestonin ja Balboan kanssa. Laji tunnetaan energisestä jalkatyöstä ja ”hypähtävästä” perusaskeleesta, sekä iloisesta ja hassuttelevasta meiningistä.

Step & Solo Jazz Track

Steppi- sekä soolo jazz-tunneille voit ilmoittautuessasi sinulla ei tarvitse olla välttämättä kokemusta kummastakaan lajista. Aiemmasta tanssitaustasta on kyllä hyötyä, sillä tunneilla edetään viikonlopun aikana.

Steppi (alkuperäiseltä englanninkieliseltä nimeltään tap dance) on tanssilaji, jossa rytmillä on suuri merkitys. Stepata voi mihin musiikkiin tahansa, mutta perinteisintä steppimusiikkia on jazz. Tanssi kehittyi Yhdysvalloissa 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, ja tuli erityisen suosituksi 1920-luvulla muun muassa elokuvien välityksellä. Steppinumero olikin pitkään erottamaton osa musikaaleja ja usein muitakin elokuvia.

Soolo / Authentic Jazz juontaa juurensa samoista syntyperistä kuin Charleston. Lajia tanssitaan soolona 1930-40-luvun jazz- ja swing-musiikkiin improvisoiden, hyödyntäen ja varioiden klassisia Jazz Roots -liikkeitä, omaa tanssillista luovuutta ja musikaalista tulkintaa. Lindy Hoppia pidetään autenttisen jazzin paritanssimuotona.

ALUSTAVA AIKATAULU

LAUANTAI

Klo 9.00 – 9.30 Ilmoittautuminen

Klo 9.30 – 9.45 Leiri-info

Klo 9.45 – 10.45 Lindy hop -kurssilaisille Collegiate Shag -tunti / Solo Jazz Trackissä Steppi-tunti

Klo 10.45 – 11.15 Tasojako lindy hop keskitaso ja edistyneet ryhmiin.

Klo 11.15 – 12.15 Lindy hop / Solo Jazz Track

Klo 13.15 – 14.15 Lindy hop / Solo Jazz Track

Klo 14.30 – 15.30 Lindy hop

Bileet Ravintola Hilikussa klo 19 ->

SUNNUNTAI

Klo 10.00 – 11.00 Lindy hop -kurssilaisille Collegiate Shag -tunti / Solo Jazz Trackissä Steppi-tunti

Klo 11.15-12.15 Lindy hop / Solo Jazz Track

Klo 13.15 – 14.15 Lindy hop / Solo Jazz Track

Klo 14.30 – 15.30 Lindy hop

Bileet

Leirimaksut sisältävä bileliput kaikkiin viikonlopun tansseihin.

Perjantaina 3.5. klo 19 bileet Ravintola Rauhalassa (Mannenkatu 4), live-musiikista vastaa Harri Sarkkinen Trio. Liput ovelta 10 €.

Lauantaina 4.5. klo 19 bileet Ravintola Hilikussa (Kasarmintie 8 H), live-musiikista vastaa Kenneth Sjöwall´s Dixie Dudes. Liput ovelta 15 €.

BÄNDIT

Harri Sarkkinen Trio

Kenneth Sjöwall´s Dixie Dudes

Harri Sarkkinen trio koostuu oululaisista muusikoista, jotka tunnelmoivat swengaavien jazzsovituksien merkeissä. Ohjelmiston kautta tutuksi tulevat monet jazzstandardit ja eri vuosikymmenien hitit.

Kenneth Sjöwall’s Dixie Dudes esittää perinteistä dixie-musiikkia poikkeuksellisen raikkaalla tavalla. Yhtyeen tulkinnat dixie-helmistä ja omat sovitukset genren ulkopuolisista klassikkokappaleista kumpuavat jäsenten musiikillisista taustoista.

Kun tämä kokoonpano ei ole keikalla, sen jäsenet löytyvät esiintymässä sinfoniakonserteissa, rock- ja jazzklubeilla tai teatterissa.


SwingO ry pidättää oikeudet muutoksiin.