costa del sol

  1. Gouden kust met zonnige zandstranden, ideaal voor het hele gezin
  2. Heerlijk wandelen langs de brede boilevard naast het strand
  3. Ga op wereldreis in het themapark van Catalonië: PortAventura
  4. Of leef je uit in Saloun, de stad die ook 's nachts leeft

De badplaats La Pineda ligt op een steenworp afstand van Salou. Door de toename van het toerisme in Salou en omgeving veranderde het landschap de afgelopen jaren drastisch. Het strand van La Pineda is hierdoor van alle moderne gemakken voorzien. Naast het prachtige strand zijn er ook veel culturele en historische bezienswaardigheden in La Pineda. Zo was het nabijgelegen Tarragona een belangrijke spil in het wegennet van de Romeinen. Hier zijn diverse ruïnes zichtbaar daterend uit de gloriedagen van het Romeinse rijk. Ook een pretpark, waterpark en diverse sportfaciliteiten zijn aanwezig rondom La Pineda. Wie graag de faciliteiten van Salou wil hebben maar niet de drukte die hiermee geassocieerd wordt, zal met La Pineda een uitstekende bestemming hebben gevonden.

Het moderne Salou is het bruisende middelpunt van de Costa Dorada en meteen ook één van de meest populaire bestemmingen van deze kuststreek. Het dertien kilometer lange zandstrand is afgescheiden met een prachtige palmenboulevard en twee fonteinen. Langs deze boulevard vindt u talrijke leuke boetiekjes met voor elk wat wils. Op het strand kun je terecht voor urenlang plezier. Lekker niets doen in de zon of ga voor meer inspanning zoals waterski, jetski, duiken, parasailing, windsurfen, zeilen en beachvolley. Kinderen zijn hier koning te rijk in de vele kinderclubs met shows en themaparken. Port Aventura is beslist de moeite waard en garandeert een spannende dag voor iedereen. De vele bars en discotheken staan garant voor urenlang feest. Ook in La Pineda kun je je zich sportief uitleven of gewoon na het zonnen een terrasje meepikken. Het Aquapark met zijn golfslagbad, waterglijbaan en Amerikaans zwembad is een leuk alternatief. In Tarragona (op tien kilometer) kunt u een dagje cultuur opsnuiven.

Hoewel Cambrils is uitgegroeid tot een modern vakantieoord, heeft het toch zijn authentieke karakter van traditionele vissershaven weten te bewaren. De negen kilometer lange zandstranden zullen vooral families bekoren. Het biedt u tal van watersportactiviteiten zoals zwemmen, zeilen, windsurfen, vissen en diepzeeduiken. In de vissershaven kunt u in de vooravond het kleurrijke spektakel van het verkopen van vis per opbod bijwonen. Bovendien is Cambrils in deze regio erg bekend vanwege de vele gezellige visrestaurantjes met zijn heerlijke gerechten. In het twaalfde eeuwse deel van de stad met zijn smalle straatjes, oude gebouwen en tapasbars wordt u ondergedompeld in die typische Spaanse sfeer. Hier liggen ook de ruïnes van de Romeinse villa van La Llosa, ooit gewijd aan het inzouten van vis. De Torre del Port en de museumtoren van de Ermita zijn stille getuigen van het verleden waar piraten de hoofdrol in speelden.