WEDSTRIJDVERSLAGEN 2017 - 2018

EINDRONDE

Heenwedstrijd

Zaterdag 28 april om 18 uur 30

SV HERKOL - HERK FC 0-2

Herkol verliest in de slotfase

Herkol heeft in de heenronde voor plaatsing in de interprovinciale eindronde verloren en staat aanstaande zondag voor een aartsmoeilijke opdracht om zich nog te kunnen plaatsen.

In de eerste periode waren de beste kansen voor de thuisploeg maar Herkol liet de kansen onbenut zodat we gingen rusten met de nul op de bordjes

In de tweede helft herstelde de bezoekers het evenwicht, ondanks de talrijke mogelijkheden langs beiden kansen bleven doelpunten uit. In een prangende slotfase trokken de bezoekers het laken naar zich toe met de twee doelpunten in de laatste 10 minuten, Herkol scoorde nog tegen maar door een omstreden tussenkomst van de grensrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd. Eindstand 0-2.

Zondag 6 mei wordt op het veld van Herk de terugwedstrijd gespeeld, aanvang van de wedstrijd is 14 uur 30.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Bert Craeghs, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Jochen Jansen, Filip Karafiloski (87' Sander Thijs), Ibo Willems, Christof Vanbeuren (72' Sander Plessers), Wietse Baerts.

Doelpunten:

 • 80' 0-1 Nick Maesen
 • 87' 0-2 Mathias Stoffelen

Terugwedstrijd

Zondag 6 mei om 14 uur 30

HERK FC - SV HERKOL 5-1

Herkol uitgeschakeld voor de interprovinciale eindronde

Herk FC (5-1 tegen Herkol) en Park FC (3-5 in Beek) wonnen ook hun terugmatch en stoten door naar de interprovinciale eindronde. Precies de teams die dit het meest wilden.

Herkol wekte nooit de indruk iets aan de 0-2-achterstand van de heenmatch te kunnen doen. Herk FC telde de bezoekers, die Craeghs nog met rood verloren, vóór rust uit: 2-0.

“Zo sterk we in de heenmatch hebben gespeeld, zo plat zijn we vandaag ook gestart”, reageerde coach van Kessel van Herkol. “Na tien minuten zag ik al dat het niks werd. Herk gaat verdiend verder. Maar als je als nieuwkomer derde kan worden, mag je toch niet klagen.”

Bron: Het Belang van Limburg

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Bert Craeghs, Milos Melis, Jasper Daniels, Jochen Jansen, Filip Karafiloski, Ibo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts (77' Sander Plessers).

Doelpunten:

 • 16' 1-0 Kobe Stokmans
 • 40' 2-0 Ian Fory
 • 55' 3-0 Theunissen
 • 60' 3-1 Christof Vanbeuren (strafschop)
 • 82' 4-1 Niels Willems
 • 88' 5-1 Niels Willems

Troosting eindronde

Woensdag 9 mei 2018

SV HERKOL - GS BEEK-BREE 8-2

Troosting eindronde

Na de uitschakeling voor deelname aan de interprovinciale eindronde moest Herkol woensdagavond nog een verplicht nummertje afwerken, tegen GS Beek-Bree behaalde het een ruime overwinning.

Herkol sloot de competitie af op een schitterende derde plaats en een periodetitel, op onderstaande foto zie je ook allemaal lachende gezichten.

Proficiat aan spelers, trainers, verzorger en mensen van de sportieve omkadering.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Martijn Leekens, Joris Bollen, Bert Craeghs, Milos Melis, Jasper Daniels (45' Pieter Pinxten), Jochen Jansen, Filip Karafiloski, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts, Sandeer Thijs (45' Sander Plessers).

Doelpunten:

 • 09' 1-0 Jasper Daniels
 • 18' 2-0 Martijn Leekens
 • 26' 3-0 Christof Vanbeuren
 • 28' 4-0 Christof Vanbeuren
 • 50' 5-0 Sander Plessers
 • 60' 5-1 F Vandenberg
 • 70' 5-2 J Paredis
 • 76' 6-2 Milos Melis
 • 78' 7-2 Wietse Baerts
 • 82' 8-2 Christof Vanbeuren

Competitie 2017 -2018

Zaterdag 2 september om 18:30

SV-HERKOL - FC HELSON HELCHTEREN 1-1

Billijk gelijkspel

Herkol heeft zijn debuut in eerste provinciale zeker niet gemist, tegen titelkandidaat Helson behaalde het een verdienstelijk gelijkspel.

De eerste periode was helemaal voor de thuisploeg, Christof Vanbeuren trof al na 9 minuten de paal.

Herkol bleef de best combineerde ploeg en zorgde voor het meeste doelgevaar maar scoren was er niet bij. Op het halfuur herstelde de bezoekers het evenwicht. Ruststand 0-0.

In de twee speelhelft waren de bezoekers de baas maar veel doelgevaar leverde dat niet op, het was integendeel Christof Vanbeuren die Herkol op voorsprong schoot, toch kwamen de bezoekers In een hectisch slotkwartier alsnog langszij. Eindstand 1-1

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Milos Melis, Martijn Leekens, Bert Craeghs, Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Rachid Chelah (79' Wietse Baerts), Jasper Daniels (72' Pieter Bormans), Kristof Plessers.

Doelpunten:

 • 68' 1-0 Christof Vanbeuren
 • 76' 1-1 Willian Vanvoorden

UITSLAGEN SPEELDAG 1

SV HERKOL - KFC HELSON HELCHTEREN 1-1

DARING HUVO JEUK - HIH HOEPERTINGEN 1-2

VLIJTINGEN VV - ZONHOVEN VV 2-2

PARK HOUTHALEN - E. MECHELEN A/D MAAS 0-3

GS BREE BEEK - RACING PEER 3-0

W. KOERSEL - HERK-DE-STAD F.C. 0-4

ZEPPEREN BRUSTUM - BREGEL SP 0-0

MELO ZONHOVEN - KVK BERINGEN 0-2


Rangschikking

1 - HERK-DE-STAD FC 3

2 - GS BREE BEEK 3

3 - E. MECHELEN A/D MAAS 3

8 - SV HERKOL 1

16 - W. KOERSEL 0

Zaterdag 09 februari 2018 om 19 uur 30

KFC HELSON HELCHTEREN - SV HERKOL 2-1

Onverdiende nederlaag

Herkol beleefde bij de leider een ongelukkige avond en leed zijn vijfde nederlaag van het seizoen.

Op een besneeuwde grasmat nam de thuisploeg in de openingsfase het meeste initiatief maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Herkol loerde op de counter en had voor het halfuur op voorsprong moeten staan maar Ibbo Willems besloot op de paal. De daaropvolgende tegenactie van Helson leverde wel succes op, een afgeweken schot ging via het been van Joris Bollen in doel. Aan het doelpunt hing wel een reukje van voorafgaandelijk buitenspel maar de ref keurde het doelpunt toch goed. Even later moet Bert Chraegs aan de noodrem trekken om een doorgebroken speler van een doelpunt te houden, rood en Herkol moest nog een uur met tien verder. De thuisploeg domineerde en Herkol loerde op de counter en dat leverde in de slotfase van de eerste helft succes op, de doelman van Helson kon in eerste instantie het schot van Ibbo Willlems nog keren maar een goed gevolgde Sander Plessers bracht de bordjes weer in evenwicht. Ruststand 1-1.

Ook in de tweede periode bleef de Herkol defensie overeind als de thuisploeg wanhopig op zoek ging naar de drie punten. Toch scoorde Helson via een meevaller alsnog als de bal tijdens het ontzetten via het been van een Helson aanvaller toch in doel belande. Een moegestreden Herkol kon ondanks een kort slotoffensief de vijfde nederlaag niet meer vermijden. Eindstand 2-1.

Zondag 18 februari speelt Herkol thuis tegen Vlijtingen en gaat het op zoek naar de eerste overwinning in 2018, aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniëls, Mathijs Hendriks, Martijn Leekens (80' Wietse Baerts), Joris Bollen, Bert Craeghs, Jochen Jansen, Sander Plessers, Milos Melis, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 29' 1-0 Joris Bollen (own goal)
 • 42' 1-1 Sander Plessers
 • 75' 0-3 William Vanvoorden

UITSLAGEN SPEELDAG 16

(uitgestelde wedstrijden van 16/12-17/12 2017)

Vrijdag 09-02-2018

20:00 KFC HELSON HELCHTEREN - SV HERKOL 2-1

20:30 KVK BERINGEN - MELO ZONHOVEN (Afgelast)

Zaterdag 10-02-2018

19:30 BREGEL SP. - ZEPPEREN BRUSTEM 0-2

19:30 ZONHOVEN VV - VLIJTINGEN VV 4-2

20:00 RACING PEER - GS BREE-BEEK 0-0

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - PARK HOUTHALEN 1-4

Zondag 11-02-2018

15:00 HIH HOEPERTINGEN - DARING HUVO JEUK 0-1

15:00 HERK-DE-STAD F.C. - W. KOERSEL 2-1

Rangschikking

1 HELSON-48

2 GS BREE-BEEK -42

5 SV HERKOL -32

15 HIH HOEPERTINGEN 17

16 RACING PEER - 16

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -13
 • Wietse Baerts - 8
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zaterdag 9 september om 20 uur

E. MECHELEN A/D MAAS - SV HERKOL 0-1

Voor Herkol was het een eerste kennismaking met kunstgras, na de studiefase kwam de meeste dreiging van de bezoekers. Ibo Willens leverde een paar mooie voorzetten af maar de afwerking ontbrak. Ook Jochen Janssen en Kristof Plessers dreigen op het halfuur met schoten vanop afstand.

De slotfase was voor de thuisploeg maar Roy zorgde ervoor dat we gingen rusten met de o-o op de bordjes.

In de tweede helft lag het initiatief bij Maasmechelen dat Herkol op eigen helft terugdrong. Toch was het Herkol dat op voorsprong kwam, Milos Melis krulde de bal vanaf 30 meter heerlijk in de rechter bovenhoek. Bert Craeghs ontsnapte nog aan rood bij een tackel langs achter op de rand van grote rechthoek.

Het slotoffensief was voor de thuisploeg maar een uitstekende keepende Foy Francken hield de netten schoon. Voor Herkol meteen de eerste driepunter. Eindstand 0-1.

Volgende zondag komt Koersel op bezoek dat vorig seizoen via de eindronde promoveerde naar eerste. Het beloofd alweer een boeiend kijkstuk te worden voor onze supporters die weer talrijk aanwezig waren in Maasmechelen.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, (45' Martijn Leekens), Joris Bollen, Bert Craeghs, Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Rachid Chelah (64' Wietse Baerts), Jasper Daniels, Milos Melis, Kristof Plessers.

