E. MECHELEN A/D MAAS A - SV HERKOL

Zaterdag 1 december 2018 om 20 uur

E. MECHELEN A/D MAAS A - SV HERKOL 2-0 (0-0)

Herkol laat dure punten liggen

Bron: Het Belang van Limburg

Tony Cinti zet Eendracht met magistraal afstandsschot op weg naar hoopgevende zege

Nieuwe coach Marco Pauls is met een hartversterkende driepunter aan de ‘operatie redding’ begonnen bij E. Mechelen a/d Maas (1prov.). Met een magistraal afstandsschot vanop ruim 30 meter zette rechterflankaanvaller Cinti de Maaslanders een kwartier vóór het einde op weg naar een terechte zege.

De rode lantaarn verdiende die omwille van z’n betere tweede helft. Vóór de pauze claimde Herkol een licht overwicht, maar buiten een bijna owngoal van Panis konden de gasten niet dreigen. Een periode die helemaal niet kon begeesteren, want de thuisploeg kon evenmin wat afdwingen.

Dat beeld veranderde na de herneming. E. Mechelen a/d Maas drukte Herkol haast constant terug, Henke miste onwaarschijnlijk vanop twee meter en Truscelli en De Luca konden evenmin de score openen.

Dan moet ik dit maar proberen, dacht Cinti. En met een fenomenaal stukje traptechniek liet hij Franken van ver buiten de zestien geen schijn van kans: 1-0.

Als ze het maar weer niet weggeven zoals in Herk de Stad”, huiverde de thuisaanhang. Maar Eendracht overbrugde het resterend kwartier zonder de tegenstander nog een doelkans te gunnen. Herkol had er voordien ook slechts ééntje kunnen versieren, maar Daniels trapte over de dwarsligger. In de slotminuut klikte de ingevallen Janssen via een snelle uitbraak de eindstand op 2-0 vast.

Eerste keer nul gehouden

Belangrijke vaststelling: de ploeg met de meeste tegengoals (37) hield voor het eerst de nul.

“Ik heb Van Genechten van de rechtsachter op de tien gezet. En Truscelli op de acht, omdat Müllenmeister ontbrak. Meer heb ik niet veranderd”, zei coach Pauls. “We hebben geprobeerd druk naar voor te zetten en Herkol verplicht de lange bal te hanteren. Als ik de spelerslijst overloop, zeg ik: hier zit kwaliteit genoeg. Anders was ik er niet aan begonnen.”

Herkol-trainer van Kessel: “De eerste helft lukte het nog wat, maar nadien hebben we te weinig gebracht. Buiten een kans voor Daniels konden we niks meer creëren. Je ziet hoe belangrijk Vanbeuren voor ons is. Door hem kunnen we aansluiten. En we zaten met een drietal spelers die niet volledig fit waren. Maasmechelen won verdiend.”

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Joris Bollen, Martijn Leekens, Jasper Daniëls, Jochen Jansen, Jonas Meeus (85' Kobe Schetz), Sander Plessers, Milos Melis, Kristof Plessers, Wietse Baerts (73' Luca Vermeulen), Michaël Maes.

Doelpunten:

  • 73' Tony Cinti 1-0
  • 90' Pär Candy Janssen 2-0

UITSLAGEN SPEELDAG 14

Zaterdag 1 december 2018

19:30 ACHEL VV - W. KOERSEL 0-1

20:00 ZONHOVEN VV - TORPEDO HASSELT 1-2

20:030 FC ALKEN A - MELO ZONHOVEN 3-0

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - SV HERKOL 2-0

Zondag 2 december 2018

14:30 DARING HUVO JEUK - KVK BERINGEN 1-4

14:30 HIH HOEPERTINGEN - GS BREE-BEEK 0-2

14:30 HERK-DE-STAD FC - ZEPPEREN-BRUSTEM 1-1

14:30 VLIJTINGEN VV - PARK HOUTHALEN 1-1

Rangschikking na speeldag 14

1 HERK-DE-STAD FC - 29

10 SV HERKOL -19

16 HIH HOEPERTINGEN - 9

Topscoorder

  • Christof Vanbeuren -10
  • Milos Melis -7
  • Sander Plessers - 4
  • Jonas Meeus - 3
  • Wietse Baerts - 3
  • Jasper Daniëls - 1
  • Jochen Jansen - 1
  • Michaël Maes - 1