KFC HELSON HELCHTEREN - SV HERKOL

KFC HELSON HELCHTEREN - SV HERKOL 2-1

Onverdiende nederlaag

Herkol beleefde bij de leider een ongelukkige avond en leed zijn vijfde nederlaag van het seizoen.

Op een besneeuwde grasmat nam de thuisploeg in de openingsfase het meeste initiatief maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Herkol loerde op de counter en had voor het halfuur op voorsprong moeten staan maar Ibbo Willems besloot op de paal. De daaropvolgende tegenactie van Helson leverde wel succes op, een afgeweken schot ging via het been van Joris Bollen in doel. Aan het doelpunt hing wel een reukje van voorafgaandelijk buitenspel maar de ref keurde het doelpunt toch goed. Even later moet Bert Chraegs aan de noodrem trekken om een doorgebroken speler van een doelpunt te houden, rood en Herkol moest nog een uur met tien verder. De thuisploeg domineerde en Herkol loerde op de counter en dat leverde in de slotfase van de eerste helft succes op, de doelman van Helson kon in eerste instantie het schot van Ibbo Willlems nog keren maar een goed gevolgde Sander Plessers bracht de bordjes weer in evenwicht. Ruststand 1-1.

Ook in de tweede periode bleef de Herkol defensie overeind als de thuisploeg wanhopig op zoek ging naar de drie punten. Toch scoorde Helson via een meevaller alsnog als de bal tijdens het ontzetten via het been van een Helson aanvaller toch in doel belande. Een moegestreden Herkol kon ondanks een kort slotoffensief de vijfde nederlaag niet meer vermijden. Eindstand 2-1.

Zondag 18 februari speelt Herkol thuis tegen Vlijtingen en gaat het op zoek naar de eerste overwinning in 2018, aanvang van de wedstrijd is 15 uur.

Opstelling SV Herkol

Roy Franken, Jasper Daniëls, Mathijs Hendriks, Martijn Leekens (80' Wietse Baerts), Joris Bollen, Bert Craeghs, Jochen Jansen, Sander Plessers, Milos Melis, Ibbo Willems, Christof Vanbeuren.

Doelpunten:

 • 29' 1-0 Joris Bollen (own goal)
 • 42' 1-1 Sander Plessers
 • 75' 0-3 William Vanvoorden

UITSLAGEN SPEELDAG 16

(uitgestelde wedstrijden van 16/12-17/12 2017)

Vrijdag 09-02-2018

20:00 KFC HELSON HELCHTEREN - SV HERKOL 2-1

20:30 KVK BERINGEN - MELO ZONHOVEN (Afgelast)

Zaterdag 10-02-2018

19:30 BREGEL SP. - ZEPPEREN BRUSTEM 0-2

19:30 ZONHOVEN VV - VLIJTINGEN VV 4-2

20:00 RACING PEER - GS BREE-BEEK 0-0

20:00 E. MECHELEN A/D MAAS A - PARK HOUTHALEN 1-4

Zondag 11-02-2018

15:00 HIH HOEPERTINGEN - DARING HUVO JEUK 0-1

15:00 HERK-DE-STAD F.C. - W. KOERSEL 2-1

Rangschikking

1 HELSON-48

2 GS BREE-BEEK -42

5 SV HERKOL -32

15 HIH HOEPERTINGEN 17

16 RACING PEER - 16

Topscoorder

 • Christof Vanbeuren -13
 • Wietse Baerts - 8
 • Milos Melis -7
 • Ibbo Willens - 3
 • Jasper Daniels - 2
 • Sander Plessers - 2
 • Jochen Jansen - 1
 • Joris Bollen - 1
 • Philip Karafiloski - 1

HELSON - HERKOL 2-1 (Bron: Het Belang van Limburg)

Herkol een uur met tien na rood voor Craeghs

Vanvoorden maakt het verschil


Ook Herkol, de vierde in de stand, is er niet in geslaagd Helson de eerste nederlaag toe te dienen. De sterk combinerende leider speelde z’n beste wedstrijd niet en haalde het maar nipt met 2-1. Een verdienstelijk Herkol beleefde met een schot op de paal, een owngoal van Bollen en een rode kaart voor Craeghs een ongelukkige avond. Niettemin was de zege voor de leider verdiend.

Jos CASTERMANS

Helson nam het initiatief, maar na het aanvangskwartier kwam Herkol opzetten en schoot Willems op de paal. Bij de daaropvolgende tegenaanval van Helson deed Bollen een voorzet-schot van Van Den Dungen in eigen doel afwijken: 1-0 in plaats van 0-1. Het werd helemaal moeilijk voor de bezoekers toen Craeghs op het halfuur de doorbrekende Vanvoorden onderuit haalde en zonder het minste protest het rode karton aanvaardde. Helson timmerde z’n aanvallen makkelijker in mekaar en het leek erop dat het gewoon wachten werd op een tweede goal om de zege veilig te stellen. Maar bij Herkol dachten ze daar anders over: na een snelle aanval op links schoot Willems op doelman Coenen en knalde Plessers de rebound strak binnen: 1-1, een verrassende ruststand.

Na de rust probeerde een moedig Herkol tegen te prikken, maar een nieuw tegendoelpunt voorkomen was toch het hoofddoel. Van Den Dungen kreeg een afgeweken bal niet voorbij Franken en Vanvoorden schoot een unieke kans op de 2-1 onbegrijpelijk naast de lege kooi. Maar de snelle aanvaller van Helson zette even later z’n misser recht en bezorgde de leider een nieuwe zege. “Ik ben blij dat ik die misser heb kunnen goedmaken”, zei Vanvoorden, die betrokken was bij de rode kaart van Craeghs en de winning goal maakte. “Ik miste inderdaad een enorme kans, maar de bal botste ook net toen ik wilde trappen. En ja, bij de 2-1 zat het wat mee want de bal botste op het onderbeen van de keeper en nog tegen een andere speler. Maar goal is goal. We hadden het niet gemakkelijk.” Geert Persoons sprak eveneens van een moeizame zege. “De mensen vergeten het soms, maar we hebben vanavond toch tegen de vierde in het klassement gespeeld”, zei de coach van Helson. “Daarbij wil elke ploeg de zegereeks van ons afstoppen. Maar als je de kansen optelt hebben we toch verdiend gewonnen. Ook al scoorden we uit rommelige fases.”

“Aan die eerste goal gaat meters buitenspel vooraf”, verzekerde Herkol-coach van Kessel. “De eerste honderd procent kans was bovendien voor ons. De rode kaart was terecht. Logisch dat Helson met een man meer overwicht afdwong. En we hebben ook niet tegen Janneke en Mieke gespeeld. Toch vind ik dat we een degelijke match hebben afgewerkt.”

HELSON: Coenen, Prévot, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Van Den Dungen, Agten, Remans, Corthouts (64' Tambak), Van Den Broeck, Jente Daniels.

HERKOL: Franken, Hendriks, Bollen, Leekens (82' Baerts), Craeghs, Willems, Jansen, Vanbeuren, S. Plessers, J. Jasper Daniels, Melis.

DOELPUNTEN: 21' Bollen (own-goal) 0-1, 42' Plessers 1-1, 77' Vanvoorden 2-1

GELE KAART: Melis.

RODE KAART: 32' Craeghs.

SCHEIDSRECHTER: Hoogmartens.

TOESCHOUWERS: 150 (jc)