Doelpunten:

 • 60' 0-1 Milos Melis

UITSLAGEN SPEELDAG 2

BREGEL SP. - DARING HUVO JEUK 2-2

ZONHOVEN VV - ZEPPEREN -BRUSTUM 0-2

KVK BERINGEN - VLIJTINGEN VV 2-1

E. MECHELEN A/D MAAS - SV HERKOL 0-1

HERK DE STAD FC - RACING PEER 2-1

HIH HOEPERTINGEN - GS BREE-BEEK 2-2

W. KOERSEL -PARK HOUTHALEN 3-1

KFC HELSON HELCHTEREN - MELO ZONHOVEN 1-0

1 - HERK-DE-STAD FC 6

2 - KVK BERINGEN 6

3 - SV HERKOL 4

16 -Park Houthalen 0

Zondag 7 januari 2018

SV HERKOL - E. MECHELEN A/D MAAS 1-1

Billijke puntendeling

Herkol opende het nieuwe jaar met een billijke puntendeling, in de eerste periode namen de bezoekers de beste start. Maasmechelen kreeg een drietal goede kansen om op voorsprong te komen, maar Roy en de doelpaal zorgde ervoor dat bij rust de bordjes op 0-0 stand stonden

Na de koffie kreeg Herkol wat meer grip op de wedstrijd al was de eerste kans voor de bezoekers, opnieuw moest een attent keepende Roy Francken de bal uit doel duwen. Stilaan nam Herkol de boventoon maar ook de Maasmechelse doelman verrichte enkel uitstekende reddingen. In een spannende slotfase kwam Herkol op voorsprong, een vrije trap van Sander Plessers werd door Christophe Vanbeuren in doel getrapt (1-0). Maar het geluk was voor de thuisploeg maar van korte duur, Kenny Mullenmeister trapte een vrije trap via de muur in doel. Eindstand 1-1.

Zondag is Herkol te gast bij W. Koersel, de wedstrijd beging m 14 uur 30.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniels, Martijn Leekens, Joris Bollen, Pieter Bormans, Sander Plessers (79' Philip Karafiloski), Jochen Jansen, Milos Melis, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts, Ibbo Willems.

Doelpunten:

 • 77' 1-0 Christof Vanbeuren
 • 88' 1-1 Kenny Mullenmeister

UITSLAGEN SPEELDAG 17

Zaterdag 06-01-2018

19:30 PARK HOUTHALEN - W. KOERSEL 0-0

20:00 RACING PEER - HERK-DE-STAD F.C. 1-2

Zondag 07-01-2018

14:30 DARING HUVO JEUK - BREGEL SP. 1-0

14:30 GS BREE-BEEK - HIH HOEPERTINGEN 1-0

14:30 VLIJTINGEN VV - KVK BERINGEN 4-2

14:30 SV HERKOL - E. MECHELEN A/D MAAS A 1-1

14:30 MELO ZONHOVEN - KFC HELSON HELCHTEREN 1-2

14:30 ZEPPEREN BRUSTEM - ZONHOVEN VV 2-3

Rangschikking

1 HELSON-35

2 GS BREE-BEEK -31

3 SV HERKOL -30

4 HERK-DE-STAD F.C.- 29

15 PARK HOUTHALEN - 8

16 - HIH HOEPERTINGEN -8

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -13
 • Wietse Baerts - 7
 • Milos Melis -5
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Jochen Jansen - 1

Zondag 17 september om 15 uur

SV HERKOL - W. KOERSEL 2-2

Wedstrijdfoto's.....

Verslag van Football - Weekends over deze wedstrijd

In een matige eerste helft met weinig kansen kwamen de bezoekers na 12 minuten spelen op voorsprong, Roy werkte een hoge bal vanonder de lat tot in de voeten van Murat Eren die met een omhaal Koersel op een 0-1 voorsprong bracht. Verder was er weinig te beleven in de eerste periode waar beiden ploegen elkaar geen strobreed in de weg legden, we gingen rusten met een gevleide 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld, Herkol ging op zoek naar de gelijkmaker en kende al snel succes, Milos Melis trapte een vrije trap om het muurtje in de linkerbenedenhoek. De thuisploeg domineerde en stapelde de kansen op, Ibo Willems mocht alleen op doel af maar zijn schot werd gekeerd door een uitstekende Koerselse doelman, ook aan de overzijde kon Roy Franken een schot nog in extremis keren. Het overwicht van Herkol werd 10 minuten voor tijd beloond als Jasper Daniels Herkol na een fraaie combinatie de thuisploeg op voorsprong trapte. Toch kreeg Herkol in de slotfase alsnog het deksel op de neus, goaltjesdief Nico Claes bracht de bordjes opnieuw in evenwicht. Eindstand 2-2.

Zaterdagavond moet Herkol op verplaatsing naar Park Houthalen, aanvang van de wedstrijd is 20 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Bert Craeghs, Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Rachid Chelah (74' Wietse Baerts), Jasper Daniels, Milos Melis (82' Martijn Leekens), Kristof Plessers.

Doelpunten:

 • 12' 0-1 Murat Eren
 • 57' 1-1 Milos Melis
 • 80' 2-1 Jasper Daniels
 • 87' 2-2 Nico Claes

UITSLAGEN SPEELDAG 3

RACING PEER - HIH HOEPERTINGEN 6-0

PARK HOUTHALEN - HERK-DE-STAD F.C. 0-1

VLIJTINGEN VV - KFC HELSON HELCHTEREN 1-1

GS BREE-BEEK - BREGEL SP. 1-0

DARING HUVO JEUK - ZONHOVEN VV 1-0

MELO ZONHOVEN - E. MECHELEN A/D MAAS A 2-3

ZEPPEREN BRUSTEM - KVK BERINGEN 0-2

SV HERKOL - W. KOERSEL 2-2


1 - HERK-DE-STAD FC - 9

2 - KVK BERINGEN - 9

5 - SV HERKOL - 5

16 -Park Houthalen - 0

Zondag 14 januari 2018

W. KOERSEL - SV HERKOL 3-1

Herkol onderuit in de twee periode.

Herkol leed in Koersel zijn derde nederlaag van het seizoen.

In de eerste helft konden de bezoekers nog gelijke tred houden met de thuisploeg. Op het halfuur kreeg Christof Vanbeuren een uitstekende kans om Herkol op voorsprong te brengen maar hij kopte de voorzet net langs doel. Toch was het maar uitstel van executie, een voorzet werd slecht ontzet door de Koerselse defensie, Milos Melis profiteerde en zette Herkol op 0-1 voorsprong, meteen de ruststand.

Na de koffie kwam Koersel al na tien minuten spelen langszij, Yusuf Eren trapte een vrije trap in doel. De thuisploeg domineerde en tien minuten mocht het thuispubliek opnieuw juichen, Martijn Bellinkx liet met een fraaie lob Roy voor een tweede keer het nakijken. Nico Claes zette de kers op de taart met het derde doelpunt voor Koersel in twintig minuten. Eindstand 3-1.

Zondag is Herkol gastheer voor Park Houthalen, aanvang van de wedstrijd is 14 uur 30.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniels, Martijn Leekens, Bert Craeghs, Joris Bollen, Pieter Bormans, Sander Plessers (70' Philip Karafiloski), Milos Melis, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts, Ibbo Willems.

Doelpunten:

 • 34' 0-1 Milos Melis
 • 55' 1-1 Yusuf Eren
 • 65' 2-1 Martijn Bellinkx
 • 75' 3-1 Nico ClaesUITSLAGEN SPEELDAG 18

Zaterdag 13-01-2018

19:30 ZONHOVEN VV - DARING HUVO JEUK 0-1

19:30 BREGEL SP. - GS BREE-BEEK 1-3

20:00 KVK BERINGEN - ZEPPEREN BRUSTEM 0-0

Zondag 14-01-2018

14:30 W. KOERSEL - SV HERKOL 3-1

14:30 HIH HOEPERTINGEN - RACING PEER 2-1

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - PARK HOUTHALEN 0-4

14:30 KFC HELSON HELCHTEREN - VLIJTINGEN VV 2-0

14:30 E. MECHELEN A/D MAAS A - MELO ZONHOVEN 2-0

Rangschikking

1 HELSON-38

2 GS BREE-BEEK -34

3 SV HERKOL -30

4 HERK-DE-STAD F.C.- 29

15 PARK HOUTHALEN - 11

16 - HIH HOEPERTINGEN -11

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -13
 • Wietse Baerts - 7
 • Milos Melis -6
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Jochen Jansen - 1

Zaterdag 23 september om 20 uur

PARK HOUTHALEN - SV HERKOL 0-1

Herkol pakt zijn tweede zege van het seizoen

Weinig opwinding in de eerste periode, het meeste balbezit was voor de thuisploeg maar veel kansen leverde dat niet op. Herkol beperkte zich tot verdedigen, pas in het slot van de eerste helft kon het via enkele hoekschoppen voor dreiging zorgen. Ruststand 0-0.

In een spectaculaire tweede helft kwamen de bezoekers al na 12 minuten op voorsprong, Christof Vanbeuren scoorde, de assist was van Bert Chraegs. Herkol stapelde de kansen maar scoren lukte niet meer. In de slotfase kwam de thuisploeg bijna langszij maar het doelhout bracht redding voor de bezoekers. Eindstand 0-1.

Een verdiende zege voor Herkol dat met 8 op 12 sterk uit de startblokken is gekomen, Park daarentegen blijft laatste met nul punten.

Zondag speelt Herkol thuis tegen Herk De Stad, aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Bert Craeghs (75'Filip Karafiloski), Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts, Jasper Daniels, Milos Melis (83' Joppe Pellens), Martijn Leekens.

Doelpunten:

 • 57' 0-1 Christof Vanbeuren

UITSLAGEN SPEELDAG 4

Zaterdag 23-09-2017

19:30 ZONHOVEN VV - GS BREE-BEEK 1-1

19:30 BREGEL SP. - RACING PEER 3-1

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - VLIJTINGEN VV 2-1

20:00 KVK BERINGEN - DARING HUVO JEUK 0-3

20:00 PARK HOUTHALEN - SV HERKOL 0-1

Zondag 24-09-2017

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - HIH HOEPERTINGEN 5-0

15:00 W. KOERSEL - MELO ZONHOVEN 2-6

15:00 KFC HELSON HELCHTEREN - ZEPPEREN BRUSTEM 3-0

Rangschikking

1 HERK-DE-STAD F.C. - 12

2 E. MECHELEN A/D MAAS A -9

2 KVK BERINGEN - 9

4 GS BREE-BEEK - 8

4 SV HERKOL - 8

16 PARK HOUTHALEN -0

Zondag 21 januari 2018

SV HERKOL - PARK HOUTHALEN 2-2

Herkol en Park delen de punten.

In een aangename wedstrijd deelden Herkol en Park de punten.

In de eerste periode hadden de bezoekers de overhand, Park kreeg een tweetal goede kansen maar vergat te scoren. Herkol daarentegen kwam niet verder dan enkele afstandsschoten. Tien minuten voor rust scoorde Park dan toch, Jelle Nilis kwam vrij voor doel en met een fraaie stift bracht hij Houthalen op een 0-1 voorsprong, meteen ook de ruststand.

Na de koffie was het Herkol dat de wedstrijd domineerde maar Park bleven met hangen en wurgen overeind, het waren integendeel de bezoekers die op counter verder uitliepen naar 0-2 voorsprong. Herkol reageerde gepast en scoorde binnen vijf minuten de aansluitingstreffer, Joris Bollen profiteerde van skrimitch voor doel. De verdiende gelijkmaker kwam er toch, Ibbo Willems bediende Milos Melis die van buiten de zestien de gelijkmaker tegen de netten trapte. Eindstand 2-2.

