SRI lanka in beeld

Sri lanka in beeld

Individuele rondreis 8 dagen / 7 nachten per wagen met Engelstalige privéchauffeur/begeleider (of Franstalig mits toeslag).

Hotels van 1e categorie, deluxe of charme.

PROGRAMMA

Dag 1 : Colombo

Aankomst en ontvangst te Colombo. Citytour volgens het aankomstuur in Colombo.

Transfer naar het hotel.


Dag 2 : Colombo – Dambulla – Sigiriya

Vertrek vanuit Colombo naar Habarana via Dambulla. Bezoek aan de tempels van de beroemde rots van Dambulla, een reeks van verscheidene grotten en beelden. Facultatieve lunch onderweg. Optie : wandeling op de rug van een olifant.

Avondmaal en overnachting.


Dag 3 : Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya

In de voormiddag, bezoek aan de fabelachtige site van Polonnaruwa, een historische en indrukwekkende omgeving. Deze oude hoofdstad bestaat uit paleizen en het complex van Gal Vihara met de grote standbeelden van Boeddha. Facultatieve lunch onderweg. Minneriva Wildlife Jeep-safari.

Avondmaal en overnachting.


Dag 4 : Sigiriya – Kandy

Bezoek aan de befaamde ‘Lion rock’ van Sigiriya. Deze oude vesting is verweven met het zeer belangrijk historische verleden van het eiland. Facultatieve lunch onderweg. Vervolgens naar Kandy via de kruidentuin.

Avondmaal en overnachting.


Dag 5 : Kandy – Pinnawela – Kandy

‘s Morgens, bezoek aan het olifantenweeshuis. Facultatieve lunch onderweg. Terugkeer naar Kandy en bezoek van de stad. ‘s Avonds, cultureel dansspektakel.

Avondmaal en overnachting.


Dag 6 : Kandy – Nuwara Eliya

Vertrek naar Nuwara Eliya met een stop aan een theefabriek. Facultatieve lunch in de Ramboda Falls Inn. Stadsrondrit van Nuwara Eliya en bezoek aan de botanische tuin en de plantages.

Avondmaal en overnachting.


Dag 7 : Nuwara Eliya – Colombo

Terugkeer naar Colombo via de watervallen van Devon Water en St. Clair. Facultatieve lunch in Plantation Hotel. Verder naar Colombo en overnachting.

Verlenging ook mogelijk aan de kust of overnachting in de nabijheid van de luchthaven indien verlenging in de Malediven.


Dag 8 : Colombo

Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Colombo. Vlucht of verlenging.