Kos

  1. Kos-stad, een mix van oud en nieuw, van gezellige drukte en rustige hoekjes
  2. Kos 'by bike' , fietsen is een must op dit eiland
  3. Hier liggen de wortels van Hippocrates, grondlegger van de moderne geneeskunde
  4. Het Asklepion, kuuroord en wellnesscentrum uit de Romeinse tijd
  5. Een pittig oosters windje afkomstig van Turkije, de poort naar het Midden-Oosten

Mastichari is een rustige badplaats met een kleine haven. Vanuit de haven vertrekt dagelijks een veerboot naar Kalymnos. De badplaats heeft twee fraaie stranden. Voor de kust van de plaats ligt het eiland Pserimos. Te voet is de omgeving goed te verkennen, want er lopen meerdere wandelpaden in en om de plaats.


Ontsnap een paar dagen aan het gewone leven en geniet van een heerlijke zon-, cultuur- en relaxvakantie. Kos-stad heeft het allemaal! Ontdek de eeuwenoude gebouwen, de prachtige kerken en de plataan van Hippocrates. ’s Avonds is het heerlijk vertoeven op een van de terrasjes in de wijk Agia, vlakbij het strand. Geniet van een sfeervolle vakantie in Kos-stad en laat de hectiek achter je.


Kardamena is een levendige badplaats op het Griekse eiland Kos. Deze plaats is bekend vanwege de vele uitgaansgelegenheden aldaar. Kardamena beschikt over een sfeervolle kade, waar aan beide zijden een aaneenschakeling van eet- en drinkgelegenheden met gezellige terrasjes te vinden is. Kenmerkend voor Kardamena is de haven waar doorgaans verschillende excursie- en vissersboten aangemeerd liggen. Hierdoor krijgt deze gezellige plaats een pittoreske uitstraling. Ten noorden van het dorp vindt u de ruïnes van de burcht, gebouwd in 1494 door de Ridders van de Johannietenorde. In Kardamena zijn vele keramiekwinkeltjes en -fabriekjes. De bevolking leeft voornamelijk van het telen van tomaten en groente.


Helemaal in het zuidwesten van Kos, op 45 kilometer van Kos-stad, ligt het plaatsje Kefalos met ongeveer 2197 inwoners. Het was vroeger de hoofdstad van Kos en werd toen Astypalea genoemd. U vindt hier nog resten van een oude windmolen. De inwoners zijn voornamelijk boeren, die leven van producten als: honing, tabak, graan, tomaten, groente en ook van veeteelt. In Kefalos vind je nog resten van een Hellinistisch theater en ruïnes uit de tweede eeuw voor Christus. Het kasteel van Kefalos is gebouwd door de ridders en gemoderniseerd door de Turken. Voor de kust van Kefalos ligt het eilandje Kastri met daarop een kerkje waarin gebeden werd voor de veilige terugkeer van zeevaarders.