Zondag maakt Herkol de verplaatsing naar Herk-de-Stad, de wedstrijd begint om 14 uur 30. De supportersclub legt een bus in, deze vertrekt om 13 uur aan de Herkolkantine.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniels, Martijn Leekens, Bert Craeghs (80' Mathijs Hendriks), Joris Bollen, Pieter Bormans, Sander Plessers, Milos Melis, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts (72' Philip Karafiloski), Ibbo Willems.

Doelpunten:

 • 36' 0-1 Jelle Nilis
 • 65' 0-2 Jan De Man
 • 70' 1-2 Joris Bollen
 • 88' 2-2 Milos Melis

UITSLAGEN SPEELDAG 19

Zaterdag 20-01-2018

19:30 VLIJTINGEN VV - E. MECHELEN A/D MAAS A 0-3

20:00 GS BREE-BEEK - ZONHOVEN VV 3-1

20:00 RACING PEER - BREGEL SP. 0-1

Zondag 21-01-2018

14:30 DARING HUVO JEUK - KVK BERINGEN 1-1

14:30 ZEPPEREN BRUSTEM - KFC HELSON HELCHTEREN 0-4

14:30 SV HERKOL - PARK HOUTHALEN 2-2

14:30 MELO ZONHOVEN - W. KOERSEL 1-0

14:30 HIH HOEPERTINGEN - HERK-DE-STAD F.C. 1-0

Rangschikking

1 HELSON-41

2 GS BREE-BEEK -37

3 SV HERKOL -31

4 HERK-DE-STAD F.C.- 29

14 HIH HOEPERTINGEN 14

15 RACING PEER - 14

16 PARK HOUTHALEN -12

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -13
 • Wietse Baerts - 7
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1

Zondag 1 oktober om 15 uur

SV HERKOL - HERK-DE-STAD FC 3-1

Herkol wint verdient en klimt naar de tweede plaats in de rangschikking

Herkol blijft ook na de vijfde speeldag ongeslagen, de talrijke opgekomen toeschouwers konden genieten van een wervelend spektakelstuk. Al na 4 minuten kopte Christof Vanbeuren op voorzet van Jasper Daniels de 1-0 tegen de netten. De thuisploeg die twee van zijn sterkhouders moest missen “ Kristof Plessers (achillespees afgescheurd) en Bert Craeghs (verrekking) “ liet het balbezit over aan de bezoekers maar een ijzersterke Herkoldefensie liet geen krimp. Op het halfuur konden de supporters opnieuw juichen als Milos Melis vanaf 20 meter de score verdubbelde. Ruststand 2-0.

Ook in de tweede periode bleef de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg, Wietse Baerts miste op voorzet van een ongrijpbare Ibbo Willens een reuzekans. Ook Ibo zelf kreeg nog twee mogelijkheden om de leider definitief KO te slaan maar zijn pogingen gingen over doel.

Toch was het goaltjesdief Christof Vanbeuren die met zijn tweede treffer de thuisploeg op een geruststellende voorsprong trapte. De eerreder in het slot van de wedstrijd was maar een zachte pleister op de wonde van de leider. Eindstand 3-1

Zondag speelt Herkol opnieuw thuis, het ontvangt dan Melo Zonhoven dat na een slechte start de laatste twee wedstrijden wist te winnen. Aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Filip Karafiloski, Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts (78' Joppe Pellens), Jasper Daniels (45' Pieter Bormans), Milos Melis (83' Vince Vanderhoydonks), Martijn Leekens.

Doelpunten:

 • 04' 1-0 Christof Vanbeuren
 • 36' 2-0 Milos Melis
 • 59' 3-0 Christof Vanbeuren
 • 87' 3-1 Vincent Peeters

UITSLAGEN SPEELDAG 5

Zaterdag 30-09-2017

19:30 VLIJTINGEN VV - W. KOERSEL 2-2

19:30 GS BREE-BEEK - KVK BERINGEN 2-2

20:00 RACING PEER - ZONHOVEN VV 1-3

Zondag 01-10-2017

15:00 DARING HUVO JEUK - KFC HELSON HELCHTEREN 0-1

15:00 HIH HOEPERTINGEN - BREGEL SP. 1-0

15:00 SV HERKOL - HERK-DE-STAD F.C. 3-1

15:00 MELO ZONHOVEN - PARK HOUTHALEN 2-1

15:00 ZEPPEREN BRUSTEM - E. MECHELEN A/D MAAS A 2-2

Rangschikking

1 HERK-DE-STAD F.C. - 12

2 FC HELSON - 11

2 SV HERKOL - 11

16 PARK HOUTHALEN -0

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -4
 • Milos Melis -3
 • Jasper Daniels - 1

Zondag 28-01-2018

HERK-DE-STAD - SV HERKOL 2-2

Gevleid gelijkspel.

Herkol zonder Jochen (werk) en Bert (rust) beleefde een moeilijke namiddag in Herk, de talrijk opgekomen Herkol supporters die de verplaatsing maakte met de bus zagen het eerste kwartier een sterke thuisploeg maar dankzij enkele goede reddingen van Roy en de paal stonden de bordjes nog gelijk, Joris Bollen moest na een kwartier spelen het veld verlaten met een verrekking waardoor de verdediging opnieuw moest wordt herschikt. Herkol kon het evenwicht enigszins herstellen met een lob van Christof Vanbeuren en gaande weg kwamen we beter in het spel met als resultaat een mooi opgezette aanval afgerond door Sander Plessers (0-1). Vlak voor de rust glipte de ingevallen Wietse door de buitenspel en ronde mooi af. Ruststand 0-2.

Direct na de koffie ontsnapte Herkol aan een strafschop na een late tackel van Mathijs Hendriks, Herk domineerde nu de wedstrijd en de aansluitingstreffer kwam er dan ook een kwartier voor affluiten. De thuisploeg bleef maar aanvallen, Herkol loerde op de counter. De verdiende gelijkmaker voor Herk kwam er vijf minuten voor affluiten, het laatste wapenfeit was nog voor Herkol maar scoren lukte voor beiden ploegen niet meer. Eindstand 2-2.

Aanstaande zondag is Herkol te gast bij Melo Zonhoven, opgelet de wedstrijd begint om 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Jasper Daniels, Martijn Leekens, Joris Bollen ( 18' Wietse Baerts), Pieter Bormans, Sander Plessers, Milos Melis, Philip Karafiloski (78' Vince Vanderhoydonks), Christof Vanbeuren, Ibbo Willems.

Doelpunten:

 • 38' 0-1 Sander Plessers
 • 44' 0-2 Wietse Baerts
 • 75' 1-2 Niels Willems
 • 85' 2-2 Lennert Liefsoens

UITSLAGEN SPEELDAG 20

Zaterdag 27-01-2018

20:00 ZONHOVEN VV - RACING PEER 4-1

20:00 KVK BERINGEN - GS BREE-BEEK 1-2

Zondag 28-01-2018

14:30 E. MECHELEN A/D MAAS A - ZEPPEREN BRUSTEM 1-4

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - SV HERKOL 2-2

14:30 PARK HOUTHALEN - MELO ZONHOVEN 3-0

14:30 W. KOERSEL - VLIJTINGEN VV 2-1

14:30 BREGEL SP. - HIH HOEPERTINGEN 1-3

14:30 KFC HELSON HELCHTEREN - DARING HUVO JEUK 1-0

Rangschikking

1 HELSON-44

2 GS BREE-BEEK -40

3 SV HERKOL -32

4 HERK-DE-STAD F.C.- 30

14 HIH HOEPERTINGEN 17

15 PARK HOUTHALEN -15

16 RACING PEER - 14

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -13
 • Wietse Baerts - 8
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Sander Plessers - 1

Zondag 8 oktober om 15 uur

SV HERKOL - MELO ZONHOVEN 2-1

Herkol aan de leiding na gevleide zege.

Herkol heeft zijn derde wedstrijd op rij gewonnen en voert na een gevleide zege tegen Melo Zonhoven samen met Helson de rangschikking in Eerste Provinciale aan.

De bezoekers die sterk aan de wedstrijd begonnen zette de Herkoldefensie stevig onder druk. Veel echte doelkansen leverde dat niet op mede dankzij een attent keepende Roy Franken. Op het halfuur stak de thuisploeg toch eens de neus aan het venster maar Ibbo Willems kon de 100% doelkans niet verzilveren. Voor de rest was het bibberen en beven voor Herkol maar Melo kon het overwicht niet omzetten in doelpunten. Ruststand 0-0

In de tweede helft kwam de thuisploeg tegen de spelverhouding op voorsprong, Milos Melis slingerde de bal voor doel en Christof Vanbeuren knikte zijn vijfde tegen de netten. Wat volgde was een ware belegering op het Herkol doel, mede dankzij het nodige geluk en sterk defensief Herkol blok bleef de thuisploeg overeind. Toch kwamen de bezoekers twintig minuten voor tijd langszij als Joris Bollen een vrije trap van Melo ongelukkig in eigen doel kopte. Toen de Melo storm effen luwde kwam de thuisploeg met het nodige geluk opnieuw op voorsprong, Ibbo Willens trapte een voorzet-schot tegen de hand van een onfortuinlijke Luca Foncello die bal in eigen doel zag verdwijnen.

In de slotfase waren de beste kansen nog voor een counterde thuisploeg maar geen van beiden ploegen wist nog te scoren. Eindstand 2-1

Zaterdag mag Herkol als lijstaanvoerder op bezoek bij Vlijtingen VV, aanvang van de wedstrijd is 19:30.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Filip Karafiloski, Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts (82' Joppe Pellens), Jasper Daniels, Milos Melis, Martijn Leekens.

Doelpunten:

 • 46' 1-0 Christof Vanbeuren
 • 68' 1-1 e.g Joris Bollen
 • 80' 2-1 e.g Luca Foncello

UITSLAGEN SPEELDAG 6

Zaterdag 07-10-2017

19:30 PARK HOUTHALEN - VLIJTINGEN VV 0-1

20:00 ZONHOVEN VV - HIH HOEPERTINGEN 1-0

20:00 KVK BERINGEN - RACING PEER 1-0

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - DARING HUVO JEUK 0-1

Zondag 08-10-2017

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - BREGEL SP. 2-3

15:00 KFC HELSON HELCHTEREN - GS BREE-BEEK 2-0

15:00 W. KOERSEL - ZEPPEREN BRUSTEM 1-2

15:00 SV HERKOL - MELO ZONHOVEN 2-1

Rangschikking

1 SV Herkol - 14

1 FC HELSON - 14

3- KVK BERINGEN - 13

16 PARK HOUTHALEN -0

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -5
 • Milos Melis -3
 • Jasper Daniels - 1

Zondag 4 februari 2018

MELO ZONHOVEN - SV HERKOL 2-1

Herkol verliest voor de vierde keer dit seizoen.

Melo kwam met een gelukje op voorsprong als de bal via het been van Cammalleri in doel dwarrelde. Maar vijf minuten later stonden bordjes weer in evenwicht als Philip Karafiloski met een verassende schot de Melo doelman het nakijken liet. Maar lang kon Herkol niet genieten van de gelijkmaker, D'Ignazio ronde een fraaie aanval van Melo knap af. Ruststand 2-1.

Na de koffie wisten beiden ploegen niet meer te scoren, bij Herkol viel Christof Vanbeuren nog uit met een rugblessure.

