Turkse riviera

  1. Mooie stranden en het indrukwekkende Taurusgebergte
  2. Fascinerende cultuur en rijke geschiedenis
  3. Golfterreinen voor beginners en professionals
  4. Wellnessen begint bij een Turks bad
  5. Uitgebreide All Inclusive formules
  6. Een gevarieerde, lekkere keuken
  7. Sprookjesachtig Cappadocië

Provinciehoofdstad en combinatie van cultuur, shopping, uitgaan en talrijke excursiemogelijkheden. De oude stad (Kaleici) werd gerestaureerd en is een van de meest schilderachtige plekjes aan de Turkse zuidkust.


Natuurliefhebbers kunnen in Lara hun hart ophalen. In de plaats zijn vele verzorgde perkjes, uitkijkpunten en een bosrijk natuurgebied te vinden. De afgelopen jaren heeft Lara zich ontwikkelt tot een favoriete vakantie bestemming met tal van schitterende resort en themahotels. Ook de ligging dicht bij Antalya is aantrekkelijk. Vakantiegangers die van een swingend nachtleven houden kunnen in het aangrenzende Antalya prima terecht. De uitgestrekte plaats kent twee verschillende kustgebieden. Ten westen van Lara is de kust ruig en grillig, terwijl in het oosten twee mooie stranden te vinden zijn.


Ben je toe aan onbezorgd strandplezier in een luxe decor? Dan is een vakantie Belek aan de Turkse zuidkust iets voor jou. Deze moderne badplaats ligt tussen Antalya en Alanya en is het golfparadijs van Turkije. De golfbanen zijn hier zorgvuldig aangelegd in een landschap met eindeloze pijnboombossen. De luxe resorts staan direct aan het brede, langgerekte zandstrand. Snel boeken dus voor een luxe verwenvakantie in Belek!


Op zoek naar een strandvakantie met culturele extra’s? Dan zit je goed tijdens een vakantie naar Side. Deze oude badplaats is gelegen aan de Turkse Rivièra en wordt omringd door brede zandstranden, met aan de westkust het Kemer strand en in het oosten het Sorgun strand. Daarnaast is Side een groot openluchtmuseum met tal van historische bezienswaardigheden uit de klassieke oudheid, waaronder het Romeinse amfitheater en de Tempel van Apollo.


Kemer ligt circa 40 kilometer ten zuiden van Antalya in een bergachtige groene omgeving met vele citrus- en pijnbomen. Via de kustweg, met aan de linkerkant de diepblauwe Middellandse Zee en aan de rechterkant het indrukwekkende Taurusgebergte, komt u in het vroegere vissersdorpje Kemer. In Kemer zelf vindt u weinig van de historie terug, het plaatsje heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een mondain vakantieoord. De brede winkelboulevard met zijn juweliers-, leer-, en souvenirszaken komt uit aan de luxe jachthaven, links hiervan bevindt zich het nomadenpark. De overwegend luxe vakantieresorts bevinden zich voornamelijk ten oosten en westen van Kemer en liggen meestal direct aan het strand. Kemer heeft een knusse binnenstad en een brede promenade met gezellige terrasjes, bars, restaurants en winkeltjes. De badplaats is tevens een goed uitvalspunt voor excursies naar andere (historisch belangrijke) plaatsen in de omgeving.


Alanya is een schilderachtige stadje, dat tussen sinaasappel-, citroen- en bananenplantages ligt. Waar Cleopatra al als toerist vertoefde, ligt nu een geliefde badplaats die is uitgegroeid tot de drukstbezochte plek aan de Turkse Rivièra. Alanya heeft toeristen dan ook heel wat te bieden: hotels, appartementen en stranden aan weerszijden van het rotsachtige schiereiland waarop de vesting ligt. Ook heeft Alanya de in 1948 ontdekte druipsteengrot Damlatas met een constante temperatuur van 22 graden Celcius en een voor astmapatiënten heilzame lucht.