THAILAND

Ontdekking van Thailand

Individuele rondreis 7 dagen / 6 nachten van Bangkok tot Chiang Mai.

PROGRAMMA

Dag 1 : Bangkok - Kanchanaburi - Ayutthaya

Aankomst op de luchthaven en onthaal door uw Franstalige of Engelstage gids. Vertrek naar Kanchanaburi, gelegen aan de rivier Kwai. Halte aan het museum JEATH dat een reconstructie weergeeft van de levensomstandigheden van de krijgsgevangenen. We stappen de ‘trein des doods’ in die langs de rivier Kwai rijdt. Uitzichten over schitterende landschappen, zoals dorpjes langs de rivier of de bergen op de achtergrond. Richting Ayutthaya, voormalige hoofdstad van het koninkrijk Siam, en lunch onderweg. Ayutthaya is een onmisbare etappe omwille haar aanwezigheid in het werelderfgoed van UNESCO sinds 1991. Bezoek van de site per traditionele boot om kennis te maken met het alledaagse leven van de lokale bevolking aan de oevers van het water en om de historische site met een andere kijk te ontdekken. Check-in in uw hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 2 : Ayutthaya - Lopburi - Pitsanulok

Ontbijt in het hotel. Bezoek van een lokale markt die ook de vertrekplaats is voor de verkenning van de historische site : de tempels Wat Phra Si Sanphet, Wat Phanan Choeng, Wat Mahatat en Chaiwatthanaram geven blijk van het belang van de stad toen ze nog de hoofdstad van het koninkrijk Siam was. Verder naar Lopburi, vroegere koninklijke vakantieregio, die enkele parels bewaart van haar adellijke verleden. Ontdekking van de Wat Phra Prang Sam Yod, waar u verwelkomd zal worden door een grote apenpopulatie. Dit heiligdom, dat gebouwd werd in het midden van de 13de eeuw, is een typisch voorbeeld van de Lopburische stijl. Verder naar Pitsanulok na de lunch in een lokaal restaurant. Pitsanulok is een vroegere stad van het machtige Sukhothai. Deze stad beschikt over een van de beroemdste tempels van het land, namelijk de Wat Phra Si Ratana Mahatat. Check-in in uw hotel. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 3 : Pitsanulok - Sukhothai - Lampang - Chiang Rai

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Sukhothai, historische site, waar een groot aantal heiligdommen de pracht van de eerste Siamese hoofdstad oproepen. Sukhothai maakt deel uit van het werelderfgoed van UNESCO sinds 1991. Fietstocht om van de ruïnes en meren te genieten. In dit park vindt men een icoon, namelijk de grote witte Boeddha van Wat Sri Chum. Vertrek naar het Noorden van het land met als eerste halte Lampang, dat bekend is voor de handel van teakhout. Bezoek van Wat Phra That Lampang Luang. Na lunch in Lampang verder naar Chiang Rai. Korte halte aan het meer van Phayao dat het grootste visreservaat is van het Noorden van Thailand. Adembenemend uitzicht op de Doi Mae Chai. Rond het meer zijn er meerdere activiteiten mogelijk. U kan er een boot huren voor een tocht op het meer (toeslag ter plaatse betalen - indien het weer het toelaat). Aankomst in Chiang Rai en check-in in uw hotel. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 4 : Chiang Rai

Ontbijt in het hotel. Uitstap naar Mae Chan en bezoek van een vroegere stad waar men zilver bewerkte. Ontdekking van de Gouden Driehoek aan boord van een traditionele boot. U zal de grens van Laos oversteken om u naar Don Xao te begeven. Dat dorpje is een dutyfree zone waar kunstwerken en ambachtsobjecten verrassend goedkoop zijn. Bezoek aan het Opium museum. Lunch in een lokaal restaurant en vrije namiddag om zelf op verkenning te gaan. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 5 : Chiang Rai - Chiang Mai

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Chiang Mai en bezoek van een uitzonderlijke tempel, de Wat Rong Khun. Na de lunch, bezoek van de Wat Phra That Doi Suthep, de meest vereerde tempel in het Noorden van het land die op 1000 meter hoogte gelegen is. Maar de Wat Phra That Doi Suthep wordt verdiend daar u niet minder dan 350 treden moet opgaan om zijn deuren te bereiken. U zal beloond worden met een adembenemend uitzicht. Terugkeer naar Chiang Mai voor de zonsondergang en check-in in uw hotel. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 6 : Chiang Mai

Al vanaf de dageraad zal u geconfronteerd worden met de Thaise traditie en cultuur, met het offer aan de monniken. Na het ontbijt zal u kennismaken met het heilige dier van Thailand, de olifant. U gaat naar het Noorden van de stad om een olifantenkamp te bezoeken. Vervolgens, tocht op de rug van een olifant. Op de terugweg, stoppen we bij de orchideeënkwekerij die een grote verscheidenheid van deze bloem aanbiedt die tevens het symbool van het koninkrijk is. Lunch in een lokaal restaurant en vrije namiddag. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 7 : Chiang Mai

Ontbijt in het hotel. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven of het station voor uw volgende bestemming.