Vrijdagavond speelt Herkol de inhaalwedstrijd tegen de leider in eerste provinciale Helson, aanvang van de wedstrijd is 20 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Vince Vanderhoydonks, Jasper Daniels, Martijn Leekens, Jochen Jansen, Sander Plessers, Milos Melis, Philip Karafiloski, Christof Vanbeuren (57' Wietze Baerts), Ibbo Willems.

Doelpunten:

09' 1-0 Fabrizio Cammalleri

16' 1-1 Philip Karafiloski

21' 2-1 Marco D' Ignazio

UITSLAGEN SPEELDAG 21

Zaterdag 03-02-2018

19:30 VLIJTINGEN VV - PARK HOUTHALEN 0-1

19:30 BREGEL SP. - HERK-DE-STAD F.C. 0-1

19:30 GS BREE-BEEK - KFC HELSON HELCHTEREN 2-2

20:00 RACING PEER - KVK BERINGEN 2-2

Zondag 04-02-2018

15:00 ZEPPEREN BRUSTEM - W. KOERSEL 1-0

15:00 HIH HOEPERTINGEN - ZONHOVEN VV 0-2

15:00 DARING HUVO JEUK - E. MECHELEN A/D MAAS A 0-0

15:00 MELO ZONHOVEN - SV HERKOL 2-1

Rangschikking

1 HELSON-45

2 GS BREE-BEEK -41

3 HERK-DE-STAD F.C.- 33

4 SV HERKOL -32

14 PARK HOUTHALEN -18

15 HIH HOEPERTINGEN 17

16 RACING PEER - 15

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -13
 • Wietse Baerts - 8
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Sander Plessers - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zaterdag 14 oktober om 19:30

VLIJTINGEN VV - SV HERKOL 2-2

Herkol pakt punt in de slotfase.

Op het kunstgrasveld van Vlijtingen was Herkol al 2 minuten op achtervolgen aangewezen na de snelle openingstreffer van Mikail Kocaslan.

De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg maar opnieuw bleef de defensie van Herkol overeind, aanvallend was het echter onmachtig. Toch kwamen de bezoekers in de slotfase van de eerste periode gelukkig langszij, Philip Karafiloski bediende de vrijstaande Wiezte Baerts, zijn strakke voorzet werd door een verdediger van Vlijtingen ongelukkig in eigen doel verwerkt. Herkol mocht gaan rusten met een gevleide 1-1 stand.

Ook na de pauze was de thuisploeg te sterk voor een tot dan ondermaats spelend Herkol. Vlijtingen kwam halfweg de tweede periode dan ook verdiend op voorsprong als Luca Morganti met een mooie krul Roy het nakijken liet.

Na het doelpunt van de thuisploeg ging Herkol driftig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg via Christof Vanbeuren en Milos Melis de gelegenheid daartoe maar de gelijkmaker bleef uit.

Toch pakte de bezoekers op de valreep nog een punt mee naar Neerpelt, Mathijs Hendriks bediende Wietse Baerts die met een formidabele knal de Vlijtingse doelman het nakijken liet.

Herkol blijft na 7 speeldagen nog steeds ongeslagen, aanstaande zondag ontvangt het thuis Zepperen Brustum, aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Filip Karafiloski (80' Rachid Chelah), Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts, Jasper Daniels, Milos Melis, Martijn Leekens.

Doelpunten:

 • 2' 1-0 Mikail Kocaslan
 • 44' 1-1 e.g Maarten Boelen
 • 69' 2-1 Luca Morganti
 • 90' 2-2 Wietze Baerts

UITSLAGEN SPEELDAG 7

Zaterdag 14-10-2017

19:30 VLIJTINGEN VV - SV HERKOL 2-2

19:30 GS BREE-BEEK - E. MECHELEN A/D MAAS A 7-0

19:30 BREGEL SP. - ZONHOVEN VV 1-3

20:00 DARING HUVO JEUK - W. KOERSEL 3-3

20:00 RACING PEER - KFC HELSON HELCHTEREN 2-2

Zondag 15-10-2017

15:00 ZEPPEREN BRUSTEM - PARK HOUTHALEN 5-1

15:00 HIH HOEPERTINGEN - KVK BERINGEN 1-2

15:00 MELO ZONHOVEN - HERK-DE-STAD F.C. 0-0

Rangschikking

1 KVK Beringen - 16

2 SV Herkol - 15

2 FC HELSON - 15

16 PARK HOUTHALEN - 0

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -5
 • Milos Melis -3
 • Jasper Daniels - 1
 • Wietse Baerts - 1

Zondag 18 februari 2018

SV HERKOL - VLIJTINGEN VV 2-4

Derde nederlaag op rij.

In de eerste helft kon Herkol nog gelijke tred houden met Vlijtingen. Via Vanbeuren en Willems klom SV zelfs twee keer op voorsprong maar L’Ortye en Nijs deden dat teniet. Na rust deed Duijsens met twee treffers de boeken dicht voor Herkol.

Bron: Het Belang van Limburg

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniëls, Mathijs Hendriks, Martijn Leekens, Joris Bollen, Bert Craeghs, Jochen Jansen, Sander Plessers (75' Filip Karafiloski), Milos Melis (19' Wietse Baerts), Ibbo Willems, Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 04' 1-0 Christof Vanbeuren
 • 16' 1-1 Ben L'Ortye
 • 32' 2-1 Ibbo Willems
 • 42' 2-2 Martijn Nijs
 • 50' 2-3 Dirk Duijsens
 • 70' 2-4 Dirk Duijsens

UITSLAGEN SPEELDAG 22

Zaterdag 17-02-2018

19:30 PARK HOUTHALEN - ZEPPEREN BRUSTEM 0-0

19:30 ZONHOVEN VV - BREGEL SP. 0-0

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - GS BREE-BEEK 2-3

Zondag 18-02-2018

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - MELO ZONHOVEN 2-0

15:00 W. KOERSEL - DARING HUVO JEUK 1-0

15:00 SV HERKOL - VLIJTINGEN VV 2-4

15:00 KFC HELSON HELCHTEREN - RACING PEER 4-0

15:00 KVK BERINGEN - HIH HOEPERTINGEN 2-2


Rangschikking

1 HELSON-51

2 GS BREE-BEEK -45

5 SV HERKOL -32

15 HIH HOEPERTINGEN 18

16 RACING PEER - 16

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -14
 • Wietse Baerts - 8
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 4
 • Jasper Daniels - 2
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zondag 22 oktober om 15 uur

SV HERKOL - ZEPPEREN BRUSTEM 0-1

Eerste nederlaag van het seizoen

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van club-icoon Jaak Vanderfeesten die afgelopen zaterdag overleed, Jaak was vanaf het eerste uur betrokken bij onze club, eerst als speler van het eerste elftal, later als bestuurslid en trouwe supporter van SV Herkol.

In een matige eerste helft waren de kansen schaars, slordig voetbal van beiden ploegen overheerste de eerste periode met een logische 0-0 stand tot gevolg bij rust.

Wie gedacht had dat we na de koffie een betere wedstrijd zouden zien kwam bedrogen uit. Toch was de eerste kans voor Herkol, Ibbo Willems mocht alleen op doel af maar hij verzuimde het om de bal op doel te trappen, zijn voorzet belande in niemandsland. Erger nog, in de daaropvolgende fase kwamen de bezoekers via Dieter Christiaens op voorsprong. Herkol probeerde de bakens nog te verzetten maar het had een complete offday. De beste kans was nog voor Zepperen maar een attent keepend Roy tikte de vrijschop nog uit de kruising. Eindstand 0-1.

Door deze nederlaag zakt Herkol naar de vierde plaats in de rangschikking.

Zondag moet Herkol op bezoek bij Jeuk, de supportersclub legt voor deze verre verplaatsing een bus in, vertrek om 13 uu 30 aan de kantine.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Filip Karafiloski, Ibbo Willems, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts, Jasper Daniels, Milos Melis (76' Rachid Chelah), Martijn Leekens.

Doelpunten:

 • 57' 0-1 Dieter Christiaens

UITSLAGEN SPEELDAG 8

Zaterdag 21-10-2017

19:30 PARK HOUTHALEN - DARING HUVO JEUK 2-2

20:00 KVK BERINGEN - BREGEL SP. 0-0

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - RACING PEER 2-2

Zondag 22-10-2017

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - ZONHOVEN VV 3-0

15:00 KFC HELSON HELCHTEREN - HIH HOEPERTINGEN 4-1

15:00 W. KOERSEL - GS BREE-BEEK 1-4

15:00 MELO ZONHOVEN - VLIJTINGEN VV 2-3

15:00 SV HERKOL - ZEPPEREN BRUSTEM 0-1

Rangschikking

1 FC HELSON - 18

2 KVK BERINGEN- 17

3 HERK-DE-STAD F.C - 16

4 SV HERKOL -15

16 PARK HOUTHALEN - 1


Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -5
 • Milos Melis -3
 • Jasper Daniels - 1
 • Wietse Baerts - 1

Zondag 25 februari 2018 om 15 uur

ZEPPEREN BRUSTEM - SV HERKOL 1-3

Deugddoende overwinning.

Herkol pakte Zepperen-Brustem noch eens de volle buit en dit zonder Jochen Janssen (ziek) en Milos Melis (gekwetst).

Op een goed bespeelbare grasmat veld profiteerde Ibbo Willems van een slechte terugspeelbal van thuisploeg op om Herkol op voorsprong te brengen. Even later versierde Zepperen-Brustem een lichte penalty maar net opnieuw als vorige week ranselde Roy de bal uit doel, in de daaropvolgende fraai uitgevoerde counter verdubbelde Herkol via Jasper Daniëls de voorsprong. Toch scoorde Zepperen vijf minuten voor de rust alsnog de aansluitingstreffer. Ruststand 1-2

Na de koffie kwam Herkol al snel op een geruststellende 1-3 voorsprong, Ibbo bracht de bal vanaf rechts voor doel waarop Christophe de bal maar moest binnenlopen. De thuisploeg hield bij lange ballen voor doel maar veel gevaar leverde dat niet op. Een vierde treffer van Herkol in de slotfase werd wegens buitenspel nog afgekeurd. Eindstand 1-3.

Na een lange reeks zonder winst pakte Herkol nog eens deugddoende overwinning.

Zondag ontvangt het thuis Daring Huvo Jeuk, aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniëls, Mathijs Hendriks, Martijn Leekens, Joris Bollen, Bert Craeghs, Sander Plessers (84' Joppe Pellens), Filip Karafiloski, Wietse Baerts (89' Sander Thijs), Ibbo Willems (88' Pieter Pinxten), Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 33' 0-1 Ibbo Willems
 • 36' 1-1 Jasper Daniëls
 • 39' 1-2 Nijaz Ibricic
 • 49' 1-3 Christof Vanbeuren

UITSLAGEN SPEELDAG 23

Zaterdag 24-02-2018

19:30 BREGEL SP. - KVK BERINGEN 0-4

19:30 ZONHOVEN VV - HERK-DE-STAD F.C. 0-1

20:00 RACING PEER - E. MECHELEN A/D MAAS A 2-2

Zondag, 25-02-2018

15:00 VLIJTINGEN VV - MELO ZONHOVEN 1-5

15:00 ZEPPEREN BRUSTEM - SV HERKOL 1-3

15:00 DARING HUVO JEUK - PARK HOUTHALEN 0-2

15:00 HIH HOEPERTINGEN - KFC HELSON HELCHTEREN 0-2

15:00 GS BREE-BEEK - W. KOERSEL 1-0

Rangschikking

1 HELSON-54

2 GS BREE-BEEK -48

4 SV HERKOL -35

15 HIH HOEPERTINGEN 18

16 RACING PEER - 17

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -15
 • Wietse Baerts - 8
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 5
 • Jasper Daniels - 3
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zondag 29 oktober om 15 uur

DARING HUVO JEUK - SV HERKOL 1-3

Vijfde zege van het seizoen.

