Lichess

Før dere kan logge inn på Lichess og spille, må dere registrere dere med et brukernavn (også kalt spillenavn eller ident). I tillegg må det oppgis et epost-adresse og et nytt passord.

I forbindelse med registrering kan du få opp regler og oppfordringer for spilling på Lichess. Klikk på bryterne forran hvert punkt og så til slutt på Registreringsknappen.

Etter dere er registrert på Lichess kan dere logge inn der for å spille med bruker eller epost og det nye passordet dere laget under registreringen. Det er mulig at datamaskinen eller nettbrettet husker passordet etterhvert og går automatisk inn på spilleområdet.

Her ser dere startsiden for sjakkspill mot folk rundt om i verden. Du kan etterhvert få rating som viser spillestyrke. Rating på Lichess er nok ca. 1-300 poeng høyere enn FIDE-rating og altså ikke helt realistisk.

Etter du har klikket på turnerings-lenken på klubbsidene våre vil du komme inn på denne turnerings-siden på Lichess. Der kan du logge inn via Logg-knappen oppe til høyre med ditt brukernavn og ditt passord. (Dette er bare et bilde der du ikke kan klikke på noen knapp). Hvis du har laget et fancy brukernavn er det fint om du her oppgir fornavnet ditt i et Forum her

Du risikerer også og måtte bevise at du er en "levende" sjakkspiller og altså ikke en sabotør (hacker). Du må da prøve å flytte en brikke for å løse en enkel sjakkoppgave.

Når du har logget inn på denne hjemmesiden for turneringen, kan du melde deg inn i turneringen via den grønne knappen til venstre på siden.

Så vil selve turneringen på tirsdag kl. 19 bli annonsert på klubbsidene våre med en egen lenke du da skal klikke på, og da gjerne en liten halvtime på forhånd slik at Espen får tid å få alle med.