chalkidiki

  1. Authentiek Noord-Griekenland met mooie natuur en pittoreske vissersdorpjes
  2. Zeer kindvriendelijk, langzaam in zee aflopende en langgerekte zandstranden
  3. Bergachtig, groen Sithonia en bruisend Kassandra
  4. De kloosters van de Meteora en de heilige berg Athos
  5. Levendige cultuur- en winkelstad Thessaloniki

Als een soort hand met drie vingers houdt Chalkidiki je in de greep. De drie schiereilanden Kassandra, Sithonia en Ayion Oros met het religieuze Athos vormen samen met het vasteland een bijzonder noordoostelijk stukje van Griekenland. Het Byzantijnse tijdperk, de Ottomaanse bezetting en de daaruit volgende gezamenlijke strijd met Macedonië voor vrijheid heeft Chalkidiki een eigenwijs uiterlijk en karakter gegeven. Traditionele dorpen en Byzantijnse torens met een mix van vaak turquois blauwe zee en hagelwitte zandstranden. En een verrassende afwisseling van frisse strandbars en typisch Griekse tavernen en kafenions in de leuke populaire badplaatsen. Een bestemming die nieuwsgierig maakt.


Sani is een prachtig en ecologisch natuurgebied op de landtong Kassandra, de luxueuze thuis van de Sani- hotels. Flaneer er rond de chique jachthaven met de al even chique winkels en restaurants of ga stijlvol relaxen aan een van de gouden zandstranden.


Haniotis is een kleine badplaats, waar altijd wel iets te beleven valt. De plaats ligt op het Griekse schiereiland Kassandra, in de streek Halkidiki. Het centrale gedeelte van Haniotis wordt gevormd door een plein met een kerk, enkele winkels en gezellige horecagelegenheden. Wie van een actieve strandvakantie houdt zit hier goed. Op het schitterende Haniotis strand worden namelijk diverse watersporten aangeboden. Wandelaars kunnen terecht in een idyllisch park dat vlak bij de zee ligt.


Afitos is een traditioneel Grieks vissersdorpje waar je dankzij de hoge ligging op een rotskust kan genieten van een formidabel uitzicht op Toronean Bay. Omarm er de charme van de typische stenen huizen, smalle steegjes en de gezellige kafenions. Op het dorpsplein staat de Agios Dimitrios kerk, gebouwd in 1857.