Herkol reisde vandaag naar Jeuk, de talrijk opgekomen supporters "een 50 tal" deden de verplaatsing met de bus en zagen de eerste helft twee afwachtende ploegen met matig voetbal, Herkol had nagenoeg geen enkele kans, Jeuk daarentegen knutselde wel enkele kansen bij elkaar maar Roy was telkens attent, net voor de koffie werd een lichte strafschop toegekend na een fout van Pieter maar deze wist Roy ook uit zijn doel te ranselen. Ruststand 0-0.

De tweede helft was voor Herkol van betere kwaliteit, Wietse bracht de bezoekers in de 53’ minuut op voorsprong, hij krulde de bal mooi voorbij de Jeukse doelman (0-1), de thuisploeg prikte tegen en wist na een rommelige fase de bordjes toch weer in evenwicht te brengen (1-1). Met een ultieme reflex wist onze keeper even later de voorsprong voor Jeuk te voorkomen. In de 58’ bracht Milos Herkol na een inworp opnieuw op voorsprong met een gelijkaardig doelpunt als Wietse (1-2). Na lang blessureleed mocht Sander in de 77' zijn opwachting maken, Herkol had intussen de wedstrijd in handen en dit werd bekroond met een mooie aanval afgerond door Ibbo (1-3). Een verdiende overwinning van de bezoekers op basis van een betere tweede helft.

Herkol speelt zondag om 14.30 u. thuis tegen Bree-Beek, beiden ploegen hebben nog kans om de eerste periodetitel binnen te halen maar ook Helson, Herk en Beringen komen in aanmerking.

Woensdag is er om 18.45 u. nog de finale van de multi-wear cup in Beek tegen Hamont 99 met als inzet deelname aan beker van België in 2018.

J.P

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Pieter Bormans, Filip Karafiloski, Milos Melis, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts (77' Sander Plesssers), Ibbo Willems.

Doelpunten:

 • 53' 0-1 Wietse Baerts
 • 58' 1-1 Pieter Vos
 • 75' 1-2 Milos Melis
 • 86' 1-3 Ibbo Willens

UITSLAGEN SPEELDAG 9

Zaterdag 28-10-2017

19:30 VLIJTINGEN VV - HERK-DE-STAD F.C. 1-2

19:30 BREGEL SP. - KFC HELSON HELCHTEREN 1-1

19:30 ZONHOVEN VV - KVK BERINGEN 0-0

Zondag 29-10-2017

14:30 GS BREE-BEEK - PARK HOUTHALEN 1-0

15:00 ZEPPEREN BRUSTEM - MELO ZONHOVEN 1-5

15:00 DARING HUVO JEUK - SV HERKOL 1-3

15:00 HIH HOEPERTINGEN - E. MECHELEN A/D MAAS A 1-1

15:00 RACING PEER - W. KOERSEL 3-1

Rangschikking

1 HERK-DE-STAD F.C -19

1 FC HELSON - 19

3 SV HERKOL -18

3 KVK BERINGEN- 18

3 GS BREE - BEEK -18

16 PARK HOUTHALEN - 1

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -5
 • Milos Melis -4
 • Wietse Baerts - 2
 • Jasper Daniels - 1
 • Ibbo Willens - 1

Zondag 4 maart 2018 om 15 uur

SV HERKOL - DARING HUVO JEUK 3-2

Spektakel na rust.

Herkol ontving vandaag Daring Jeuk, het was een open wedstrijd van beide ploegen op een goed bespeelbaar veld met fris voetbal en doelpogingen aan beide kanten met licht veld overwicht van de bezoekers, toch stonden de bordjes bij de rust nog altijd op 0-0.

Na de koffie was het Herkol dat de score wist te open na een mooi opgezette aanval met een kopbal van Christof Vanbeuren op het randje buitenspel maar de linesman hield de vlag naar beneden. Na een goed uur spelen claimde Jeuk een strafschop na een fout van Martijn in de grote rechthoek, bij de daarop volgende aanval rolde Christof Vanbeuren in zijn eentje de ganse Jeuk defensie op een besloot mooi in de rechter benedenhoek. Lang konden we niet genieten van de dubbele voorsprong want een onoplettendheid in onze verdediging werd meteen door Jeuk afstraft.

Na een domme reactie van de Jeuk keeper “deze tikte licht na op Jochen die hem even belette vlug uit te trappen” de scheidsechter Gerd Bylois een ex eerste nationaler trok direct de rode kaart.

De eerste trap tussen de palen na de keeperswissel was meteen raak Wietse zag zijn schot mooi in doel verdwijnen, lang konden we niet genieten van de dubbel voorsprong want Jeuk knalde de aansluiting treffer meteen tegen de netten. Herkol had nog enkele mogelijkheden om de score te verhogen maar kon de kansen niet benutten en zo bleef de eindstand 3-2, een verdiende overwinning voor Herkol;

Zaterdag speelt Herkol zijn volgend wedstrijd al om 18 uur op het terrein van Beek- Bree en dit omwille van de lichtstoet in Bree.

Aanstaande zondag organiseert Herkol zijn jaarlijks eetfestijn in de Vranken, iedereen is van harte welkom!

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniëls, Mathijs Hendriks, Martijn Leekens, Joris Bollen, Bert Craeghs, Jochen Jansen, Sander Plessers (88' Joppe Pellens), Wietse Baerts (89' Filip Karafiloski), Ibbo Willems, Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 55' 1-0 Christof Vanbeuren
 • 70' 2-0 Christof Vanbeuren
 • 75' 2-1 Kristof Goessens
 • 82' 3-1 Wietse Baerts
 • 88' 3-2 Arnaud Demarteu

Verslag: J.P.

UITSLAGEN SPEELDAG 24

Zaterdag 3-03-2018

19:30 PARK HOUTHALEN - GS BREE-BEEK 2-1

20:00 KVK BERINGEN - ZONHOVEN VV 1-0

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - HIH HOEPERTINGEN 2-4

Zondag 04-03-2018

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - VLIJTINGEN VV 4-0

15:00 KFC HELSON HELCHTEREN - BREGEL SP. 1-0

15:00 SV HERKOL - DARING HUVO JEUK 3-2

15:00 W. KOERSEL - RACING PEER 0-3

15:00 MELO ZONHOVEN - ZEPPEREN BRUSTEM 2-3

Rangschikking

1 HELSON-57

2 GS BREE-BEEK -48

4 SV HERKOL -38

14 HIH HOEPERTINGEN 21

15 BREGEL SPORT 20

16 RACING PEER - 20

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -17
 • Wietse Baerts - 9
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 5
 • Jasper Daniels - 3
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zondag 5 november om 15 uur

SV HERKOL - GS BREE BEEK 3-2

Herkol periodekampioen

Tegen alle verwachtingen in pakte Herkol de eerste periodetitel in eerste provinciale, tegen Bree Beek haalde het zijn zesde zege van het prille seizoen en verzekerde zich voor een plaats in de eindronde.

In een evenwichtige eerste periode waren de kansen schaars, pas in het slotkwartier brak de wedstrijd open. De eerste grote kans was voor de bezoekers uit Bree maar Roy wist de harde knal nog in hoekschop te verwerken. Herkol reageerde maar Wietze Baerts verzuimde het om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Toch kwamen de bezoekers nog voor de rust op voorsprong, Ruben Berben profiteerde van een onoplettendheid in de Herkoldefensie en liet Roy met een schuiver in de beneden hoek kansloos. Ruststand 0-1.

De tweede helft was een waar spektakelstuk, de thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam op het kwartier langszij, een ongrijpbare Ibbo Willems zette de bal voor doel en Christophe Vanbeuren devieerde de bal in doel. In een adembenemend slotkwartier kwam Herkol verdiend op voorsprong als Jasper Daniels een schitterende actie over links met een vlijmscherp schot de Breese doelman het nakijken liet. Lang kon de thuisploeg niet profiteren van de voorsprong, de bezoekers kregen een betwistbare vrijschop, Lachen Aabou bracht via de onderkant van de lat de bordjes weer in evenwicht. Wie dacht dat Herkol van slag was kwam bedrogen uit, Sander Plessers trapte een hoekschop scherp voor doel, Christophe Vanbeuren kopte zijn zevende van het seizoen bij de eerste paal in doel. Eindstand 3-2.

Door deze overwinning pakt Herkol de eerste periodetitel in eerste provinciale, opnieuw een hoogtepunt voor het erg bescheiden Herkol.

Herkol maakt zaterdag de verplaatsing naar Racing Peer, de wedstrijd begint om 20 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Pieter Bormans, Filip Karafiloski (55' Sander Plesssers), Milos Melis, Jochen Jansen, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts (89' Duncan Hendrickx), Ibbo Willems.

Doelpunten:

 • 41' 0-1 Ruben Berben
 • 62' 1-1 Christof Vanbeuren
 • 80' 2-1 Jasper Daniels
 • 85' 2-2 Lachen Aabou
 • 87' 3-2 Christof Vanbeuren

Foto: Het Belang van Limburg

UITSLAGEN SPEELDAG 10

Zaterdag 4-11-2017

20:00 PARK HOUTHALEN - RACING PEER 0-2

Zondag 5-11-2017

14:30 VLIJTINGEN VV - ZEPPEREN BRUSTEM 1-3

14:30 MELO ZONHOVEN - DARING HUVO JEUK 1-2

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - KVK BERINGEN 1-3

14:30 SV HERKOL - GS BREE BEEK 3-2

14:30 E. MECHELEN A/D MAAS - BREGEL SP. 3-2

14:30 W KOERSEL - HIH HOEPERTINGEN 5-1

14:30 KFC HELSON HELCHTEREN - ZONHOVEN VV 1-1

Rangschikking

1 SV HERKOL -21

2 KVK BERINGEN- 21

3 HELSON-20

4 HERK-DE-STAD F.C - 19

16 PARK HOUTHALEN - 1

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -7
 • Milos Melis -4
 • Wietse Baerts - 2
 • Jasper Daniels - 2
 • Ibbo Willens - 1

Zaterdag 10 maart om 18 uur

KGS BREE-BEEK - SV HERKOL 0-4

Sterk Herkol boekt zijn derde zege op rij.

Voor de wedstrijd tegen Beek “de tweede in de stand” was het puzzelen voor de trainer. Er waren drie verdedigers niet beschikbaar en zo mocht Sander Thijs zijn opwachting nog eens maken op de rechtsachter plaats, Wietze Baers debuteerde als linksachter.

