madeira

  1. Wonderlijke wandelroutes langs de levada's van Madeira
  2. Geen strandbestemming, maar een heuvelachtig bloemeneiland
  3. Oude stadskern van Funchal met 18de-eeuwse huizen en nostalgische keienstraatjes
  4. De Vinho da Madeira, visitekaartje van het eiland

Funchal werd in 1421 opgericht door João Gonçalves Zarco en is in 1508 tot stad verheven door koning Manuel I. De stad is vernoemd naar venkel. Dit is een plant die voor meerdere doeleinden gebruikt wordt en die op het hele eiland groeit. Er worden specerijen van gemaakt, maar ook medicijnen en parfums. Funchal, gebouwd tegen groene heuvels, heeft een jachthaven met daarachter een groot centrum. In het centrum vindt men een aantal historische gebouwen, enkele parken en veel winkels, kroegen en restaurants. Tot de gemeente Funchal behoren twee eilanden. Dit zijn natuurreservaten en liggen 160 kilometer ten zuiden van de stad.


Gaat u mee op vakantie naar Caniço de Baixo, gelegen op het Portugese eiland Madeira voor de kust van Marokko? Ontdek de oorsprong van het eiland in het Vulkanisch centrum in São Vicente en bekijk wat de vruchtbare vulkanische grond voor een moois voort kan brengen in het bloemenpark ‘Quinta do Palheiro Ferreiro’. Voor wat meer spanning gaat u mee op een walvisexcursie in de Atlantische Oceaan. Wie weet spot u deze bijzondere 'reuzen van de zee'.


Santana is een klein rustig dorpje gelegen op het Portugese ‘bloemeneiland’ Madeira. Wandel door de smalle straatjes langs de karakteristieke bontgekleurde ‘Madeirahuizen’, waar het charmante dorp bekend om staat. Maak kennis met de Medeiraanse tradities tijdens een vakantie Santana en proef zelf geproduceerde ‘Madeira’ wijn in uw hotel.


Op het Portugese bloemeneiland Madeira ligt de kleine badplaats Santa Cruz. Het dorpje is gelegen boven de zee, in een heuvelachtige omgeving. In het centrum vind u vele oude gebouwen en de mooie Igreja Matiz kerk. Tijden uw vakantie in Santa Cruz kunt u op het Praia des Palmeiras strand lekker genieten van het zonnetje of flaneren over de promenade.