Rhodos

  1. Schitterende natuur en prachtige valleien omsluierd door mythische verhalen
  2. Sprookjesachtig mooi: de witte huisjes van Lindos
  3. Absolute 'must see' : Rhodos-stad met zijn eeuwenoude gebouwen en aantrekkelijke jachthaven
  4. 300 dagen per jaar gestreeld door de zon

Op het Griekse eiland Rhodos kunnen zonliefhebbers hun hart ophalen tijdens een vakantie Ialyssos. Omdat Rhodos de meeste zonuren van heel Griekenland heeft, is het goed vertoeven op het gouden strand aan de Egeïsche Zee. Ialyssos is een wijk van de badplaats Trianta waar de sfeervolle taverna’s ’s avonds voor vermaak zorgen. Zet ook eens koers naar de hoofdstad Rhodos-Stad waar het middeleeuwse centrum een bezoek waard is.


Het prachtige Griekse eiland Rhodos herbergt vele schatten. Vanuit de luxe badplaats Ixia kunt u deze ontdekken en bewonderen. Van het kiezelstrand met de azuurblauwe Egeïsche Zee tot de ruïnes uit de Griekse Oudheid op de heuvel Filerimos en een park vol vlinders. Tijdens uw vakantie in Ixia maakt u kennis met een wondere wereld vol pracht en praal.


Van de Tempel van Apollo door de Ridderstraat naar het Paleis van de Grootmeesters: een vakantie in Rhodos-stad neemt je mee op reis door de geschiedenis van het Griekse eiland Rhodos. Ook ontspannen is hier geen probleem tijdens een strandvakantie op Rhodos met TUI. De terrasjes aan de gezellige Mandráki haven lenen zich hier perfect voor. Of vlij je neer tussen de kiezels van het populaire Elli Beach, met uitzicht over de helderblauwe Egeïsche Zee.


Faliraki is de bekendste badplaats op het Griekse eiland Rhodos en is vooral bekend vanwege de vele watersportmogelijkheden die hier aangeboden worden. Ook de grote hoeveelheid gezellige bars en nachtclubs staat garant staan voor een bruisend nachtleven. Deze plaats wordt vooral door Engelse jongeren bezocht en is een goede tegenhanger van het Spaanse eiland Ibiza. Faliraki ligt in het prachtige gebied met de naam Dodekanesos, wat 'twaalf eilanden' betekent. Dit is een eilandengroep in de oostelijke Egeïsche Zee. Proef de sfeer in één van de twee centra die Faliraki rijk is en geniet van de gezellige uitstraling van dit Griekse stadje.


Aan de oostkust van Rhodos ligt het idyllische plaatsje Kolymbia. Waan u in zowel Italiaanse als Griekse sferen tijdens een vakantie in Kolymbia. Dit plaatsje op het Griekse eiland Rhodos is namelijk door Italianen gebouwd en dat merkt u. De ongerepte natuur biedt mogelijkheden voor mooie wandelingen. Loop bijvoorbeeld langs het riviertje Loutani tot aan Archipoli, een authentiek boerendorpje.