ZUID-AFRIKA

rondreis DOOR ZUID-AFRIKA

individuele rondreis 15 dagen/14 nachten met huurwagen

PRIJS

VANAF : €828 P.P.

PROGRAMMA

DAG 1: JOHANNESBURG - PRETORIA (55km)

Welkom in Joburg! Een vertegenwoordiger van onze agent wijst je de weg naar het verhuurkantoor, waar je de wagen ophaalt. Op weg naar Pretoria kan je alvast wennen aan het links rijden. Bezoek het Voortrekkersmonument en maak een wandeling in de tuin die het parlementsgebouw omringt.


DAG 2: PRETORIA - HAZYVIEW (375km)

Vroeg vertrek richting Mpumalanga. Halverwege, in de buurt van Middelburg kan je een stop inlassen aan een kleurrijk Ndebele-dorp. In Pilgrim's Rest wandel je door een oud goudzoekersstadje in originele staat.


DAG 3: PANORAMAROUTE (194km)

Stop aan de indrukwekkende uitzichtspunten langs de Blyde rivier, zoals de Three Rondavels en God's Window. Meer natuurschoon zie je bij Bourke's Luck Potholes, waar de rivier bizarre vormen in de rotsen heeft uitgesleten.


DAG 4: HAYZYVIEW - KRUGERPARK (60km)

Vandaag ge je de eerste keer op ontdekking in het bekendste wildparadijs van Zuid-Afrika. Hou je fototoestel bij de hand voor een olifant die de weg oversteekt of een luipaard die op een tak zijn middagdutje doet.


DAG 5: KRUGER NATIONAL PARK

Volledige dag safari in het iconische Krugerpark. Veel succes met je zoektocht naar de Grote Vijf! We raden je aan vroeg te vertrekken, dan heb je het meeste kans om ze te spotten. Ook giraffen, zebra's en allerlei antilopensoorten laten zich van hun mooiste kant zien.


DAG 6: KRUGERPARK - ESWATINI (SWAZILAND) (260km)

In het kleine koninkrijkje Eswatini ervaar je vandaag de culturele rijkdom.


DAG 7: ESWATINI (SWAZILAND) - HLUHLUWE (270km)

Je rijdt door het groene en heuvelachtige landschap van Eswatini naar Hluhluwe gelegen in KwaZulu-Natal, de thuisbasis van de Zulu-stam.


DAG 8: HLUHLUWE - UMLANGA(260km)

Hluhluwe Game Reserve werd opgericht om de neushoorn te beschermen. dit is de ideale plaats om deze kolossale diersoorten te spotten tijdens een begeleide safari of met eigen huurwagen. In Umlanga is het heerlijk relaxen aan het strand.


DAG 9: UMHLANGA - DURBAN - PORT ELIZABETH(20km)

Rit naar de luchthaven van Durban waar je de huurwagen inlevert. Binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. Ophalen van de huurwagen en rit naar het hotel. 's Middags kan je Port Elizabeth bezoeken of een wandeling maken aan het strand. Ook een uitstap naar het nabijgelegen Addo Elephant NP behoort tot de mogelijkheden


DAG 10: PORT ELIZABETH - KNYSNA (273km)

Naar het Tsitsikamma National Park waar de bekende Tuinroute begint. Wandel naar de Big Tree en over de hangbrug bij de monding van de Stormsrivier. Je overnacht vanavond in het schilderachtige Knysna, gelegen aan een lagune.


DAG 11: KNYSNA - OUDTSHOORN (125km)

Vandaag is struisvogelhoofdstad Oudtshoorn aan de beurt. Bezoek de dartelende struisvogels in een werkende boerderij en bewonder druipsteenformaties in de Cangogrotten.


DAG 12: OUDTSHOORN - STELLENBOSCH (390km)

Een lange, maar pittoreske route brengt je naar de kaapse wijnstreek. Je voelt je als God in Zuid-Afrika in één van de vele wijnboerderijen. Maak kennis met het lekkers dat de pinotage druif voortbrengt.


DAG 13: STELLENBOSCH - KAAPSTAD (50km)

Eerste kennismaking met Kaapstad, de moederstad van Zuid-Afrika. Neem de kabellift naar de Tafelberg en geniet van het prachtige uitzicht. Sportlievelingen kunnen een klim overwegen.


DAG 14: KAAPSTAD

Via een mooie autoroute rij je naar het Kaaps schiereiland. Verwacht je aan woeste rotskliffen en vergezichten vanaf de vuurtoren bij Kaappunt.Ontmoet de pinguïns bij Boulders Beach en zwengel over de Canopy Walk in kirstenbosch.


DAG 15: KAAPSTAD

Laatste dag in Kaapstad. Ontdek de kleurrijke Bo-Kaap of ga op souvenirjacht aan het V&A Waterfront voor je de huurwagen inlevert op de luchthaven. Met een koffer vol herinneringen neem je afscheid van dit prachtige land.