In een goed op en neergaande wedstijd zette Herkol een goed blok en nam geleidelijk de wedstijd in handen en dit resulteerde in enkele fraaie doelkansen, de mooiste was voor Ibo Willems, hij trof de binnenkant van beiden doelpalen maar de bal wou er niet in. Beek probeerde wat tegen te prikken maar onze verdedigers kwamen geen enkel moment in de problemen. Toch kwam Herkol nog voor rust op voorsprong, een hoekschop werd door de Beekse doelman slecht ontzet tot in de voeten van Wietze en deze liet de kans niet liggen. Ruststand 0-1.

Na de rust stond er geen maat meer op Herkol met Ibo in de hoofdrol, eerst scoorde hij zelf de 0-2 met een heerlijke knal en liet hij op het uur Christof Vanbeuren de 0-3 scoren, tussen alle aanvalsgolven moest Roy zijn keeperskwaliteit nog eens tonen op een tegenaanval van Beek. Christof maakte even later zijn tweede van de avond en legde zo de 0-4 eindstand vast hierdoor komt hij mede aan de leiding in de topschutterstand in eerste provinciale .

Na het laatste fluitsignaal bouwde de herkolspelers nog een feestje rond de middencirkel en dit werd gesmaakt door de talrijk opgekomen supporters.

Zondag ontvangt Herkol rode lantaarn Racing Peer, aftrap van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Sander Thijs, Joris Bollen, Bert Craeghs, Jochen Jansen, Sander Plessers (73' Joppe Pellens), Milos Melis (69' Mitch Vanderhoydonks), Wietse Baerts, Filip Karafiloski (86' Vince Vanderhoydonks), Ibbo Willems, Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 35' 0-1 Wietse Baerts
 • 49' 0-2 Ibbo Willems
 • 61' 0-3 Christof Vanbeuren
 • 71' 0-4 Christof Vanbeuren

UITSLAGEN SPEELDAG 25

Zaterdag 10-03-2018

18:00 BREE-BEEK - SV HERKOL 0-4

19:30 ZEPPEREN BRUSTEM - VLIJTINGEN VV 2-1

19:30 BREGEL SP. - E. MECHELEN A/D MAAS A 4-2

20:00 ZONHOVEN VV - KFC HELSON HELCHTEREN 0-3

20:00 KVK BERINGEN - HERK-DE-STAD F.C. 2-1

20:00 RACING PEER - PARK HOUTHALEN 0-1

20:15 DARING HUVO JEUK - MELO ZONHOVEN 0-1

Zondag 11-03-2018

15:00 HIH HOEPERTINGEN - W. KOERSEL 0-4

Rangschikking

1 HELSON-60

2 GS BREE-BEEK -48

4 SV HERKOL -41

15 HIH HOEPERTINGEN 21

16 RACING PEER - 20

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -19
 • Wietse Baerts - 10
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 6
 • Jasper Daniels - 3
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zaterdag 11 november om 20 uur

RACING PEER - SV HERKOL 0-0

Herkol behaalt gevleid gelijkspel bij Racing Peer

Herkol pakte op veld van Racing Peer een gevleid gelijkspel en is op verplaatsing nog steeds ongeslagen.

In de eerste helft kwam de leider er helemaal niet aan te pas, Herkol dat zijn sterkhouder “de met geel geschorste Jochen Jansen” moest missen moest toe zien dat de thuisploeg de bezoekers compleet van de mat speelde. Dat de stand bij de rust o-o was had enkel te maken met falen van Racing in de zestien.

Ook in de tweede helft zorgde de thuisploeg voor het meeste doelgevaar, Peer bleef de doelkansen bij elkaar voetballen maar gelukkig voor de bezoekers kenden de aanvallers van een Racing een complete offday. Midden de tweede periode kreeg een counterde Herkol met Ibbo Willems in de hoofdrol een beetje voet aan de grond maar ook hier bleef het doelpunt uit. In een erg spannende slotfase hield Herkol stand en pakte op een diefje een punt mee naar huis. Eindstand 0-0

Zondag speelt Herkol thuis tegen HIH Hoepertingen, aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Duncan Hendrickx, Sander Plessers (76'Filip Karafiloski), Milos Melis, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren ('86 Vince Vanderhoydonks), Wietse Baerts.

UITSLAGEN SPEELDAG 11

Zaterdag 11-11-2017

19:30 ZONHOVEN VV - E. MECHELEN A/D MAAS A 3-0

20:00 KVK BERINGEN - KFC HELSON HELCHTEREN 0-1

20:00 RACING PEER - SV HERKOL 0-0

Zondag 12-11-2017

14:30 ZEPPEREN BRUSTEM - HERK-DE-STAD F.C. 0-0

14:30 DARING HUVO JEUK - VLIJTINGEN VV 1-3

14:30 HIH HOEPERTINGEN - PARK HOUTHALEN 1-2

14:30 BREGEL SP. - W. KOERSEL 3-2

14:30 GS BREE-BEEK - MELO ZONHOVEN 2-1


Rangschikking

1 HELSON-23

2 SV HERKOL -22

3 GS BREE-BEEK -21

4 KVK BERINGEN- 21

16 PARK HOUTHALEN - 4


Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -7
 • Milos Melis -4
 • Wietse Baerts - 2
 • Jasper Daniels - 2
 • Ibbo Willens - 1

Zondag 18 maart om 15 uur

SV HERKOL - RACING PEER 2-2

Herkol laat overwinning nog liggen in de slotfase.

Herkol speelde vandaag tegen Racing Peer "de laatste in de ranking" op goed bespeelbaar veld, met dank aan onze terrein verzorgers.

De aanvangsfase was weinig hartverwarmend voor het talrijk opgekomen publiek die de koude noordoosten wind trotseerde, na het eerste kwartier moest Herkol zijn eerste wissel doorvoeren, Wietse kwam in de plaats van Jochen deze verliet het veld met een verrekking.

Herkol trachtte verzorgd voetbal te brengen maar slaagde er moeilijk in toch waren er enkele scoring kansjes, Racing Peer wat meer gedreven kon voor weinig doelgevaar zorgen zo stonden de bordjes bij de rust nog gelijk. Ruststand 0-0.

Na een welgekomen pauze was het Herkol dat direct druk zette en hierdoor ook op voorsprong kwam door Wietse die een afvallende bal mooi binnen trapte. Racing ging op zoek naar de gelijkmaker maar het was Christof Vanbeuren die rond de 60 minuut op een diepe bal de uitkomende keeper van Peer te vlug af. 2-0!

Herkol dacht de overwinning binnen te hebben en ging wat relaxter voetballen hierdoor wist een moedig strijdend Racing die na een rommelige fase voor doel de aansluiting treffer te scoren. Racing ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker en in de 85 minuut moest Roy zich voor de tweede maal gewonnen geven. Eindstand 2-2. Voor Peer kan dit punt nog van goudwaarde zijn op het einde van de competitie.

Herkol maakt zondag de verplaatsing naar Hoepertingen, de supportersbus verrekt om 13 uur 30 op Herkol.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Bert Craeghs, Jochen Jansen (18' Wietse Baerts), Sander Plessers, Milos Melis, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 54' 1-0 Christof Vanbeuren
 • 62' 2-0 Wietse Baerts
 • 71' 2-1 Sebastiaan Gijbels
 • 85' 2-2 Cedric Buntinx

J.P.

PROGRAMMA SPEELDAG 26

Vrijdag 16-03-2018

20:00 PARK HOUTHALEN - HIH HOEPERTINGEN 2-0

Zaterdag 17-03-2018

15:00 VLIJTINGEN VV - DARING HUVO JEUK 0-2

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - ZONHOVEN VV 1-0

Zondag 18-03-2018

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - ZEPPEREN BRUSTEM 1-3

15:00 KFC HELSON HELCHTEREN - KVK BERINGEN 1-1

15:00 SV HERKOL - RACING PEER 2-2

15:00 MELO ZONHOVEN - GS BREE-BEEK 0-3

15:00 W. KOERSEL - BREGEL SP. 3- 0

Rangschikking

1 HELSON-61

2 GS BREE-BEEK -51

4 SV HERKOL -42

15 HIH HOEPERTINGEN 21

16 RACING PEER - 21

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -20
 • Wietse Baerts - 11
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 6
 • Jasper Daniels - 3
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zondag 19 november om 14.30 uur

HIH HOEPERTINGEN - SV HERKOL 8-4

Doelpuntenfestival

Herkol behaalde tegen Hoepertingen een monsterscore, de thuisploeg kreeg in het wedstrijdbegin al dadelijk een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar het waren de bezoekers die tegen de spelverhoudingen de score openden. Toch zette Herkol in een dolle vijf minuten de scheve situatie helemaal recht met 3 doelpunten op rij. Ruststand 3-1.

De tweede periode bleef het doelpunten regenen, Christof Vanbeuren profiteerde van een blunder in de Hoepertingse defensie en bracht Herkol op een geruststellende 4-1 voorsprong.

De thuisploeg liet van toen af de teugels wat vieren en wat volgde was een onwaarschijnlijke reeks doelpunten langs beiden zijden. Het slotakkoord was voor Christof Vanbeuren die zijn met zijn vierde doelpunt de eindstand op 8-4 bracht. Met deze overwinning nestelt Herkol zich stevig in de top drie van de rangschikking. Zaterdag maakt Herkol de verplaatsing naar Bregel Sport, aanvang van de wedstrijd is 19 uur 30.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Pieter Bormans, Joris Bollen, Martijn Leekens ('84 Vince Vanderhoydonks), Jasper Daniels, Jochen Jansen, Sander Plessers, Filip Karafiloski (85' Duncan Hendrickx), Ibbo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts.

Doelpunten:

 • 10' 0-1 Janic Marckx
 • 30' 1-1 Christof Vanbeuren
 • 32' 2-1 Wietse Baerts
 • 34' 3-1 Jochen Jansen
 • 49' 4-1 Christof Vanbeuren
 • 58' 4-2 Janic Marckx
 • 62' 5-2 Wietse Baerts
 • 69' 5-3 Joren Vanholst
 • 70' 6-3 Christof Vanbeuren
 • 81' 7-3 Ibbo Willems
 • 86' 7-4 William Dgabadji Tchamabo
 • 89' 8-4 Christof Vanbeuren

UITSLAGEN SPEELDAG 12

Zaterdag 18-11-2017

19:30 PARK HOUTHALEN - BREGEL SP. 4-2

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - KVK BERINGEN 1-1

Zondag 19-11-2017

14:30 VLIJTINGEN VV - GS BREE-BEEK 1-2

14:30 W. KOERSEL - ZONHOVEN VV 2-0

14:30 MELO ZONHOVEN - RACING PEER 2-0

14:30 ZEPPEREN BRUSTEM - DARING HUVO JEUK 1-1

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - KFC HELSON HELCHTEREN 2-4

14:30 SV HERKOL - HIH HOEPERTINGEN 8-4

Rangschikking

1 HELSON-26

2 SV HERKOL -25

3 GS BREE-BEEK -24

4 KVK BERINGEN- 22

16 PARK HOUTHALEN - 7


Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -11
 • Milos Melis -4
 • Wietse Baerts - 4
 • Jasper Daniels - 2
 • Ibbo Willens - 2
 • Jochen Jansen - 1

Naar de wedstrijdfoto's ........................

Zondag 25 maart om 15 uur

HIH HOEPERTINGEN - SV HERKOL 2-4

Bert Craegs aan het kanon!

Herkol deed de verplaatsing met de bus naar Hoepertingen en beleefde op en naast het veld een leuke namiddag

De alweer talrijk meegereisde supporters zorgen voor de ambiance en zagen dat Herkol van bij de aftrap de meerdere was van de thuisploeg. Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd “na een sterke actie van Bert Craeghs” het eerste doelpunt op. De thuisploeg trachtte wat tegen te prikken maar geraakte niet tot aan het Herkol doel. Op het half verdubbelde Joris Bollen de voorsprong. In de slotfase van de eerste periode kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Roy kon een schot eerst nog in hoekschop verwerken maar uit de daarop volgende corner scoorde Hoepertingen de aansluitingstreffer. Ruststand 1-2.

Na de koffie maakte Herkol er een mooi kijkstuk van. Bert Craeghes rukte op door het midden en met een schitterend Zidane’tje trapte hij de bal vanaf 20 meter onhoudbaar binnen. Herkol bleef de kansen bij elkaar voetballen en een kwartier voor affluiten profiteerde Bert “na mistasten van de thuiskeeper” om zijn derde van de namiddag te scoren. Jochen en even later Martijn werden uit voorzorg vervangen door Filip en Vince, ook Sander Thijs kreeg na de applauswissel van Bert zijn speelminuten. In de slotfase kon de thuisploeg de score nog milderen. Eindstand 2-4.

Na de wedstrijd werd deze laatste bus verplaatsing van het seizoen afgesloten met spelers en supporters bij Giel in de Scoutsrally.

In het paasweekend is Herkol vrij, zondag 8 april speelt Herkol gastheer voor Bregel Sport, aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Martijn Leekens (80' Vince Vanderhoydonks), Jaspers Daniels, Bert Craeghs (86' Sander Thijs), Jochen Jansen (77' Philip Karafiloski), Milos Melis, Wietse Baerts, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 12' 0-1 Bert Craeghs
 • 31' 0-2 Joris Bollen
 • 38' 1-2 Jorne Gielen
 • 56' 1-3 Bert Craeghs
 • 75' 1-4 Bert Craeghs
 • 87' 2-4 Joren Vanholst

UITSLAGEN SPEELDAG 27

Zaterdag 24-03-2018

19:30 DARING HUVO JEUK - ZEPPEREN BRUSTEM 1-2

19:30 BREGEL SP. - PARK HOUTHALEN 0-0

19:30 ZONHOVEN VV - W. KOERSEL 1-2

19:30 GS BREE-BEEK - VLIJTINGEN VV 4-0

20:00 RACING PEER - MELO ZONHOVEN 0-3

20:00 KVK BERINGEN - E. MECHELEN A/D MAAS A 3-2

20:00 KFC HELSON HELCHTEREN - HERK-DE-STAD F.C. 0-0

Zondag 25-03-2018

15:00 HIH HOEPERTINGEN - SV HERKOL 2-4


Rangschikking

1 HELSON-62

2 GS BREE-BEEK -54

4 SV HERKOL -45

15 HIH HOEPERTINGEN 21

16 RACING PEER - 21

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -20
 • Wietse Baerts - 11
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 6
 • Bert Craeghs - 3
 • Jasper Daniels - 3
 • Joris Bollen - 2
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zaterdag 25 november om 19.30 uur

BREGEL SPORT - SV HERKOL 4-0

Tweede nederlaag van het seizoen.

Herkol leed in Bregel zijn tweede nederlaag van het seizoen. Al na twee minuten moest Roy zich omdraaien al werd het doelpunt gescoord na voorafgaandelijk buitenspel van de thuisploeg.

De bezoekers namen na het doelpunt de wedstrijd in handen maar het anders zo efficiënt Herkol slaagde er niet meer in om te scoren. In de slotfase van de eerste periode verloor Herkol de pedalen, Bregel profiteerde van de frustraties bij de bezoekers en scoorde zo nog twee keer. Ruststand 3-0.

Na de koffie probeerde Herkol de scheve situatie nog recht te zetten maar het doelhout en goed keeperswerk hielden de bezoekers van een doelpunt, het was integendeel Bregel dat nog een vierde keer scoorde. Herkol eindigde de wedstrijd nog met zijn tienen nadat Sander Plessers zijn tweede gele kaart kreeg.

Zondag speelt Herkol zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar, het ontvangt dan Zonhoven VV. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Pieter Bormans, Bert Craeghs, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Jochen Jansen, Sander Plessers, Milos Melis, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts.

Doelpunten:

 • 02' 1-0 Kerem Zevne
 • 40' 2-0 Joeri Nicolas
 • 44' 3-0 Davy Stroka
 • 77' 4-0 Francesco Genduso

UITSLAGEN SPEELDAG 13

Zaterdag 25-11-2017

19:30 KFC HELSON HELCHTEREN - E. MECHELEN A/D MAAS A 2-0

19:30 BREGEL SP. - SV HERKOL 4-0

19:30 GS BREE-BEEK - ZEPPEREN BRUSTEM 1-1

19:30 ZONHOVEN VV - PARK HOUTHALEN 2-1

20:00 KVK BERINGEN - W. KOERSEL 0-3

20:00 RACING PEER - VLIJTINGEN VV 1-1

Zondag 26-11-2017

14:30 DARING HUVO JEUK - HERK-DE-STAD F.C. 0-1

14:30 HIH HOEPERTINGEN - MELO ZONHOVEN 0-4

Rangschikking

1 HELSON-29

2 SV HERKOL -25

2 GS BREE-BEEK -25

4 HERK-DE-STAD F.C.- 23

16 PARK HOUTHALEN - 7

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -11
 • Milos Melis -4
 • Wietse Baerts - 4
 • Jasper Daniels - 2
 • Ibbo Willens - 2
 • Jochen Jansen - 1

Zondag 8 april om 15.00 uur

BREGEL SPORT - SV HERKOL 3-2

Herkol opnieuw in de top drie!

Herkol behaalde tegen Bregel Sport een verdiende overwinning en klimt naar de derde plaats in de rangschikking.

De thuisclub moest Jochen Jansen (blessure) en Sander Plessers (ziek) aan de kant laten, Bregel Sport de voorlaatste in de stand had de overwinning heel hard nodig om zich in eerste provinciale te kunnen handhaven. Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong maar Herkol kwam nog voor rust langszij via Christophe Vanbeuren. Ruststand 1-1.

Ook na de koffie domineerde de thuisploeg en kwam al vlug op voorsprong via Jasper Daniels. Herkol bleef de kansen bij elkaar voetballen maar het was Bregel Sport dat midden de tweede periode de gelijkmaker scoorde. In de slotfase bezorgde Christophe Vanbeuren Herkol met zijn 22ste treffer van het seizoen nog de volle winst.

Zondag moet Herkol op bezoek bij Zonhoven VV, aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Bert Craeghs, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Milos Melis, Filip Karafiloski, Ibo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts.

Doelpunten:

 • 19' 0-1 Joeri Nicolas
 • 42' 1-1 Christof Vanbeuren
 • 48' 2-1 Jasper Daniels
 • 66' 2-2 Joeri Nicolas
 • 84' 3-2 Christof Vanbeuren

UITSLAGEN SPEELDAG 28

Zaterdag 07-04-2018

19:30 PARK HOUTHALEN - ZONHOVEN VV 2-2

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - KFC HELSON HELCHTEREN 1-4

Zondag 08-04-2018

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - DARING HUVO JEUK 0-0

15:00 ZEPPEREN BRUSTEM - GS BREE-BEEK 3-2

15:00 VLIJTINGEN VV - RACING PEER 1-5

15:00 MELO ZONHOVEN - HIH HOEPERTINGEN 2-2

15:00 SV HERKOL - BREGEL SP. 3-2

15:00 W. KOERSEL - KVK BERINGEN 1-1

Rangschikking

1 HELSON-68

2 GS BREE-BEEK -54

3 SV HERKOL -48

14 HIH HOEPERTINGEN 25

15 RACING PEER - 25

16 BREGEL SPORT - 24

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -22
 • Wietse Baerts - 11
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 6
 • Jasper Daniels - 4
 • Bert Craeghs - 3
 • Joris Bollen - 2
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

Zondag 3 december om 14.30 uur

SV HERKOL - ZONHOVEN VV 2-2

Elk een helft, elk een punt.

Herkol heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar niet kunnen winnen.

Op een glibberig veld was goed voetbal niet mogelijk en beiden ploegen grossierde in slechte passen. De eerste echte doelkans voor de thuisploeg was meteen raak, in een hectische fase voor doel trapte Milos Melis Herkol op voorsprong, vijf minuten later mocht de Zonhovense doelman zich voor een tweede keer omdraaien als de doorgebroken Christophe Vanbeuren zijn elfde van het seizoen optekende. Herkol bleef de domineerde partij maar veel doelkansen leverde dat niet meer op. Ruststand 2-0.

Na de koffie kregen we een compleet andere wedstrijd, de ogenschijnlijke geruststellende voorsprong van de thuisploeg leek maar weinig meer waard. Zonhoven rook bloed en binnen het kwartier stonden de bordjes weer in evenwicht. Eerst scoorde Timothy Oben na een misstap in de Herkoldefensie en even later schilderde Kenneth Staelens een vrije trap in de kruising. Herkol dat slordig bleef acteren kreeg in de slotfase nog de beste kans als Ibbo Willems een voetje te kort kwam om de bal in doel te werken. Ondanks het puntenverlies blijft Herkol op een gedeelde tweede plaats staan.

Zaterdag speelt het uit bij KVK Beringen, aanvang van de wedstrijd is 20 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Pieter Bormans, Bert Craeghs, Martijn Leekens, Joris Bollen, Jochen Jansen, Milos Melis, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts.

Doelpunten:

 • 15' 1-0 Milos Melis
 • 19' 2-0 Christophe Vanbeuren
 • 46' 2-1 Timothy Oben
 • 57' 2-2 Kenneth Staelens

UITSLAGEN SPEELDAG 14

Zaterdag 02-12-2017

19:30 PARK HOUTHALEN - KVK BERINGEN 0-1

Zondag 03-12-2017

14:30 VLIJTINGEN VV - HIH HOEPERTINGEN 2-1

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - E. MECHELEN A/D MAAS A 2-0

14:30 SV HERKOL - ZONHOVEN VV 2-2

14:30 DARING HUVO JEUK - GS BREE-BEEK 1-0

14:30 ZEPPEREN BRUSTEM - RACING PEER 1-1

14:30 MELO ZONHOVEN - BREGEL SP. 2-1

14:30 W. KOERSEL - KFC HELSON HELCHTEREN 1-4

Rangschikking

1 HELSON-32

2 HERK-DE-STAD F.C.- 26

3 SV HERKOL -26

4 GS BREE-BEEK -25

5 KVK BERINGEN - 25

16 PARK HOUTHALEN - 7

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -12
 • Milos Melis -5
 • Wietse Baerts - 4
 • Jasper Daniels - 2
 • Ibbo Willens - 2
 • Jochen Jansen - 1

Zondag 15 april om 15.00 uur

SV HERKOL - ZONHOVEN VV 1-1

Tiende gelijkspel.

De verplaatsing naar Zonhoven was de laatste wedstrijd van het seizoen, een einde seizoenswedstrijd waar Herkol de eerste kans uit de wedstrijd had maar de kopbal van Christof Vanbeuren ging over, in de daaropvolgende fase strafte Zonhoven slordig verdedigen van Herkol af. 1-0 na 4 minuten!

Herkol dat de geel geschorste Joris Bollen moest missen herstelde geleidelijk het evenwicht in de wedstrijd, toch waren de beste kansen nog voor de thuisploeg maar een attente Roy liet zich niet verrassen. Ruststand 1-0.

De tweede helft was van mindere makelij met slordig voetbal en weinig uitgespeelde kansen. Zonhoven was het meest gedreven en stevende op een overwinning af. De wissel van Philip voor Sander zorgde voor meer evenwicht in de wedstrijd en dit leverde vijf minuten voor affluiten de gelijkmaker op, Milos centerde de bal voor doel en Christof werkte met het hoofd af. Eindstand 1-1.

Zondag speelt Herkol de laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen Beringen, de wedstrijd begint om 15 uur. Na de wedstrijd organiseert de supportersclub nog een barbecue.

De loting voor de eindronde vindt maandag 23 april plaats, informatie krijg je via de website.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Bert Craeghs, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Milos Melis, Jochen Jansen, Sander Plessers (66' Filip Karafiloski), Ibo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts.

Doelpunten:

 • 4' 1-0 Sven Dumont
 • 83' 1-1 Christof Vanbeuren

UITSLAGEN SPEELDAG 29

Zondag 15-04-2018

15:00 GS BREE-BEEK - DARING HUVO JEUK 0-2

15:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - HERK-DE-STAD F.C. 4-1

15:00 RACING PEER - ZEPPEREN BRUSTEM 2-1

15:00 HIH HOEPERTINGEN - VLIJTINGEN VV 2-1

15:00 BREGEL SP. - MELO ZONHOVEN 1-3

15:00 ZONHOVEN VV - SV HERKOL 1-1

15:00 KFC HELSON HELCHTEREN - W. KOERSEL 3-1

15:00 KVK BERINGEN - PARK HOUTHALEN 3-3

Rangschikking

1 HELSON-71

2 GS BREE-BEEK -54

3 SV HERKOL -49

14 HIH HOEPERTINGEN 28

15 RACING PEER - 28

16 BREGEL SPORT - 24

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -23
 • Wietse Baerts - 11
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 6
 • Jasper Daniels - 4
 • Bert Craeghs - 3
 • Joris Bollen - 2
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Philip Karafiloski - 1


Zaterdag 9 december om 20 uur

KVK BERINGEN - SV HERKOL 0-4

Herkol overklast Beringen

Herkol behaalde op het veld van KVK Beringen een oververdiende overwinning en sluit de heenronde af op een tweede plaats in de rangschikking en een periodetitel, een formidabele prestatie.

In de openingsfase namen de mijn jongens het spel in handen, Herkol beperkte zich tot verdedigen en wachtte geduldig af tot de Beringse storm was geluwd. Na 20 minuten stak Herkol voor de eerste keer de neus aan het venster maar Christophe Vanbeuren besloot voorlangs. Het was slechts uitstel van executie, nadat eerst de paal nog redding bracht voor de thuisploeg scoorde Wietze Baerts in een dol slotkwartier tweemaal voor Herkol. Ruststand 0-2.

Onmiddellijk na de koffie kreeg de thuisploeg de beste kans, maar de paal bracht redding voor de bezoekers. Verder geraakte Beringen niet meer, Herkol dat het scenario van de wedstrijd tegen Zonhoven absoluut wou vermijden speelde de thuisploeg volledig van de mat, eerst scoorde Ibbo Willems en even later prikte matchwinnaar Wietze Baerts zijn derde treffer tegen de netten. Eindstand 0-4.

Zondag speelt Herkol zijn laatste wedstrijd van het seizoen, het moet dan op bezoek bij Helson, de leider in eerste provinciale. De wedstrijd begint om 14 uur 30.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniëls, Pieter Bormans (80' Mathijs Hendriks), Martijn Leekens, Joris Bollen, Jochen Jansen, Sander Plessers (86' Vince Vanderhoydonks), Milos Melis, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts (75' Filip Karafiloski).

Doelpunten:

 • 33' 0-1 Wietse Baerts
 • 34' 0-2 Wietse Baerts
 • 60' 0-3 Ibbo Willems
 • 75' 0-4 Wietse Baerts

UITSLAGEN SPEELDAG 15

Zaterdag 09-12-2017

19:30 GS BREE-BEEK - HERK-DE-STAD F.C. 3-1

19:30 BREGEL SP. - VLIJTINGEN VV 0-2

20:00 KVK BERINGEN - SV HERKOL 0-4

20:00 ZONHOVEN VV - MELO ZONHOVEN 3-3

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - W. KOERSEL 0-1

Zondag 10-12-2017 inhaalwedstrijden

02/04 KFC HELSON HELCHTEREN - PARK HOUTHALEN

02/04 HIH HOEPERTINGEN - ZEPPEREN BRUSTEM

29/03 RACING PEER - DARING HUVO JEUK 4-4

Rangschikking

1 HELSON-32

2 SV HERKOL -29

3 GS BREE-BEEK -28

4 HERK-DE-STAD F.C.- 26

16 PARK HOUTHALEN - 7

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -12
 • Wietse Baerts - 7
 • Milos Melis -5
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Jochen Jansen - 1

Zondag 22 april 2018

SV HERKOL - KVK BERINGEN 1-1

SV Herkol eindigt competitie op derde plaats!

Het eerste jaar in eerste provinciale werd voor Herkol een succesverhaal, met de eerste periodetitel en een derde plaats in de competitie behaalde het een onverhoopt resultaat.

De laatste wedstrijd werd een boeiend kijkstuk gekenmerkt met talrijke overtredingen. Beringen moest de volle buit pakken om nog kans te maken op de derde periodetitel, Herkol moest zijn derde plaats veilig stellen.

Al na een kwartier spelen moest Herkol met tien verder, Joris Bollen stopte foutief een doorgebroken Beringse aanvaller en mocht al vroegtijdig gaan douchen.

De mijnjongens hadden het meeste balbezit maar en creëerde enkele doelkansen maar mede door uitstekende Roy Franken bleef de thuisploeg overeind. In de slotfase van de eerste periode had Herkol nog de beste kansen maar het doelpunt bleef uit. Ruststand 0-0.

Na de koffie bleef Herkol makkelijk overeind en loerde op de counter. Het kreeg via Vanbueren, Karafiloski en Craeghs genoeg mogelijkheden maar de bezoekende doelman leek niet te passeren. Twintig minuten voor het einde was het dan toch raak, Ibbo Willems verscheen allen voor doel en liet de doelman het nakijken. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, een lage voorzet voor doel werd bij de tweede paal in doel verwerkt. Verder kwamen bieden ploegen niet meer. Eindstand 1-1.

Racing Peer en Bregel Sport degraderen, Achel en Alken promoveren en spelen volgend jaar in eerste.

SV Herkol, GS Beek- Bree, Herk en Park Houthalen spelen de eindronde, de loting heeft maandag 23 april plaats.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Mathijs Hendriks, Joris Bollen, Bert Craeghs, Martijn Leekens, Jasper Daniels, Milos Melis, Sander Plessers (34' Filip Karafiloski), Ibo Willems, Christof Vanbeuren, Wietse Baerts.

Doelpunten:

 • 70' 1-0 Ibo Willems
 • 80' 1-1 Jeffrey Grondelaers

UITSLAGEN SPEELDAG 30

Zondag 22-04-2018

15:00 VLIJTINGEN VV - BREGEL SP. 2-1

15:00 ZEPPEREN BRUSTEM - HIH HOEPERTINGEN 2-4

15:00 DARING HUVO JEUK - RACING PEER 0-1

14:30 HERK-DE-STAD F.C. - GS BREE-BEEK 2-2

15:00 W. KOERSEL - E. MECHELEN A/D MAAS A 3-4

15:00 MELO ZONHOVEN - ZONHOVEN VV 1-2

15:00 SV HERKOL - KVK BERINGEN 1-1

15:00 PARK HOUTHALEN - KFC HELSON HELCHTEREN 2-1

Eindrangschikking

1 HELSON-71

2 GS BREE-BEEK -55

3 SV HERKOL -50

14 HIH HOEPERTINGEN - 31

15 RACING PEER - 31

16 BREGEL SPORT - 24

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -23
 • Wietse Baerts - 11
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 7
 • Jasper Daniels - 4
 • Bert Craeghs - 3
 • Joris Bollen - 2
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

BEKER NOORD LIMBURG

Woensdag 1 November om 18.45 uur.

FINALE MULTI-WEAR CUP

SV HERKOL - KFC HAMONT 99 5-1

Herkol wint finale Beker van Noord Limburg

Herkol heeft overtuigend de Beker van Noord Limburg gewonnen, op het veld van Beek-Bree versloeg het KFC Hamont 99 met zware 5-1 cijfers.

Deze zege geeft recht op een plaats in de Beker van België in het volgend seizoen.

Opstelling SV Herkol

Hans Van de Weideven, Mathijs Hendriks (46' Duncan Hendrickx), Martijn Leekens, Joris Bollen, Pieter Bormans, Filip Karafiloski, Mitch Vanderhoydonks (42' Christophe Vanbeuren), Jochen Jansen (46' Jasper Daniels), Wietse Baerts (57' Joppe Pellens), Sander Plesssers, Ibbo Willems.

Doelpunten:

 • 10' 1-o Filip Karafiloski
 • 12' 1-1 Dieter Bollen
 • 34' 2-1 Ibbo Willems
 • 55' 3-1 Ibbo Willems
 • 57' 4-1 Wietse Baerts
 • 75' 5-1 Joris Bollen

Zaterdag 26 augustus - Beker Noord Limburg

FC EKSEL - SV HERKOL 1-7

3' 0-1 Christophe Vanbeuren

16' 0-2 Christophe Vanbeuren

18' 0-3 Christophe Vanbeuren

26' 0-4 Christophe Vanbeuren

38' 0-5 Milos Melis

50' 0-6 Christophe Vanbeuren

57' 0-7 Ibbo Willems

68' 1-7 Lennart Camps

Zaterdag 19 augustus - Beker Noord-Limburg

SV HERKOL - KADIJK SK 4-2 (2-5)

09' 1-0 Christophe Vanbeuren

33' 1-1 Furkan Öztürk

41' 1-2 Furkan Öztürk

43' 2-2 Kristof Plessers

68' 3-2 Wietse Baerts

72' 4-2 Rachid Chelah

Zaterdag 5 augustus - Beker Noord Limburg

LUTLOMMEL VV - SV HERKOL 1-5

SV-Herkol heeft in Lutlommel op overtuigende wijze gewonnen. Bij de rust was de stand al 0-3, Christophe Vanbeuren scoorde 3 keer en Filip Karafiloski en Milos Melis namen elk één treffer voor hun rekening.

34' 0-1 Christophe Vanbeuren

36' 0-2 Christophe Vanbeuren

40' 0-3 Milos Melis

50' 0-4 Filip Karafiloski

70' 1-4 A. Kamara

88' 1-5 Christophe Vanbeuren